Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, December 10, 2010

Ke Low Yat

Lepas kami pegi Atria kami ke Low Yat nak beli sesuatu untuk Danish. Ingatkan nak beli masa betul-betul tarikh birthday dia tapi bila pikir2 baiklah beli sekarang sementara tengah musim cuti sekolah nie. Tapi InsyaAllah 25hb nie ada plan yang baik untuk dia. Ala, macam tahun lepas jugak. Ada yang nak teka ker?

Low Yat. Masa nak pegi sini jalan punyalah super jam. Kan ada demonstrasi kat Masjid Negara tu. Ada jalan tutup.

Singgah Famous Amos jap, dekat ngan Big Apple abah dia nak berasap jap. Danish plak amik kesempatan nak ais krim.

Muka boring n tak sabar. Dia ni memang kalu kita dah janji nak beli tu, selagi dia tak nampak depan mata dia akan tanya bila bila bila nak beli.

Darissa pun tengah boring jugak tu...

Cari punya cari kat kedai nilah dapat apa yang dihajati n harganya murah.

Ni haaaa MP5 jer. Itu bahasa yang sedaplah. Kalu bahasa kasar klon PSP...hehehe...Nak beli PSP? tak payahlah..Dah lah mahal rase macam tak sesuai je ngan Danish nie. MP5 ni fungsi dia sama je ngan PSP cume yelah kualiti dia taklah sebagus PSP tu kot. Janji ada kan dik..Budak-budak mana tau..janji bentuk dia sama n boleh main game dah seribu rahmat dah pada dia betul x?

Cume ni ada camera. PSP rasenya takde camera kan..entah yer, saya tak taulah. Mula-mula ingat nak beli game boy, tapi game boy boleh main game je. Kalu salah minta maap lah yer. Tapi MP5 boleh tengok movie semua.

Dapatlah sarung PSP ni free.heeee

Sebab kan masing-masing dah lapar, suami saya ajak makan kat food court Low Yat. DIa nak cari nasi. Danish yang tak sabar nak main game. Kami memang sengaja ajar dia lambat ber'game2' ni sebab dia ni 'pemusnah' orangnya. Jenis tak sayang barang n cepat boring. Sekarang ni dah besar, dah retilah bahasa sikit.

Mula-mula bagi budak motak tu makan dulu. Saya ada bawak bubur dia. Sian dia kehulu kehilir kami angkut. Yelah nak tinggalkan ngan sape plak. Kami nak cuti weekdays memang susah melainkan betul-betul ada hal penting sangat. Nak minta tolong mak, kesian plak kat mak saya.

Lepas bagi dia makan dia nak nenen plak. Nasiblah kat situ tak ramai orang, sumbat jelah..he he he

Sempat....ibu dia..Pastu tu terus tido. Dapatlah ibu makan walaupun kena pangku dia sambil makan. Nasib pakai baju ni, senang sikit nak selak2...:)

Danish ngan roti canai dia.

Ni saya punya. Sedap sangat!

Ni suami saya punya.

Air kami.

Nak balik nampak plak abang Adam baut persembahan. Layanlah jap. Danish siap tanya Stacy takde ker?heeee. kan lagu Adam Stacy bergabung meletup tu...dia suka...

Abang adam...

Itu sajerlah cerita adiah birthday danish. Kami bagi barang yang biasa-biasa jer. Janji dia happy. Setakat hari ni dah 6 hari dah MP5 tu milik dia, semalam dia langsung tak pegang pun game dia tu. Dia dah boringlah maknanya. Yang dia kejar, cartoon kat astro tu. Dari channel 611 sampai 616 dia tengok. Kan dah cakap dia cepat boring. Takdelah dia melekap 24 jam dengan MP5 tu pun. Baguslah. Nanti dah start buka sekolah takdelah jenuh ibu dia nak sorok game tu....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

cik puan akish said...

waaaa...besh owhh..danish..auntie mau pinjam bleh???

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

darissa sangat comey dengan baju pepel dia tue... jeles untie tengok..

Mimy Hamid said...

hamboi kecik2 lagi abg danish dpt hadiah gempak...best la mummy..cayalah

☆ lieya latif ☆ said...

e'eh mcm same plak kisah entry kite ari ni hanim...betul la tu....game boy semate2 main game jek...ade 1001 game dlm tu.....mmg takleh laa tgk vidoe ke dgr lagu ke....leiya baru belikan mia..sebgi adiah besdei gak....senyum hepi laa danish dpt ape yg diidamkan kan....mcm mia gak laaaa ni hanim kkikikiki....

takpe hanim, skrang ni menyusukan anak dah menjadi pekara biase...asalkan kite pandai cover..tak kisah menyusu di tempat awam.....

wahida said...

pinjam darissa!!

Zakiyah Zainon said...

dulu masa tak dak baby, berebut2 nak mian PSP dengan hubby..now, PSP tu dah jadi tukun dalam almari...tak dak masa dah hahahaha

lama tak pi low yat..

Yan said...

MP5??? takpenah dgr.. mahai dak?

Sham Ummi Echa said...

owh ada MP5 ke?? sy x tau pon. tp mcm bes je..dah ala2 PSP kan. smangat danish x sbr2 nk main

Deqna said...

anak buah saya pun sibuk nak psp.. tapi kan mahal.. mp5 ni mahal tak? kalau tak mahal sgt leh lah belikan tuk anak buah.

makdara TERdiva said...

budak2 memang cepat boring..asal jgn dirosakkan sudah!..hehe!

atty's said...

kty pun baru je belikan fir ala2 psp tp dia pvp ..taktau lak ade MP5..brp rm hanim..

tp yg pvp tu pun memula je dia excietd.lor ni ..asyik beskal je pulak

rasp said...

tul tu sis...
buat kids baya2 danish tu tak kisah sgt...
asal dpt yg leh main game kira ok lah tu...

Dearie Pearls said...

sukanya dengan mp5 danish tu...

apa kata adakan contest..
hadiahnya mp5 sebijik mcm danish..

confirm saya nk join dengan sungguh2..

hahaha..
hadiah mp5 tu..

happy bday in advance utk danish...
bday dia saya dh balik sabah...
heeeeeeeeee

nieda said...

amboi, gadjet canggih hadiah present danish...

eis said...

kae dgn game dia mcm kembar. ch616 pula kembar no.2 dia. ni kat kg je dia boleh berenggang dgn kembar2 dia hehe

IxoR@ said...

menyengeh aje la si abg danish tu...

kang klu dah bosan... bapaknya leh main plak...

:)