Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, December 6, 2010

Carrefour yang lengang

Hari Sabtu macam biasa beli barang dapur yang sikit tu. Tapi tukar tempat, kami beli di Carrefour Kota Damamara. Punyalah lengang sampai sakit kepala menengoknya. Selalu sakit kepala ramai orangkan, ni sakit kepala sebab takde orang, boring giler.

See, lengangkan...ni time nak bayar. Kesian plak menengoknya. Tak pernah tengok hypermarket yang sangat lengang.

Terserlah ke'rabitt'an ibu dia. he he he. Subjek utama Carrefour yang lengang yer...

Darissa pun boring jugak tu sampai main stroller dia punya belt...

Lepas beli barang dapur yang sikit tu macam biasalah aktiviti makan kan. Singgah Gulam Mee Kota Damansara. Dah lama tak pegi.

Nasi lemak asben saya punya, nasi lebih.

Ni konon-konon Danish yang nak. Last-last tapau jer. Esok pagi , panaskan ibu dia yang makan..tak elok membazir heeeee

Ayam goreng ibu punya...saya suka makan ayam. Kongsilah sikit ngan asben saya. :)

Budak motak ni pun makan jugak. Dah pandai makan sekarang. Pantang tengok orang makan. Saya suapkan ayam n telur kuning. Sampai marah-marah sebab lambat sangat suap dia.

Gambar Danish takde sebab dia sibuk ngan abah dia n sibuk menyentap. Malas nak snap muka dia yang sentap tu. Ada ke malam-malam nak makan keropok cikedis tu...grrrrrrrrrr

Itu jer pasal cerita Carrefour yang lengang...lepas ni confirm mesti pegi Giant jer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




19 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

fuh mmg susah nak jumpe hari yg care4 leh lengang kan hanim...syok sopink camni.....kalo liey aselalu gi care4 alamanda, selalu jek penoh...jgn laa ckp ari cuti ke ape....tetap ramai org....selalu gi kul 8 pagi...haa time tu baru takde org he he he.....

amboi sikecik comey dah pandai mamam yeak......bagus laahanim...senang ati anak suke mkn kan.....rajin ar buat bubur lepas nie he he he....

Hidayah said...

ramai susah,takde org pun tak best...nak ala2 sederhana gitu..

mamyharraz said...

hehe danish sentap ya kiut kiut budak skrg memang pandai sentap2 kan..samalah anak akk hanim :)

norhaizan said...

carrefour dah kurang dapat sambutan..sebab org sekarang byk membeli brg2 rumah kat tesco and giant kan..kat belah utara ni pun kebykan carrefour yang lama dah bertukar kepada tesco extra..

norhaizan said...

carrefour dah kurang dapat sambutan..sebab org sekarang byk membeli brg2 rumah kat tesco and giant kan..kat belah utara ni pun kebykan carrefour yang lama dah bertukar kepada tesco extra..

rasp said...

uwaaa i pun cam heran tgk care4 lenggang cenggini...
best gak, leh enjoy shopping kalo gini...

cik puan akish said...

waaa...kite suke amat kalo lengang...senang nak p bayor..senang kalo kite nak tinjau2 barang...

makdara TERdiva said...

lengang2 la best! leh main guling2 anak beranak kat situ..hehe

salam & slmt pg anim.. :D

Dee said...

sy suka shopping tmpt yg x ramai orang..best sket..x berlaga bontot, queue nk byr x panjang..bebas tolak stroller/trolley, bebas pilih barang, xyah beratur masuk fitting room..eh..byk lagilah..kepala pun x pening..next time sy gi c4 kd lah..hahaha..

Deqna said...

wah darissa dah mamam ayam dan telur... sudah ada gigikah? hehehehe

tentu sonok dah dapat merasa macam2...

mekchu said...

biar betul.. mana org2 KD pegi ni? mcm tak percaya smpai pening2 kepala.. hehehe..

A.I said...

elok la lenggang gitu. best je nk pilih2 barang. bebudak nk lari2 pon takpe sbb nampak ;)

tp bom aku penah meletop kt sana sbb rege kt rak tulis lain, bila punch tulis lain!! hohoho...

lizz said...

takder org la best shopping tak yah beratur panjang2 biler nak bayar..singgah 1st time kat sini...saya follow yer..jemputla singgah ke blog saya

wahida said...

uik...pelik jugak kan apesal lengang sampai cam tu sekali? anyway, nasi lemak tu memanggil la...saya dah la x bekfes ni...huhuhu...

Azmiezas said...

akak memang tak suka ke Carrefour..tak tau knape..

Eri-chan said...

kalau lengang mmg tak best ar..
tapi carrefour ampang penuh je..

Redbloodsnow said...

kat cnie xde pun carrefour :(

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tapi carrefour nie mahal la kan...xsuka la soping kat carefour..

Mimy Hamid said...

apa kes ek lengang je ni..kalau ampang nak byar ..aduhhhh tensen