Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, October 12, 2010

Sunway Giza n ke Big Brother : Up Date Lokasi Big Brother

Sabtu malam kami ke Sunway Giza lagi. Saje jalan-jalan n nak tengok kipas besar kat Sunway Giza tu.he he he.Sambil-sambil tu ada lah benda nak survey-survey khusunya untuk anak saya yang 2 orang tu.

Kami naik tingkat atasnya. Singgah beli air soya, danish nak soya plak..

Budak gedik.. pic kasi gabungkanlah yer sebab gambar tak menjadi. Pakai hp jer. Orang tak perasan sangat. Kalu camera muncung-muncung mesti jadikan..tak pe sabar sabar..masa tu akan datang jugak...wahhhhh!!!.

Lepas tu kami singgah Retsoran Big Brother. Ala restoran yang pernah masuk kat Jalan-jalan cari makan dulu. CEERA pun pernah pegi. Lepas review dari dia buat saya nak sangat pegi Big Brother tu. Restoran yang jual Western Cuisine. Asian punya pun ada tapi tak tengok plak menu apa.. Yang penting kedai orang melayulah. Taklah was-was kan.

Ibu n danish.

Ibu n Dicha plak campur abg danish sikit...Time ni Darissa dah mengarok sikit sebab tak cukup tido tapi ibu n abah dia gigih jugak nak makan kat situ...he he he

Ini Danish punya. DIa biasalah kalu nampak gambar aiskrim memang dia akan amik tu jer. Jely Ice Cream kot regenya RM7.90. Air kami amik soya n sprite. Tapi xde pic yer.

Ini saya punya, Spagetthi Carbonara. Sumpah Sedap giler! Sangat creamy. Tak pernah rase sesedap ini tau. Sila cube! Harganya RM13.90. Danish makan 2 suap jer. Itu pun ekne paksa!

Ini suami saya punya. Chicken Char Boiled kot namanya. Harganya RM17.90. Ini pun sedap jugak. Ayam tu macam digrilled.Bila tanya asben dia cakap biasa-biasa jer. Biasalah dia tu takde perasaan sikit..hahahha. Pun besar jugak portion dia. Biasa-biasa pun tetap habissssss..ngan saya punya dia tolong habiskan Maknanya?

Secara kesimpulannya makanan dia sangat sedap. Betul kata Ceera lebih kurang macam William jenis portion besar-besar n tak kedekut bahan-bahan. Sape yang duk area Sg Buloh atau Kota Damansara silalah cube. Yang jauh-jauh boleh jugak cube kalu rajin nak ke Kota Damansara ni. Gerenti tak menyesal punya! Harga pun sangat reasonable n mampu milik!

UPDATE

Ini rupe restorannya.. (pic kredit google)


Ini saya letak mapnya. Big Brother ni bukan kat dalam Sunway Giza tau. Seingat saya sebelah bank OCBC .Berdekatan ngan Al-Ikhsan. Dekat banggunan luar.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

*Tinie* said...

sedapnya.. tp nak pegi , jauh ..asben tak minat berjalan2 ni...hmm tengok gambar je la

makdara TERdiva said...

akak lalu jer..tak penah masuk lg GIZA tu..tp 1 hari nnti akan ku pegi jugak :)

mamyharraz said...

ok nak cuba pegi cari dan try :)

Sham Ummi Echa said...

big brother tu kt dlm sunway ghiza tu ker..

kalo anim kata sedap dn harga mampu milik..leh la sy try..hehe

ieda said...

huhuhuh x tahu kat mana tmpt nie .. akak x pernah sampai punnn ...
bukan main suka budak2 tuu jalan2 nieee :))

NeenaAnuar said...

uisshh! terliur tengok Spagetthi Carbonara tuu.. huhuhu...

nieda said...

sedapnya...dah lama x ke GIZa. dulu rajin gak kesana, sbb ofis lama dulu kt area situ

nieda said...

sedapnya...dah lama x ke GIZa. dulu rajin gak kesana, sbb ofis lama dulu kt area situ

mrs.ecam said...

cian aku kn...duk sg.buloh pong x tau restoren big brother ni....aku ingt kt KL...tingin gak nk g...baheklah kalo begitu...ajak en.somiku terjah lah wiken nih...heeeeeeee yeahoooo

Redbloodsnow said...

mahai nyerrr rega eskrem tuh yang...tp nangis nampak ah. so berbaloi...hehe

Ciklinn said...

review ni buatkan akak tergedik2 nak pi mkn kat sana.... hhihihi

Ain said...

ain tak pernah dan memang tak pandai nak makan spagetti....

tekak orang kampung la katakan..

hehehe...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

beshnyer die, mkn2 kat luo lagikk.. senang ek nk handle darissa..?
cedapnyer makanan kat situ ekk..
eskrem, yummieee.. :P

mekchu said...

jauhhhhhhh :(

win@momyShaneQeisha said...

bestnya,dapat jln2 n makan kat Retsoran Big Brother. Jely Ice Cream & Spagetthi Carbonara tu mmg nmpk sedap sangat.cutenya darissa n danish tu.

Azmiezas said...

semua menunya nampak sedap sangat..