Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, November 30, 2010

Tupperware comel

Saya bukanlah peminat brand "Tupperware". Bagi saya brand itu terlalu mahal sebab ia hanyalah sebuah tupperware jer. Faham tak? Ya saya tau kalu membeli tupperware dari brand "Tupperware" ni banyak kebaikan dia dari tupperware yang kita beli kat kedai 2 hinggit tu..he he he. Entahlah yer...Mungkin kesedaran untuk itu belum timbul lagi...heeeeee.

Ada satu hari tu tengah belek catalog "Tupperware" saya sudah berkenan ngan satu ni. Comel sangat. Niat nak beli untuk Danish. Mesti dia suka. Sebelum ni kalu tengok katalog dia macam sambil lalu jer tanpa sebarang perasaan...

See, comelkan. Okey, yang comel tu beg dia jer. Beg tulah yang membuatkan saya berkenan.. Comel je dia senyum. :P. Tak sempat tunggu sekolah bukak, Dnaish dah bawak p Taska. Takpelah, "Tupperware" ni kalu buruk ke kan boleh tukar kan?

N saya telah membeli ini jugak untuk diri saya.

Kan iklan "Tupperware" ni kan ada kat nuffnang sekarang nie. . Barang dua tulah satu-satunya "Tupperware" yang saya ada. Kalu ada kat rumah tu pun cilok mak saya punya...he he he

Itu sajer cerita ari nie.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Psst...ari ni saya snagat bz. Nak blogwalking pun tak sempat. Saya akan cube untuk blogwalking n tinggalkan jejak kat blog kawan-kawan yer. Kalu kat umah tak bape syok sebab line lembab semacam plus saya sibuk jugak kat rumah...:)




19 comments:

Sham Ummi Echa said...

sy pon lom ada minat nk bli/ kumpul brg tupperware ni. sbb bg sy trlalu mahal utk satu bekas plastik??? lg pon rasanya quality dia tak sama mcm dulu. rasnaya dulu lg tahan lama. yg skang cpt je nk koyak/ buruk. yg ada kt umah sy tu pon sbb dpt hadiah masa kawin dlu. nk hrp saya beli..ntah bila

mamyharraz said...

yang pelik kan hanim tuppaware tak berjenama akk selalu hilang :(
beli banyak mana tetappp hilang =P

cik puan akish said...

emmm tuppaware punye brand mahal....pon belom ade minat mau beli...=)

nieda said...

nieda pun berkira gak nak beli brand tupperware. MIL mmg peminat tegar tupperware. Yang bagusnya kalau letak apa2 kat tupperware bau dia sng nk hilang compare dgn yang lain.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hihihi, br plan nk bli yg Ta Pau set..
shantekkan design nya. yg ECO SOS pn shantek gak, murah lak tu. kalo picnic seswai bw sbb dh de bag..
tp untung mahal sket pn, rosak lh tuko!

☆ lieya latif ☆ said...

wah...cantik laa yg hanim beli tok danish tu...cute .....lieya ade gak tapi tak byk sgt...sebab mahal pun yeak......kdg2 pakai bekas putih yg tuk jual taufufa tu jek hihihii

makdara TERdiva said...

walaupun mereka itu comell2 tp MDT belum sekalipun pernah membelinya..hahah!

tp mak MDT memang giler tupperware.. :)

Ciklinn said...

huhhuh dulu akak suka mengumpul sbb tahan lama... tapi skrg mcm frust jerk sbb kualiti tak bagus... kalu yg dulu kan tutup sampai buruks tak koyak2... lani sekejap jer rosak... huhhuu...

*Tinie* said...

mak saya dulu suka sangat beli brand tupperware ni , tapi selalu hilang . Saya satu pun xde ..lebih preffer beli yang bekas putih tu , nak cantik sikit beli yang ada kaler hijau , kuning , merah tu

POSH76 said...

mmg teruja tengok produk tupperware walaupun mahal berbaloi2

Kepoh-chi Punyer Cerita said...

wawawa....muza kite pon dah order tupperware bekas air mcm muza tu
suka sbb color oren hehehe

tupperware mahal tp tahan lama kan :)

ieda said...

heheheh yerlah dikkk .. akak nie banyak jugak tapawere kat umah ..
beli kerana suke tgk cumei2 semuanya .. kalau nak guna tuu jarang .. cuma guna utk anak2 bawak bekal ke sek ehheh

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

akak ni hanim, members tupperware,tp jarang gak beli, masuk jadi ahli sebab nak beli dengan members price jer. tp bukannye nak jual sangat pun. hehehe

apapun tepuk dada tanya selera, nak guna brand apa pun. akak kadang2 beli tuperware brand IKEA ajer

Azmiezas said...

memang cute pun tupperware tu kan??..

a d r e y n i e e l i s y a said...

hihi..
beg dia siap ada snyum2 lg...
kalo tgk..
trus syum..
mst trus lapar tgk mknn lam tupperware

eis said...

samalah hanim, nak kumpul2 bekas tupperware ni tak kuasa la pulak sebab mahal. beli sebiji dua yg berkenan tu bolehlah kot..

Deqna said...

tapi ada yg penggemar tupperware setiap keluaran mesti beli.. like my sister sumer brg plastik dia kat rmh sumer tupperware.. dia kata mula2 tu start sikit2 jer.. pastu lama kelamaan rasa cam suka jer..

tapi kalau saya, satu pun tak pernah pun beli lagi.. kalau beli pun mak jelah... haha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

suka beli tupperware nie dekat opis..sebab member opis jual dengan harga dealer murah..hehehehhe

Redbloodsnow said...

a'ah lah yunk. comel nah ah tupperware tuh ek. suke zie tgk bag die...huhu