Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, November 10, 2010

Ke Ice Room

Jumaat malam kami kuar setelah siangnya hanya melepak kat umah. Lepas makan dalam kul 8.00 kami keluar. Asben saya ajak p Ice Room. Ice Room ni baru di buka di The Strand Kota Damansara. Berhadapan dengan Giant. Pernah masuk JJCM dulu, tapi masa tu kat Outlet Nilai.



Buku menu dia panjang n besar..

Ni suasana dalam dia. Sory tak clear yer. Kami duk kat luar, syok..berangin jer. Ice Room ni 2 tingkat yer. Kat atas ada playground untuk budak-budak.

Danish biasalah mesti nk tulis-tulis kat kertas order tu.

Dah pegi ice room mesti order ice-cream kan. Fav Danishlah nie. Sedap sangat.

Suami saya order Peanut snow ice. Sedap!
RM7.90

Ni adik punya Blurberry Snow Ice. Pun sedap!
RM7.90

Saya order Chicken Spagetthi with Cream Sauce. RM11.90. Saje nak try. Boleh jugaklah sudukan Darissa tu sikit. Tak bape sedap compare ngan Big Brother tapi Danish sangat suka. Banyak dia makan.

Tengok Danish makan pun tau sedapkan sampai terpejam mata dia..

Ibu n Dicha. Pipi dia memang macam tu. Kalu dia tonyoh2 sikit pipi dia mesti merah. Tapi boleh ilanglah.

Darissa makan biskut dia. Marah kalu orang tak suap dia. Last-last saya bagi biskut Rusks kat dia. Baru senyap...Adui danish mata awak plak macam tu...

Itu sajer. Kepada peminat Ice -Cream silalah cube. Macam-macam ada menu dia. Bubur, western n kek semua ada.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




18 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
MESTI BEST NI ! BUKAN BUDAK2 JE, ORANG LAMA PUN SUKA MAKAN ICE CREAM. KALAU ADA KESEMPATAN, NAK CUBA RESTOREN INI.

mama tisya said...

dh byk cawangan ice room ye...kita pn br je p ice room ahad lps..tgu kita update entry ice room..kita pn mkn blueberry ice cream..sedap

Ummi Iman said...

beshnye eskremm... huhu... ku masih bpantang ais lagik neh.... maklumla BF baby =)
tp nk jugakkkk huhuh

POSH76 said...

I lalu jer....tapi nanti nak singgah gak ler...shedapnyer si tomei tu makan sekerim yer hehe

ieda said...

uish dikk sedapppnya .. tempat ice cream nie kalau budak2 gi x mau balik tuuu hehehe

ermm chic spegheti pun nampak sedapp rege ok2 lah kann standard tuu :)

bagus kan tmpt mcm nie disediakan playground kat atas nya :)

Redbloodsnow said...

tgk uols slurppp ice creamnih, z jd ngidam ah anim..huhu

☆ lieya latif ☆ said...

hanim, selalu lieya nampak bile lalu kat nilai ngna bangi...kat bangi pun dahbukak tau......tapi nak pergi tak pegi2...ni hanim dah ckp best, tgk plak makanan sume best...nanti lieya nak ajak hubby pi try laaa....lieya ni mcm ni la, kene ade org c kp sedap baru laa sebok nak pegi heheheeh

mrs.ecam said...

bgs...n thanks sbb salu knalkn tmpt2 yg best camni...heeeeeeeeeeeeeee sbb aku duk kt area sg.buloh jek so dkat la kn nk g sini...heeeee

eis said...

kdg2 kita tahu pasal restoran melalui blog. hanim blogger kedua yg eis baca cerita pasal ice room ni. sblm ni tak tahu pun. lain kali nak cuba :)

atty's said...

kan bangi pun ade iceroom..tp lom nak cuba lagi ..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

oo tak pernah pulak dengar nama ice room ni..ok thanks share the info. nanti nak try terjah kat sini jugak la. nampak menarik.. nak2 ice cream ada peanut tu.. nyum nyum

nieda said...

Nieda mmg peminat ais krim. nak datanglah nanti..

Sham Ummi Echa said...

cam sdp je aiskem tu. awk ni rajin try mkn kt kedai lain2 kan. kalo sy suka pg kedai yg sama jeee.

Ciklinn said...

akk bila ke bangi.. dukla nampk tmpt ni... haritu tingin nk singgah tapi cik abg lak ada hal lah apalah.. huhuh..

ala cian mennatu i.. mkn biskut yerk.. takpe besar sikit nanti mkn aiskrim...

akak nak pi carilah juga yg terdekat ice room ni.. tak tahan tgok kawan2 blogger tayang aiskrim ni.. hiih

rasp said...

masa i ke iceroom dulu, i order jez the desserts...
tak makan pun spaggeti or main course...kureng skit ek...
i suka yg ice peanut tu...sedap kan...
lagi satu durian pancake...
seeeeedap ooooo...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aduhh..masih berpantang ais nie camna..huhuhuhuhu...darissa sama cam amani..klu tonyoh2 muka skit kompom merah...

PutRee SeJiNjaNg said...

wah ice cream...nak jugak!!!

Mimy Hamid said...

kat mana ni yer...boleh bagi direction tak..tau ada kat nilai tp jauh ..yg area kl,selangor kat ner