Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, October 19, 2010

Subway The Curve

Balik tengok kambing singgah The Curve jap. Saje jalan-jalan.

Singgah Subway nak beli roti. Paaaanjang giler. 1st time makan roti ni. Berpeluh jugaklah nak mengordernya he he he. Masa nilah suami saya rase tak sedap badan. Badan dia lemah semacam. Makan pun tak lalu.

Saya amik yang footlong punya. Yelah boleh makan 2 orang kan. Punyalah banyak sayur dia. he he . Last-last tak abis tapau jer. Yelah mood nak makan pun xde sebab tetiba je suami saya macam tak sihat. Sendi dia sakit-sakit. Takut denggi plak. Sebelum nikan dia pernah ada denggi. Chances untuk kene denggi sekali lagi sangatlah tinggi yer bila kita pernah kene sebelum ni.

Danish nampak ice cream biasalah menggelupur. Beli kat stall belakang tu. Daily Fresh kot nama dia. Entah!

Darissa yang tak dapat makan apa-apa. Saya suap kan dia jugak waffle..he he he .

Itu jer cerita hari Sabtu kami. Isnin suami saya pegi Klinik Kesihatan Sg Buloh cek darah semua. Nasib takde denggi cume platlet darah tu masih rendah compare macam platlet normal. Doc cakap kalu 2 hari tak elok lagi datang balik untuk cek darah balik. Jauhkanlah suami saya dari kene denggi nie. Takut rasenya...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




14 comments:

Ciklinn said...

huhuhuhu smlm akak takleh letak komen kt kmbing huhuhuhuh

harap2 yg ni oklah.... hihihii menantu i pun teringin yerk...akk pun skrg dah mula suap sikit2 mknan kat incik umar

POSH76 said...

I pun suka subway tapi suka ambil yang half tu pengsan nak ngabehkan...hati2 denggi tu...I pun kali kedua kena..minum 100+ bnyk2 tau2

POSH76 said...

I pun suka subway tapi suka ambil yang half tu pengsan nak ngabehkan...hati2 denggi tu...I pun kali kedua kena..minum 100+ bnyk2 tau2

☆ lieya latif ☆ said...

subway mmg sedap hanim...elot gak tuk diet....heheeheheh

alahai sian hubby hanim....seb baik tade denggi lagi...hrap cepat sihat sepenohnye yeak......

danish mkn aiskrim kemain suke die yeak.....darissa gak jadi tukang tgk yeak heheeheheh

rasp said...

mmg cam azab je kan nak abis tu and mmg wajib sharing makan tu...

kids mmg gemarkan makan aiskrim nie...tak lama lagi, darissa leh join abg makan le :)

zack_blossom said...

ni mmg tgh musim denggi kak....mak sy aritu pun suspect denggi gak..tpi alhamdulillah xpape...gi check tau...

Redbloodsnow said...

Bam² nah arr pipi si rissa tuh ek. amboiii danish, beso ko ngaga mamam eskrem tuh..hikss

atty's said...

lapar tau perut ni tgk .semua food tu .

Sham Ummi Echa said...

penah mkn kt subway skali je. tp kureng suker la sbb byk sgt sayurnya.

moga hubby hanim cpt sembuh k

win@momyShaneQeisha said...

wah,danish layan ice cream,tak toleh kiri kanan tu.darissa tetap tomey.
*harap hubby hanim cepat sembuh ya

Ain said...

hubby ain pun lately asyik demam on n off jer, risau sungguh sbb kes denggi kat terengganu ni teruk jugak....

IxoR@ said...

sekali dua gi Subway... enjoy!

tapi lelama rasa... macam tak best la...

makdara TERdiva said...

x penah terai pun subway..tp ramai org ckp sedap.. :)

Deqna said...

saya suka subway.... cedappp.. selalu makan kat subway kat sebelah sogo, kat CIMB tuh...

tapi mahal sekali lunch sampai 16 hengget terus...