Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, November 11, 2010

Kat mana saya tempah

BUAI/BABY CRADLE


Dua Pic kat atas ni dari hp saya tu sebab tak cantik..

Buai/baby cradle ni saya tempah kat Quiny Bridal. Nama owner, Nik namanya. Asalnya saya google tengok buaian untuk cukur jambul nie.

Cari punya cari tersinggah kat blog Quiny Bridal nie. Dorang ada buat promotion. N harga sewa untuk baby cradle ni saya rasa murahlah compare pada harga-harga yang lain. Kan buai-buai macam ni kan popular lepas Erra Fazira buat untuk anaknya. Masa detik tulah saya dah pasang angan-angan kalu saya ada baby lagi saya nak buat macam tu. Dapat sama-sama sikit pun jadilah...heeee

BARANG-BARANG DALAM GIFT BAG

Telur-sapu tangan-coklat

Yang ini set untuk tetamu. Bunga telur n sapu tangan tu beli je kat dalam Semua House. Yang coklat tu saya order kat kawan seUitm saya, DIANA. Diana memang ada buat bisnes baking-baking nie. Macam -macam ada. Kek, cuppies, coklat n lain-lain lagilah.

BUNGA TELUR TEDDY BEAR

Bunga telur teddy bear ni saya tempah online jugak. Google jer semua ada. N ni jugak yang paling murah saya dapat. Tapi tak taulah kalu kawan-kawan ada yang jumpe lebih murah sari saya jumpe nie. Saya order dari LISA . Contact no 012-9404333.

Ni saya order 50 pcs je. Untuk di letak kan dikiri n kanan buai tu. N untuk di berikan kepada kumpulan marhaban. Kalu semua tetamu nak bagi nie, mau bankrap kami...he he he. Ini pun saya berangan masa cukur jambul anak Erra Fazira tu. Start dari dialah famous bunga telur teddy bear nie.

Yang ini untuk orang marhaban. Special sikit dapat bunga telur teddy bear. Sama set macam untuk tetamu cume tukar bunga telur jer.

PHOTOGRAPHER
Saya menggunakan khidmat kawan saya iaitu MALY. Dia saya dulu masa zaman Uitm. Satu fakulti tapi lain course. NIEDA mesti kenal dia kan. Kalu nak deal ngan dia sila ke blog dia yer. Memang senang kerja ngan dia. Sangat bertolak ansur. Rasenya dekat 4 jamlah dia ngan kami ari tu.

Dia bagi satu sticky album, 106 keping size 4R yang dicuci, dua keping 8R , n satu DVD ada 500++ pic yang di shoot. Sangat puas hati hasilnya. Yang sy tunjuk kat blog n fb pun semua sy dah resize tu tak bape cantik tu..kalu yg ori ginal mmg cantik..

Itu sajer. Di harap saya dapat membantu sikit kawan-kawan semua kot-kot lah kan nak cari baby cradle ke bunga telur ker. Habis dah cerita pasal Majlis Aqiqah n Cukur Jambul Darissa.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ







17 comments:

Ciklinn said...

comel2nyerr... cradle.. bunga telur semua2 lah.. akk takde rezeki nak pergi.. sedihnyer... cantik2 gambar menntu i..

atty's said...

cantiknya semuanya pun hanim..
memang puas ati sesgtkan..

ieda said...

memang cantik cradle tuu ..
mula tuu akak berangan jugak nak sewa .. kunun2 tuk anak lah kan .. tapi sayang .. baru sedar sbnrnya impian akan jadi angan2 huhuhuh

tunggu utk anak saudara pulak , kalau2 mak nyer nak ..

aah cantik bunge terlu bear tuu :)

p!nkerton said...

cantik2 aa hanim. saya paling suka bunga telur teddy bear tu, comelll & sweet aje.
seronok kan prepare2 benda2 cenggini. saya & mak saya mmg eksaited bab2 ni. tu baru anak aqiqah kan, belum kenduri kawen lagi hikhik.

POSH76 said...

Thanks kasik reference...senang ni kalu nak mengoder...tp mmg berkenan sgt dgn buaian tu hehe

mamyharraz said...

suka sgt tgk bunga telur teddy tu kiutt sgt2..cantik sgt buaian darissa :)

nieda said...

bunga telur teddy bear tu cantik sangat. Mally jadi phtographer, kerja dia mmg superb. zaman belajar dulu, kalau bab2 edit gambar, mmg dia terror

Ain said...

kan best kalau boleh dapat servis macam ni kat ganu....

nak google jugak la...

hehe

makdara TERdiva said...

ok sett..bole sevey utk bakal anak baru..eceh!!

Mimy Hamid said...

ooo amik dari nik Queen yer..patut la mcm pernah tgk...good job nik...beb baper harga photog tu..mahal ke??

Ummi Iman said...

wahhhh... tanteknyyee cradle tuh... beshnye.. pinky²... =)
teddy bear pn comeyy... apepun terbaekkk la =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantikkkkkkkkkkkkkkkknyer.....nak jugak la...heheheh

Redbloodsnow said...

LAWA ARR SUME SHOT DR PHOTOG TUH. THUMBS UP UTK BELIAU! N BUAI TUH LAK...SUPER CUTE!

Deqna said...

asalkan pink memang cantik mata memandang.. dulu masa marissa punya akiqah pun tempah gak pasang cradle sumer.. yg bagusnya nama org yg buat tu pun Marissa...

Azmiezas said...

Besar jugak modalnye kan kalau nak buat cenggini..

dianahaznida said...

salam muza..muza salah buat link ke dj bakery tu..
ni add yg betul
http://djbakery10.blogspot.com
hope muza x kisah ye diana perbetulkan..

si manja berendoi said...

salam..hye sy ikin..klu ada yg sudi..jenguk² ke blog saya http://simanjaberendoi.blogspot.com atau facebook : http://www.facebook.com/pages/SiManja-Berendoi/150477281675790

TQ :)