Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, November 15, 2010

Kembalikan keremajaan kulit anda dengan Safi Rania Gold

Memandangkan saya ni akan menginjak ke usia tua yang sangat sweet, saya macam dah pikir nak start beli skin care yang menghalanglah proses penuaan ni.. Kat Nuffnang kan sekarang sibuk ngan olay regenerist..Konon-konon nak beli tapi mak aiiiii mahalnya..Regenya RM116.80.Kalu saya tak salah tengok botollah.Mungkin pada yang lain kira murah tapi sebab saya ni bab skin care memang kedekut he he he. Tu sebab kulit muka saya ni tak licin bak telur yang baru dikupas heeeee..Alhamdulillah syukur kulit saya ni taklah demand yang mahal-mahal. Kalu demand I dah pakai SK-II u.....

Lantas, saya membelilah Safi Rania Gold nie. Ni ye yang saya mampu milik.) Sebelum ni pernah baca review pasal Safi Rania Gold nie, semuanya bagi review yang positif.

Saya tak belilah satu set. Hanya beli serum n facial cleanser jer.

Serum dia punyalah kecik botolnya. Kesan pada kulit saya setakat ni Alhamdulllah takdelah alahan ke apa. Yang penting bau serum tu wangi sangat. Suka bau dia. Tapi kalu pakai skin care ni kene konsisten pakai ye tak.Tak kisah lah benda tu mahal ke murah janji kalu sesuai ngan kulit muka kita, dah kira ok lah kan.

Lepas ni kita tunggu hasilnya. Hari ni baru hari ke 3 saya pakai Safi Rania ni. Kita tengok lepas ni kulit saya jadi remaja ke tak...Kawan-kawan semua pakai apa?Boleh share ker?

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




21 comments:

Redbloodsnow said...

haaa...nnti zie dh masok umur 30'2...nk try cream nih ah :P

mama tisya said...

tk pki pn yg rania gold..tp pki safi pencuci je:)

dianahaznida said...

diana sampai sekarang pakai olay..olay total effect(yg plus with foundation) and olay body wash (deep penetrating moisture).skincare product idaman SK-II...huhhuhu..samalah kita..

Ummi Iman said...

safi rania neh Ok ke...? mcm nk torai jerp... skangni pakai loreal.. b4 dis pakai Olay.. da mcm² produk torai.. ntahla camnih gak muke.. huhhuu

Dee said...

hanim..dee rasa umur2 mcm kita eloklah telan pil EPO tu..Evening Primrose Oil..sgt2 bagus sis..setakat ni dee pakai skincare Hada Labo..tp ingat nk tukar lah..muka kusam..hehehe..

mamyharraz said...

nak muda remaja jugaklah!ohh mau kena buat sesuatu kt muka ini juga =P

makdara TERdiva said...

MDT pkai tia amelia jerkk..pun jenis yg tak rajin sgt nak belai2 muka..tp dah masuk 3 seris mmang harus la stat dr skrg..uhuk huk!

cik puan akish said...

kite pon bru je beli krim rania neh..pencuci kite tak leh pakai la..kering banget!!=)

Ain said...

ain dah cuba safi rania ni selama 2 minggu...

kalau ikut pengalaman lepas, mmg lambat nampak kesannya tapi kulit mmg payah tumbuh jerawat....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tue la..baru terpikir nak beli safi rania gold nie jugak...huhhu almaklum la..next year dah nak masuk 3 series..huhhuhu scary....

☆ lieya latif ☆ said...

wah kelas hanim...jadi duta safi rania lak gitu...he he he...tu le bile umur dah meningkat ni kene amik mcm2 langkah...dah le muke cepat kering keje kat aircond....

atty's said...

kty mmg pakai produk safi..tp rania gold lom terai lagi

eis said...

yelah hanim, dah tua mengejar ni eis pun concern gak pasal kulit tp tak rajin sgt nak belai2 wajah ni. skrg ni guna olay. nanti nak tunggu update hanim lepas guna safi rania gold. manatau leh tiru hanim :)

rasp said...

tul la sis...
tak kisah benda tu mahal ke murah...
asal sesuai dgn kulit kita..
plus ada perubahan yg positive..
then continue je guna...
i bila ada duit skit pakai EL..
kalo pokai skit pakai L'oreal..
kalo tul2 pokai pakai Olay hahahaha..
sib baik muka ok dgn 3 nie :)
tapi SK II mmg idamanku jua....

nieda said...

nnti kasi review skit eh...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

hanim, mmg betul, apa2 produk pun yang penting pakai secara konsisten. baru la nampak kesannya..

macam akak kulit tak bermasalah, pakai apapun ok jer.. akak biasa pakai pencuci muka nivea vissage tu ajer.. krim2 ke, moisturiser jarang guna..

ieda said...

haaa kawan2 akak kat opis pun dah start guna .. mereka cakap berkesan utk face yg ada prob jerawat ..

ermm akak pakai pencuci yg mentimun tuu .. alhamdulillah ok jer .. :)

Mimy Hamid said...

kita pun pakai produk ni...dah setahun...hehe prepare kulit kedut

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hanim, ekceli sy pn pakai produk ni..
so far takde masalah la, kolagen die mmg besh.. rege pn kira murah lg compare ngan kosmetik yg de kat iklan2 majalah wanita skrg..
tp ye la, kesan die takla nampak cpt...

Cho Zila said...

salam...
akakpun dah berkira2 nak beli benda ni gak... baru cuba kat giant tadi... serum dia memang wangiler...

IxoR@ said...

sy mmg pengguna SAFI sejak dari muda remaja lagi, tp masa tu Safi biasa.. beralih pula ke SAFI Balqis...

Dan skrg dah berbulan guna Safi Rania... kite pakai pencuci muka, krim pelembap siang dan krim kecantikan... yg serum blom lg.. tp nak beli dah ni sbb pencuci muka tu dah habis pun...

kesannya ? ok je... rasa selesa dari dulu hingga kini...

:)