Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, October 11, 2010

Open House terakhir di Bulan Syawal

Bukanlah open house tapi open kedai/gerai. Orang yang menjemput kami tu buka kedai makan baru. Sesi launchinglah orang kata. Dia buka makan-makan kat kedai baru dia tu. Free!

Yang menjemput kami ni, tokei acik kami..pakcik hasben. Acik kami ni tukang masak kat dua kedai tokei tu.

Nilah Restoran dia. Restoran World Chicken Rice. Bukan ada nasi ayam jer. Nasi Beriani (Nasi Beriyani Daging, kambing n ayam) n Nasi Lemak pun ada. Sedap tau.. Kedai ni terletak di Damansara Damai dalam Tok Yem Wall Street. Satu lagi kedai di Jejantas Sg Buloh nama dia B Selera, sebaris ngan Kedai Sate Samuri tu

Nasi Beriani dia jenis yang portion besar tu. Boleh kongsi 2 orang saya rase mungkin lebih sebab banyak giler.

" Ye ibu nak apa?"

Dah start garik dah nie...

Ibu pun nak jugak...

Saya makan Nasi Beriyani Ayam tapi saya amik yang makan utk sorang jer. Suami saya plak makan nasi lemak ayam tapi tak snap pun

Dia yang suh saya anap pic dia kat depan kedai tu. Susah sangat nak snap pic dia, maklumlah dah besar..main je..

Ok..ada pekerja baru di situ..hahahhaa. Suami saya tolong lah sikit-sikit. Kakak (owner/tokei) tu sangat baik .. Tak berkira kalu kami makan kat kedai-kedai dia. Maksud saya dapatlah diskaun kan..

Penat sangat beropen house sampai tertido budak tecik nie kat situ.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sweetnye darissa gelak tu hanim....rase nye lieya baru tgk kot pic die senyum....kemain laaagiiii.....comelll!!

pic tdo tu kan sebijik muke abg nyeeee heheheeheh.....

wah sedap tu mkn2......kalo sesat kesane nanti leh la cube ...

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik Hanim...sekejap jer dah besar...kalau orang bela memang rasa cam cepat jer...kalau sendiri bela baru tahu......! Cubit sikit....cabuttt!

zack_blossom said...

geram betul tgk darissa senyum tau..comel betul!

sedapnye nasi beriani...sy paling ske beriani kambing...nyum2!

Sham Ummi Echa said...

kedai dia kat tok yem dsara damai eh. sy slalu gak ke area damai tu. kalo sedap leh la try mkn kt sini nnti

atty's said...

BESHNYA TGK DARISSA TIDO..

POSH76 said...

wah bess ni nanti nak cubala...sg buloh kan kureng tempat makan bess2

Ciklinn said...

menantu i mmg comel hokeh.. kikikikiki gerammnyerr akak tgok dia dik

eynda said...

Comel Darissa masa Hanim letak dialog tu hehe...lapar terus nampak briyani :-p

nieda said...

comelnya gambar last tu..darissa tidur.nmpk tenang je

Eri-chan said...

bestnya dpt mkn free, pastu diskaun..pastu yg plg best Darissa tdo..syoknyerrr

Redbloodsnow said...

tahun nih kawan² zie cam x ramai je wat open house...x merase zie nk mam free..hikhikhik

Ain said...

dah lama tak makan nasi beriani, tengok n3 ni teringin la pulak....

makdara TERdiva said...

alolololo..kepenatan sampai tertido2 dia eh!

win@momyShaneQeisha said...

sedapnya Nasi Beriyani Ayam tu hanim.very2 comel darissa with baju pink colour tu.cian darissa sampai tertido