Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, December 10, 2010

8 purnama sudah

Darissa sudah 8 bulan hari nie. Makin lama makin manja ngan ibu dia..Kalu boleh nak ibu dia duk depan mata dia 24 jam. Masih BF dia lagi walaupun campur ngan FM. Takpe, janji BF kan?heeeee


Perkembangan Darissa:
  • Berat 6.9kg. Susah sangat nak naik beratnya. Sangat lasak ok dia ni.
  • Dah pndai berebut mainan ngan abang dia. Apa yang abang dia pegang, dia pun nak jugak.
  • Sudah pndai mengemop umah dengan lajunya (meniarap).
  • Dah start angkat bontot untuk meniarap
  • MAsih belaja duduk
  • Gigi tumbuh nak masuk 2 batang. Satu baru separuh je tumbuh satu lagi baru nak tumbuh-tumbuh manja. Baru pecah gusinya..Syiannnn dia...
  • Tak suka main mainan dia. Suka main benda yang bukan-bukan macam hp, remote, plug2 n ultraman abang dia..aduiiiii u girl lah sayang...
  • Bila ngan saya memang nak nenen jer. Kalu dulu boleh jer nak selang seli ngan botol. Sekarang no botol plisssss!!!!
  • Suka makan bubur tapi jangan blend. Dia suka rase pejal2 tu sikit.
  • Kalu kita makan kene bagi dia sikit kalu tak mengamuk.

Gambar terbaru, malam tadi baru snap. Darissa ni sekejap nampak tembam ada kdg2 gambarnya nampak kurus plak..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

Deqna said...

haahkan baby ni kejap kita tgk dia kemain bambam, kejap tgk susut pulak..

apapun selamat harijadi yg ke-8 bulan buat darissa:)

dhia fitriah said...

happy 8 old months darissa.. semoga membesar dgn jayanya..

kita pulak x sabar nk tgok baby kita bam2 mcm ni.. bestnyeeeeee

wahida said...

wah...dah 8 bulan anak angkat saya ni...hehehe...saaaayang darissa...jgn notti2 tau!!

atty's said...

kejap je dah 8 bulan dah

Dearie Pearls said...

lenanya tido.....
best kalau dapat cubet siket pipi dia..
heeeeeeeeeee

nieda said...

huhu...happy 8 months old Darissa. Hari ni pun Humaira genap setahun 7 bulan. happy breastfeed k..

vagg© said...

haha afi pun xsuka mainan dia. geram. penat je beli. gigi afi xtumbuh lg. bila ntah nk tumbuh. xtumbuh gigi lg ni pun dh suka feeling gigit2 org. dh ada gigi nti tak tau la eden!

win@momyShaneQeisha said...

darissa nak tinggi tu hanim,tu la ada nampak susut sikit.Bagus dia masih bf...baik utk antibodi dia.
*suka tengok pic baby tgh tido..comel

Azmiezas said...

Pipi Darissa memang tembam..itu jer yg Auntie nampak..kikiki..

Eri-chan said...

darissa comel.dah 8 bulan yer..sungguh cepats...

cik puan akish said...

epi 8 mths darissa!!!!

makdara TERdiva said...

tunggu dia start merangkak, komfom bersih lantai umah hanim nnti..hehe!

eis said...

kalau kita tengok balik gambar anak kita masa baby, alahai..gini rupanya dia masa baby kan hanim. apa eis tulis nih? hehe hanim faham kan?

darissa, selamat menyambut bulan yg ke-8 :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah dah 8bulan dah darissa...best tengok dia sleep nampak sangat tenang...
anyway...selamat menyambut 8bulan darissa...

Mimy Hamid said...

muncung marissa mahal okeh..comey

IxoR@ said...

happy 8 mths darissa...

cepat besar ye.. bole tolong ibu lipat kain! hahaha... apasal lipat kain eh.. ermm...

;D