Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, December 1, 2010

Mee sup kicap/Mee Kungfu

Sebelum ni saya pernah buat mee ni. Kalu nak tengok hasil dulu KLIK SINI. Lepas tu memang saya dah tak buat dah. Lepas saya dah mendapat rentak macam mana nak adjust masa, so aktiviti memasak kembali mendapat tempat..he he he. Saya masak ni hari Ahad hari tu untuk Brunch. Dinner makan je lauk hebat mak saya yang ditapaukan.. Weeken lepas memang takde aktiviti makan luar yer.

Bahan sayur tak cukup cume ada carrot jer. Nak pegi kedai malas lagipun tuan lelaki tak bangun lagi. :). So masak jelah apa yang ada. Resepi dia sama macam KLIK SINI cume saya pakai mee spagetthi sajer. Lagi sedap dari kita pakai mee kuning.

Walapun rupe dia tak cantik (sebab pakai hp) tapi suami saya kata sedap. Oklah tu kan. Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Pssst....Saya memang suka pakai hp dari kamera sebab senang. Yelah hp ni kan bersepah-sepah letak camera ni plak kena ambil dari tempat yang tersorok sikit, tu macam leceh..




15 comments:

cik puan akish said...

rajin amat masak nehhh=)

☆ lieya latif ☆ said...

sedap nampaknye ni hanim...mcm mee kungfu pun ade kan....kalo mia mija ni mmg peberet ni hanim.....sure danish pun mkn byk kan......seb baik darissa tak leh mkn lagi, kalo tak sure si comel bam2 tu pun suke kan hanim...

Ummi Iman said...

biarla rupanya kurg menarik.. yg penting rasanya yg malatoppzz =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah........sedapnya..rajin ibu danish n darissa nie masak kan...

mamyharraz said...

betul tu hanim..kamera hp lagi senang tak mcm akk nak snap semut pun terpaksa guna kamera digital..sbb hp kamera dah rosak :(

norhaizan said...

owh..mcm tu eh mee kungfu..baru la nor tau..dah tau dah, kak hanim msk mesti sedap kan..nnti nk try akak nyer resepi cucur kodok roti tu..

nor plak suka pakai kamera dr hp, sbb hp cap ayam jer, quality gambar sgt la teruk..tehee

Dee said...

yg penting sedap..dee pun kdg2 malas nk kuar kamera..pakai hp cap ayam tu lagi senang..

ieda said...

wah2 dikk sedapp jer nampak mee tuu .. erghh x tahan tgk .. tulah biasa tuu akak buat pakai mee kuning ... ermm sedap gak kan kalau pakai spghetti :)

makdara TERdiva said...

memasak ni yg paling seronok bila ade org yg mkn.. :)

Sham Ummi Echa said...

wowww..rajin nya masak.

baru je mlm td mkn bihun kungfu kt kedai. kekeke ..sy ada resepi nya tp sgt la malas nk mmbuatnya

shi3la said...

rupa memang tak penting,yang penting mantopp,sedap,meletop..licinn laki makan,kiter pon puas atey..kannnn

win@momyShaneQeisha said...

tu namanya mee kung fu.1st time tgok,ada masa saya nak cuba juga hanim.macam sedap...tq 4 sharing

nieda said...

x penah lagi cuba masak mee kungfu. kalau teringin selalu beli je. hehe..

nmpk mcm sedap

Redbloodsnow said...

eee...zie teringin glerrrrr nk mkn mee kungfu taw, anim. kat cnie x pnah pun jumpe :(

Deqna said...

kitapun suka jer amik gambar dari hp jer.. leh terus upload ke blog secara live... kerja pun mudah..