Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, November 8, 2010

Cekodok Roti

Masa blogwalking tu saya ada ternampak resepi nie. Tak ingat kat blog mana n lupe terus nama resepi nie. Tapi saya panggil cekodok roti jer, senang. Masa Jumaat petang tu saya buatlah untuk kudap petang. Tapi resepi ni tak complete sebab takde cili potong n daun sup..Masa buat ni pun main ingat-ingat jer.

Bahan-bahan:

Roti beberapa keping - carik2kan
Sebijij bawang - dipotong dadu
Ayam mentah sikit - potong kecik-kecik
Sebiji telur

Gaulkan. Letaklah garam secukup rasa.

Kepalkan bulat-bulat. Saya letak 2 bijik telur supaya dia dapat gam kuat-kuat roti tu...

Nilah rupenya. Saya goreng garing sikit sebab takut ayam tak masak plak. Suami saya kata sedap, oklah tu kan...

Itu jer. Selamat mencuba.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




19 comments:

mamyharraz said...

suami kata sedap dikira oklah kann :)

Ciklinn said...

shedappnyerrrrrrrrr...

makdara TERdiva said...

dah lame x buat cekodok..

☆ lieya latif ☆ said...

LIEYA ade tgk ni hanim kat blog aku bukan cheff....mmg menariks....kawan2 pun ramai dah cube, termasuk la hanim...sume bagi riview yg bagus...lehla lieya cube pasnie.....

nieda said...

pasni boleh cuba. ayam tu kalau stim dulu ok kot

Azmiezas said...

nampak sedapp..

ieda said...

ermm mcm nie rupe cekodok roti heheh leh cuba nieh :)

atty's said...

kena terai ni ..
tq hanim share resepi..nie

*Tinie* said...

baru tau roti boelh dibuat cekodok..leh a try pasni

Dee said...

eee..sedapnya..nti dee nk try buatlah..letak udang..lagi bestkan..hihihi..

Eri-chan said...

pelik.tapi boleh try pasni..suami dah suka kira lulus ar..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah nampak mudah jer resepi ni.. kena cuba ni.. buat bekal sarapan gi opis ni pun sodap gak ni

~AmyLiana8886~ said...

nampak cam best je kak..kena try nie..hehe

Redbloodsnow said...

WAHHH...NAK TRY AH NNT, NIM :)

Cik Wanie said...

uish nampak sedap nie,
harus try nie,
hihihihi:)

tq akk share resepi:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cam sedap jerk.....

Drama Mama said...

nak buat jugak! resipi best dan senang boleh dimakan time supper nih. hehehehe

http:/twinkywinkystars.blogspot.com

Mimy Hamid said...

look like menarik yummy...leh try ni

PutRee SeJiNjaNg said...

pasni nak try arr...thanks dear for sharing...=)