Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, November 2, 2010

Tempat parking style baru

Tak tau nak letak tajuk apa. Ada satu hari tu kami pergi Sunway Giza. Selalu parking kat bahagian lain (outdoor) tapi sebab penuh kami masuk basement. Pastu tengok kat setiap parking tu ada lampu-lampu.

Lampu merah maksudnya ada kereta parking kat lot tu. Warna hijau maksudnya takde kereta n kita boleh parking kat situ. Faham kan? Kita 1st time lah tengok parking mcm tu. Yelah selalu pg Giant n Jusco takde pun mcm nie. Rasenye The Curve pun xde parking mcm ni.

Carilah mana-mana parking yang kosong berdasarkan lampu-lampu itu.

Takyah lah kita nak mengagau-gagau cari n terinta-intai mana parking kosong.

Ni merah, tak boleh parking kat sini sebab ada kereta.

Itu sajer nak share. Ke saya sorang je yang jakun?heeeee........

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ



19 comments:

eis said...

the mines pun parking dia mcm tu. mula2 sy pun mengkagum jugak hehe. sunway giza tu kat mana?

☆ lieya latif ☆ said...

lieya selalu gi the mines ngan sunway piramid...dieorg pakai sistem nie....kat alamanda tak plak heheeheheh

Softtouch [Hanim] said...

eis:sunway giza kat kota damansara eis.

Mimy Hamid said...

wow ada kelas...tak pernah jejak sana lagi...area situ ikut mana ek

Softtouch [Hanim] said...

mimy: ikut highway plus exit kat tol kota Damansara. Highway yg nak ke shah alam tu mimy..

*Tinie* said...

heheheh ada ke kata jakun.... takde la...biasa la mende baru

Watierman, rmanbkr said...

Salam Hanim...heee...bukan jakun kagum...Akak dah tak jakun dah sebab dah banyak kali gi the Mines...hehehe!

Watierman, rmanbkr said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...

the mines ngan sg wang plaza pun pakai sistem yg begitu..tp mmg memudahkan pengunjung kan hanim..

Eri-chan said...

sunway pyramid pakai gak..
rasanya semua complex under sunway group guna sistem ni kat parking diorg..senang nak kira bays yg available. mmg bijak cuma kos la masa mula2 nak pasang..~~cee dah mcm dak maintenance lak aku ni

win@momyShaneQeisha said...

bestnya ada sistem mcm nie..tak payah pening pusing2 cari tmpat parking kosong kan

makdara TERdiva said...

eh! x prasan plak ade lampu2 tu sume..aritu pegi..x tengok2 pun..menonongggg jer..hehe

nieda said...

kebanyakkan shoping komplek baru dah ada sistem ni Muza. Contohnya kt Mid Valley dan SUnway pyramid. Senang, sebab dia ada bgtau parking kt area tu full or not. patutnya semua tempat wat camtu

Dearie Pearls said...

kat sunway pyramid pun cm tu jugak..
mula2 tu heran gak coz ada byk lampu tapi kira OK utk kemudahan semua.

cuma, banyak sangat lampu merah menyala. heeeeeeee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kat the mines pun pake system cam nie...
kira baguih la jugak..sebab kita xyah nak pusing satu2 row kan..tengok kat lampu ijau jerk..

Ain said...

kalau semua tempat pakai sistem macam ni kan bagussss....

jimat minyak keta kita sbb takyah pusing sana sini cari parking kosong....

rasp said...

i memang suka kalo pegi dpt parking gini...
senang cari spot!

Redbloodsnow said...

kat cnie lom ade lg parking space gitu² taw :(

PutRee SeJiNjaNg said...

hehhe...tila dah tahu style tu dear masa pegi kl tahun lepas...my kazen ajak di sunway piramid...best kan style parking cam tu..senang tau..kat kuch ni belum ada lagi tau..