Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, December 20, 2010

Outing bersama nenek

Minggu ni, abah mak n nenek saya datang umah...Bestnya kalu dorang datang umah sebab mak saya masak. Kain semua berlipat, umah semua berkemas n bermop...heeeeee. Saya tak suruh tau. Tiba-tiba je mak dah buat. Biasalah mak2 kan...mak korang mesti macam tu jugak kan?

Petang Sabtu kami keluar. Kami berempat jer. Suami saya ada main bola petang tu. Pastu yang lain tak nak ikut. Destinasi kami Sunway Giza. Tempat yang senang n saya nak tunjukkan mak saya kipas besar kat situ. Sape2 nak tau besar mana kipas tu sila pergi Sunway Giza yer.

Lepas dah jalan-jalan, singgah Baskin Robbins (BR). Makan ice cream jelah. Nak makan berat macam rugi sebab mak saya kan dah masak kat umah. Lagipun kat situ je rasa konfiden nak makan. Kat situ banyak kedai makan "cha ya nun alif".

Dicha n nenek

Danish. Dia lah yang mintak makan eskrem nie.

Ibu ngan Danish

Hari ni mak saya baliklah Gombak. Sedih la plak. Suruh stay lama2 dorang tak nak.K lah, Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ






14 comments:

Dee said...

org tua mcm kitalah sis..mana boleh tinggal rumah lama2..rumah org dgn rumah sendiri..best lagi rumah sendiri..hehehe..

mamyharraz said...

mak memang begitu

mak akk juga sama..kalau dtg rmh akk dlm almari siap bersusun baju2 yg tinggi rendah tu =p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestkan kalu mak kita datang umah...hapie sangat..huhuhu rindu mama eida jugak..

eynda said...

Mak2 memang macam tu kan...datang rumah anak, anak pulak yg goyang kaki hihi...macam akak hari tu la...habis mama akak buat sping cleaning :-p Bukan paksa buat, tetiba je dah kemas... ;-D

nieda said...

seronok jln kt Giza sbb x ramai sgt org. nida p semlm. SUka pergi grocer village. Kalau nk masak western mmg best pergi situ.

IxoR@ said...

nenek sporting... bole jalan2 bersama...

ada sesetengah org tua.. tak mo sangat berjalan lagi2 kat tempat public yg ramai org mcm shopping mall... rimas katanyer..

hehehe....

p/s: mak hanim masak apa eh? :)

☆ lieya latif ☆ said...

untung hanim, slalu gak lieya tgk mak hanim dtg...sonok cucu2nye kan....lieya ni ajak mak lieya dtg mmg kene tgudie cuti....die keje lagi tu yg nak dtg tu kene tgk cuti tu...huhuhu......

betul tu hanim, bile dah masak, rugi plak nak mkn berat2 kan.....

wahida said...

dah lama x pekena BR...huhuhu...x baik tau buat n3 makanan...huhuhu lg sekali...

NM02 said...

hi.. salam singgah dan salam kenal. saya singgah tinggal jejak ni. kalu sudi, jom follow saya plak ye..

jgn luper tau (^_^)

Akma Azlin said...

Ya Tuhan, sedapnya ice cream tuuu...
auntie nak sikit, bole??

Deqna said...

seronoknya dicah jumpa dengan nenek dia yer...

Redbloodsnow said...

hahaha..comel jek tgk danish wat muke gtue time mamam eskrem tuh ah. so cute!

Mimy Hamid said...

yer yer betul betul...mak kita ada ..besttttttttt semua keje dia nak buat...anak nya bersenang lenang...hehe

h.zulka said...

senang berkunjung ke blog anda..
semoga sukses selalu..
Butuh tulisan-tulisan seputar peternakan,
silahkan kunjungi
REPOSITORY UNAND