Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, November 24, 2010

Menyejukkan tekak di Ice Room...

Lepas pegi rumah orang kawin, kami pegi Ice Room plak. Ahad lepas kan panas sangat cuacanya. Kalu dulu, panas je cari cendol atau ABC sekarang dah tak main dah konon....pegi Ice Room...he he he, takdelah saje kita jalan-jalan. Nanti malam takleh kuar sebab jiran sebelah buat tahlil 3 malam berturut-turut.

Hari tu kami pegi malam, hari Ahad tu kami pegi siang pulak. Baru terang bijik mata. Kali ni kami naik tingkat atas plak. Bagi Danish main-main kat playground tu. Suka masuk Ice Room. ID dia sangat ceria, suka!

Yeay! Darissa dah boleh duk kat baby chair/high chair tu. Nanti suh abah beli yer.

Pegi Ice Room haruslah amik aiskrim kan. Ais krim dia lain saya rasa. Tak macam ais krim biasa tu. Saya rase tekstur aiskrim tu macam ringan bila kita makan. Entah tak tau macam mana nak cakap, sila cube sendiri mesti anda faham...:)

Sweet potato Snow ice.

Durian Snow Ice.

Jangan risau, saya menyudu je ais krim ni. Masih pantang ais. Saya ada bawak air suam. Jimat..he he he. Alhamdulillah setakat ni Darissa tahan kalu sy minum air sejuk ke makan yang pedas-pedas ke makan yang berempah ker.

Deep Fried Durian Tempura

Yang ni memang saya rekomen kalu kawan2 makan kat cni. . Memang terbaik n sedaplah!..Luar dia rangup kat dalam dia macam ada krim durian, macam makan puff custord tu tapi rase durian..Kat tepi2 tu ada kacang hancur, choc rice n strawberi. Motip letak mungkin untuk cicah2 kot...

Itu isi dalam, tak nampak plak. Memang saje tak nak bagi clear sebab suh kawan2 semua try sendiri..he he he (pakai hp cenggitulah rupenya)

Danish ngan Durian snow ice dia. Muka masam sebab nak pegi main tak nak makan tu. Padahal dia yang sibuk beria nak makan aiskrim..Anak anak...Darissa saya bagi biskut rusks dia...heeee

Itu sajer. Lepas ni Ice Room boleh bagi saya makan free kat sana sebab saya adah dua kali cerita pasal Ice Room ...he he he

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

20 comments:

mama tisya said...

eskrem die tk cpt cair..mmg best..

Sidratul Muntaha said...

nak cium2 n gomol si darissa tu
huhuhh...
Iceroom..
mcm best.
rasa - rasa nak bawak setot dgn Ara gi ler plak.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wallaweh...
syoknyer pekena eskrem..
aiii, belr leh try ni..
berselera tengokk..
mcm² perisa de ke??

☆ lieya latif ☆ said...

ye!!! hanim!! ni la satu2 tempat yg lieya tingin nak pegi gak tau.....hehahaahahah..... kat bangi ade, kat nilai pun.....suke tgk luar kedai tu...hijau semacam....mmg lieya nak pegi la, lagi2 tgk entry hanim nie...meriah jek tgk menu sumenyer.....

mamyharraz said...

uishhh tak tahan tgk tempura durian tu nampaknya kena pagi jugak nih ;)

[z@ck] said...

rasanya macam sama ja kat Auckland.tapi kat sini panggil Snow Ice.Tekstur dia lembut kan? sedap oh!

Deqna said...

syoknya.. darissa dah leh duduk kat high chair tu.. senang nak bawak dia jalan2 especially time kuar makan kan...

Dee said...

sy nk terjah ice room ni tp masih x berkesempatan..ingat ujung bulan ni kena terjahlah..

Queen said...

ha..dah ramai cakap pasal ice room ni...boleh ke gi makan nieyh?..kang org kata sejuk berangin pulak kan..huhuhu

makdara TERdiva said...

rajin hanim pg sini eh?
mesti sedapppp :)

Redbloodsnow said...

eeee...gulpp gulppp zie tgk yunk. lame zie x mam escream :)

Azmiezas said...

Ice Room ni kat mana yer?

POSH76 said...

adui teruja tengok ni yang buat nak kena terai nie

ieda said...

ermmm sedapppnya dikkk
terasa kat tekak huhuhuh

x leh jadi nie .. mlm nie nak ajak hubby gi icecream cafe di kuantan heheheheh ...

eyyyyy gerammm tgk darissa tuuuu .. ishhhhhhh

win@momyShaneQeisha said...

bestnya ada ice room,nampak sedap betul la.darissa pun nampak sgt ceria.

Eri-chan said...

weeeeeeeeeeeee nak try la...i love ice cream!!

darissa sangat comeLLll

IxoR@ said...

Kat mana ni ???

Mcm best saje...

eynda said...

Geram tengok Darissa...best eh ada tempat macam ni....kalau dekat nak jugak terjah...sendiri bawak kete tak mungkin kot ahahaha...penakut :-p

nieda said...

dah dua kali review psl ice room. tak boleh jadi nak kena p terjah juga ni

rasp said...

ooooo yg tempura durian pun sodap ek...dolu tried yg pancake, sedap...bila2 pegi leh try le tempura nie...