Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, November 18, 2010

Nasib baiklah taska ada

Hari ni saya dah mula kerja. Tak cuti pun lama-lama. Sepatutnya taska tutup hari nie tapi disebabkan budi bicara owner taska tu, dorang bukalah taska tu sebab saya kene kerja hari ni. Saya takmolah asyik cuti jer, kan saya baru lepas cuti sebelum ni nanti bos cakap apa plak kan.... Lagi pun nak simpan cuti untuk bulan 12 nanti n annual leave saya dah habis jugak..he he he.

Yang hanya ada kat taska tu sorang cikgu/pengasuh dan 2 orang anak saya jer, Danish n Darissa. Sangatlah bertimbang rasa owner tu. Dia minta tolong sorang staff dia kerja. Di tambah pula takde plak bayaran tambahan yang dikenakan kat saya. Memang saya sangatlah berterima kasih ngan dia.

Hari ni memang saya sediakanlah makanan untuk dorang. Ala bukan masak apa pun. Goreng ayam, bekalkan nasi n rendang daging raya semalam punya. Tak payahlah cikgu dia nak masak-masak. Kesian plak dia nak jaga Darissa lagi. Danish takpelah, buka jer tv dia boleh tengok tv n danish pun ada lah bawa books n stationery dia. Darissa tu jelah yang kena layan lebih.

Itu sajelah nak cerita. Minta maaflah takde pic. Selamat bekerjalah pada yang bekerja n kepada yang masih beraya, selamat beraya...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




10 comments:

Zakiyah Zainon said...

saya pun kat opis..blurrr..sebab ramai yang cuti lagi hehehe
hanim...selamat hari raya..bila agak2nya kita dapat berjumpa ya?

Redbloodsnow said...

zie lak langsung x ambik cuti taw. cuti zie tinggal 1 hari je ah..haha. tuh save utk bulan 12 karang..ngeee

Queen said...

hari ni jalan lengang..pasar pagi pun lengang...tak de orang pun..mek je pi koje..sedey2..agaggaag

atty's said...

bagusnya cikgu kat taska tu ..
mmg bertimbang rasa ..

mamyharraz said...

kalau cuti umum khamis ke bolehlah sambung cuti..

POSH76 said...

nasib baik taska tu timbangrasakan...

nieda said...

bagus taska mcm tu, consider..semlam pegi merayau2 kt shah alam lengang je jln..huhu..

Dee said...

sib baik owner dia baik hati ye sis..

eis said...

baiknya taska tu.. selamat bekerja hanim :)

win@momyShaneQeisha said...

syukur juga,ada cikgu & pengasuh yang memahami.bagus juga ya