Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, November 9, 2010

Pegi rumah orang kawin

Hari Sabtu jiran saya (selang beberapa umah dari umah saya) buat kenduri kawin. Anak tunggal dia (perempuan) kawin. Banyak khemah yang dipacak. Rasenya 8 khemah kot.

Posing sekejap. Darissa baru bangun tido.

Ni ha keadaan khemah dari depan umah saya. Memang kene pegilah kan sebab dekat sangat. Minggu lepas kita kenduri dorang datang, kali ni kita plak membalasnya. Gitulah idup berjiran yer anak-anak....

Makanannya. Sedap! Nasib katering, takyah jiran-jirannya menolong sangat. :)

Kek pengantin. Cantik n simple, suka tengok. Nampak macam sedap. Gambar perantin takde sebab malu nak snap-snap. heeee

Ni telur untuk tetamu dewasa

Ni gula-gula untuk budak tecik.

Itu sajer kisah orang kawin. Saya suka pegi umah orang kawin, tak tau nape. Sape2 nak kawin sila ajak saya yer..he he he

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

mamyharraz said...

ok nnt mamy jemput hanim bila harraz kawin yer :P

ieda said...

aah kan dik .. kalau kenduri dekat sgt ngan umah kita cam x best kalau x gi kan .. walau x berapa kenal kann ...

cantik kek tuu .. x tahan tgk darissa .. makin cumei cam mak die :))

♥♥syahadah♥♥ said...

masa tulah best makan free...
kadang kala kalau ada rumah kawen je gurau dgn asben pakat nak singgah..tak payah masak..! memandai je aku walaupun tak di ajak..tapi tak singgah pun

☆ lieya latif ☆ said...

mmg syok kalo gi kenduri kawin...dpt mkn nasi minyak heheheh....lieya ni suke jek kalo ade jemptan...mmg gantung kuali la n siap pesan kat husben mkn byk2 hahaahahah

darissa come!!!~

Dee said...

terbalik ko ngan dee hanim..dee mmg malas sgt gi kenduri kahwin..tp suami rajin..siap tolong2..kalo dee pegi pun kwn2 rapat, sedara mara n jiran terdekat je..kalo x, lebih rela memerap di rumah..hahaha..

Ciklinn said...

ciklinn haritu kan gi kenduri... sedang best menikmati makanan,,,, tiba2 mennatu kamu telah tarik gelas berisi air oren... arghhhhhhhhh habiss baju besan kamu.. huhuhuhu

rasp said...

zaman skarang mostly dah pakai catering kan...
zaman2 dulu iye, gotong royong masak gitu kan...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cuti skolah dh nk dekat, maka bermula la musim kenduri.. kat umah ni dh de 2, 3 keping kad menanti.. hihihihi
pasni jenuh le jelajah kenduri kawen..
part kumpul cenderahati la plg besh, nk2 yg unik.. =)

nieda said...

selamat pengantin baru..pasni byklah undangan kenduri kahwin. minggu depan d start cuti sekolah

mrs.ecam said...

aku pong ske sbb nk tngk perantin la....heeeeeee hihihi...smpi 8 khemah ek...mmg btol2 grand la jiran ko buat...heeeeeee

win@momyShaneQeisha said...

bagusnya,semangat kejiranan tu penting kan.meriah sangat rupanya.comelnya darissa

Redbloodsnow said...

lawa arr hias khemah tuh. zie nyer nnti, save budget...khemah bogel je. x hias² bagai..hahaha

btw, doorgift tuh lawa ek. comel je

Sham Ummi Echa said...

sy pon pg knduri kawin hari sabtu. jiran dpn umah je, so mmg wajib la pegi kan.

ooo hanim suka pi knduri kawin yer. bagus la mcm tu.

makdara TERdiva said...

okeh! hujung tahun ni sila dtg umah MDT :)

PutRee SeJiNjaNg said...

comel arr bunga telor tu...=)

Mimy Hamid said...

sure suke...nak jemput gak ni my wedding..nak dtg email me alamat key..nor.zmy@gmail.com