Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, November 2, 2010

Makan luar

Ahad malam kami bawak mak, abah, nenek n acik pegi makan kat luar. Sajelah kan sebab ari Sabtu kan dah penat berkenduri Darissa. Takdelah makan canggih-canggih pun. Makan kat kedai biasa jer. Sebenarnya tak terbalas budi mereka dalam kehidupan kami nie...


Posing ngan nenek dulu

Restoran D'Manggis yang terletak di Kuang, Sg Buloh.

Sorylah pic semua tak cantik sebab pakai hp. Malas nak guna camera. Guna hp org tak perasan sangat kan..


Abah n nenek


Deko lampu dalam Restoran tu. Cantik sangat. Macam-macam makanan ada. Ada wetsern, ala Thai, ikan bakar n macam2lah. Siap ada station-station lagi.

Darissa n nenek

Antara makanan yang diorder. Tak yah caption lah yer. :)






Mak abah saya kalu makan kat luar kalulah menu ada Nasi Goreng Pataya, itu jelah yang diordernya. Memang fav doranglah.


Ni je air yang semapt snap. Maklumlah masing-masing dah tercekik..he he he

Boleh plak air sampai lambat. Selalu air sampai dulu kan. Mungkin terlupa kot. Yelah ramai orang malam tu.

Danish memang style minum dia macam tu, maaf kanlah. Sebab bila duduk tak sampai n tenggelam..:) Eksyen je tu pinggan dia. Last-last tak abis. Ibu dia jugak yg kene abiskan. Manalah ibu kamu ni tak gemuk..anak ....anak....

Itu sajer cerita Ahad kami.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ



14 comments:

eis said...

trademark danish tu minum macam tu. eis ingat lagi masa mula2 baca blog hanim :)

sebenarnya kae pun minum macam tu. meja tinggi sangat kan..

Watierman, rmanbkr said...

Hrmmm tanpa mereka siapalah kita...ibu abah dan nenek permulaan hidup kita.....hargailah selagi masih memiliki...bila dah tak ada....satu kehilangan yang terlalu besar...."Di mana kan ku cari ganti!!!!...."kerana ....tiada yang bisa menggantikan!

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh...normal la tu hanim, tak abis, kite yg tukang perabis heheeheheh....

betul tu, tak yah berkiran ngan mak bapak sendiri...ari2 belanje dieorg pun takpe...tak terbalas jasa dieorg kat kite .....

noorlelajaafar said...
This comment has been removed by the author.
Sham Ummi Echa said...

betul kata hanim, x trbalas kita dgn jasa ibu bapa kita ni kan. wpon dah kahwin dan ada anak, sy ni tetap lg brgantung kt org tua. sesekali ada peluang, rezki..turn kita plak la membahagiakan dan mmbalas jasa dorang kan.. huhu emo plk kali ni.

POSH76 said...

murah rezeki kalau selalu belanja ibu bapa taw...de manggis ni I pi sekali service selow laa...tp tengok u makan tu rasa nak gi lak hehe

Akma Azlin said...

salam.wah!! sedapnya!

mamyharraz said...

kuang dekat tempat mamy..hurmm nnt nak try restoran ni..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bawak parents kuar makan memang best kan...

win@momyShaneQeisha said...

manjanya darissa ngan neneknya ya.wow danish...siap berdiri atas kerusi lagi.semuanya nampak sedap2..

Dearie Pearls said...

bahagia makan beramai-ramai.

nengok nenek Hanim, rindu lak nenek saya kat kampung... :(

rasp said...

sotong goreng cam u order tu i loike..
nie kkdg dapat sotong goreng yg lebih tepung dari sotong, i tak kenan yg cenggitu...

Deqna said...

Restoran d manggis tau tempat tuh.. dari bulan puasa hari tu nak pergi tak pergi2 gak...

nak try satu hari nanti.. tapi tgk dari jalan nampak sentiasa ramai org jer..

PutRee SeJiNjaNg said...

waduh kerang lah dear...nak jugak..