Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, November 12, 2010

Danish masa baby-baby dulu

Tak banyak pun nak share sebab softcopy dah takde. Ini pun amik kat friendster. Yang hardcopy adalah tapi jenuhlah nak scan. Soft copy takde sebab lappy kene format n thumbdrive ada virus..Nasib ada yang smpat cuci..

Masa ni Danish umur 4 bulan.

Masa ni umur Danish dalam 10 bulan ke stahun kot, tak ingat sudah. Masa ni memang sebijik masa Darissa pakai songkok hari tu kan.

Masa ni Majlis cukur jambul danish dalam 6 bulan. Sama umur macam Darissa cukur jambul hari tu. Tapi danish dulu semangat sungguh. Kuat menyusu. Masa dia 3 bulan dia boleh menyusu sejam sekali. Sekali susu 4 onz. Tulah orang kata baby boy memang kuat menyusu. Berat dia tiap-taip bulan memang naiklah. Naik sekilo lebih atau 2 kilo lebih. Gram-gram ni xmainlah. Tapi bila dia start berjalan memang terus dia kurus. Sebab dah start melasak.

Ni masa dia setahun sebulan kot. Yang saya tau masa ni dia takleh jalan lagi. Danish sangat lambat yer dapat jalan sebab dia tumbuh gigi cepat, umur 6 bulan dah ada gigi. Orang kata kalu baby tumbuh gigi cepat, dia lambat berjalan. Danish berjalan umur dia 1 tahun 4 bulan.

Masa ni umur dia setahun setengah. Wah! ibu dia pun nak jugak menyelit...he he he. Nak kurus macam ni.....hu hu hu

Yang ni Danish sekarang. Dulu dia gebusss sekarang dia gabus sebab ringan macam gabus. Kalu balik umah PIL mesti tegur yang dia makin kurus. Mungkin ikut abah dia, gen ikan bilis. Jangan sok2 masa dia remaja n dewasa ikut ibu dia sudah..gen ikan paus...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




10 comments:

Dee said...

hahaha..gen ikan paus..ada lak sis hanim ni..

sis..mmg muka dorang lebih kurang je kan..badan kemain gebu2..pgg pun mesti syok je..

Azmiezas said...

Tomeinya Danish masa kecik2..n tembam sangat..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ensem sangat...........berkenan sudah

rasp said...

a'ah lah bam bam tul masa dia baby kan...geram je tengok..

Sidratul Muntaha said...

setot pun dah start kurus dah..
adeii...
last aritu sebelum sakit dia punya berat 20kg
la ni dah jdi 18.
anak2 hanim...
diaorglah penawar,diaorglah racun.

eis said...

sama mcm kae time dia baby dulu. semangat. makin lama makin kurus. kelakar la gen ikan bilis/ikan paus istilah hanim tu hihi..

nieda said...

suka buat nida gelak sorang2 depan lappy.. geng ikan paus. adusss..sabar ajelah

bam bam lah danish masa dulu2..humaira pun bam2 masa kecik..humaira pun masa 6 bulan dh tumbuh gigi, betul kot itu yg jln lambat. ckp pun baru sikit2

Ain said...

danish ain geng ikan bilis jugak, menurun genetik mama....

huhuhu....

win@momyShaneQeisha said...

memang gebuss sangat la danish masa baby ya hanim.cute macam darissa juga.sekarang ni danish nampak handsome dah..

IxoR@ said...

comel dan mmg gebus...

budak2 kalau dah makin meningkat usia... makin lasak... dah kurang makan... berat badan mmg kurang...