Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, November 12, 2010

Sekinchan ikan bakar di Kota Damnasara

Ala dah terkeluar dulu n3 ni tadi. Pesal lah saya bengong sgt hari nie....minta maaf lah yer..

Ni cerita minggu lepas punya. Tak perasan ada dalam draft. Masa kami ke ICE ROOM ternampak kedai Sekinchan ikan Bakar ni baru bukak. Malam esoknya suami saya ajak makan kat kedai tu.

Suami saya n saya memang suka pegi kedai makan nie nak nak yang baru buka. Tapi taklah semua kami pegi. Tengok tempat jugak n tengok harga yang mampu milik. Lagi satu tengok review dari orang lain tak kisah sama ada dari blog, fb , tv atau dari surat khabar.

Kedai ni sebelah ngan Ice Room. Yang memisahnya antara satu sama lain hanyalah jalan raya. Satu lagi outlet, kat Setiawangsa. Minta maap pic tak cantik sebab pakai hp jer.


Suka tengok lampu tu. Macam lampu gasolin tapi yang ni letak mentol. Restoran ni 2 tingkat. Masa ni kami makan kat tingkat atas. Ikan kene pilih sendiri kat bawah n suh orang tu bakar.

Air kami.

Danish masik minum macam tu jugak.


Kan dah cakap, kalu pic amik sendiri mesti tak nampak dagu 2 lapis...he he he

Ulam-ulaman. . Suami saya sorang je yg abiskan. Dia peminat ulam.

Ikan pari bakar, Bape kilo saya tak tau. Suami saya kata dia dah potong kecik-kecik ikan nie. Harga ikan ikut rege pasaran katanya.

Sotong seekor. Ni saya punya sorang ate asben tak makan kan.

Ikan keli ni pun saya punya. Kurus je ikan keli nie.

Nasi putih tak amik plak pic. Kami amik 3 pinggan. Itu jelah yang kami amik. Lagipun suami saya kan xmakan seafood kecuali ikan.

Kesimpulannya, suami saya kata sedap n boleh pegi lagi. Dia sorang je makan 2 pinggan setengah nasi. Nape setengah sebab dia amik sekali nasi Danish. Danish makan tak abis. Saya hanya ratah lauk jer. Kenelah tu ngan tekaknya. Kedai ni semua jual ikan bakar. Yang goreng-goreng takde. Yang goreng hanya ayam kampung goreng berempah. Rase dia macam portugese punya style.

Saya lebih suka yang ikan bakar yang biasa punya tu. Yang kering tu. Lagi satu kalu makan seafood2 ni kene ramai orang kot, baru rasa meriah kan...berebut-rebut n macam-macam boleh makan. Service ok..cume nak tunggu ikan tu bakar dalam 15 -20 minit. Total makan semua RM45.00. Oklah kot kan. Tapi saya rase lebih ok kalu pegi Bagan Lalang atau Umbai atau Kuala Selangor tu. Tapi sebab nak merasakan, tak salah rasenya.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

16 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ooo hari tue tengok dalam paper..cam menarik jerk.best nyek..wah nanti leh try la..

Ciklinn said...

ramai betul yg pergi tmpt ni.... oklah tu kan dik.. kita pergi nak rasa... kalu ok gi lagi.. kalu tak ok pergi tmpt biasa kita pergi heheh

mamyharraz said...

dpt partner yg suka try mknan ni besttt kann :)

:: iManja :: said...

ohooooo sutun tu wat terliur laaaa

nieda said...

boleh try nanti.sebab dekat je.

Ain said...

tak sanggup tengok ikan pari bakar tu....

seriusss teringinnnn....

atty's said...

selalu dah baca org review pasal sekinchan ni ..nanti leh ar terai

Dee said...

pernah baca blog ratna..dia kata kureng..entahlah sy masih suka ikan bakar di bellamy je..lagi sedap..

Kepoh-chi Punyer Cerita said...

kite baca review kedai ni kurang umphh nyer

tapi kalo umbai, bagan lalang LULUS hehe
kalo kuala sel, g mana eh...pntai jeram ke...kalo pntai jeram pon LULUS...

tp ikan bakar terbaik UMBAI kot :)

win@momyShaneQeisha said...

kecur liur tengok pic ulam tu, suka sangat.ikan bakar & sotong tu macam sedap.mesti kekenyangan sangat tu..

ieda said...

wah2 dikk sedappnya ikan bakar tuu .. siap ada udang bakar layie ..
dah lama tul x makan .. huhuh bile tgk nie hanimmm .. rasa terus nak makan ..

x leh jadi nie .. nak buat kerrrr nak makan kat luar jer ???

~zack~ said...

kak hanim...akak nmpk makin kurus?apakah rahsianya?

Eri-chan said...

semalam baru pergi..yeay! nak buat entri jugak..

IxoR@ said...

Wah.. tahu gak pasal Sekinchan ni.. must try!

:)

Redbloodsnow said...

fuhhh! nasib baik zie x suke mkn ikan. sooo terselamat zie dr melior bagai..haha

CHU MAJORFLAVA said...

sodap nyer...rahsia awet muda,ulam-ulaman.