Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, October 18, 2010

Kambing Darissa

Hari Sabtu petang kami dah janji ngan sepupu saya (catering untuk majlis Darissa) untuk tengok kambing. Kambing untuk Aqiqah. Nak jugaklah jumpe kambing itu kan...1st time nak buat kambing nie. Danish kami tak buat lagi. Biasanya kalu lelaki buat masa dia sunat nanti. Itu family saya lah yer. Yang patutnya aqiqah buat masa hari ke 7 kelahiran baby tu.
Amboi..siap jelir lidah yer..

Budak tecik yang nak tengok kambing dia


Ada kuda.

Ada lembu . Rasenya masa Raya Haji nanti mesti habis lembu-lembu ni di korbankan.


Kandang kambing. Kambing kampung/kambing biasa dalam tu.

Kat dalam nilah kambing yang biasanya orang buat Aqiqah. Dia suh kita pilih dalam tu.

Yang bulunya putih tu cantik n bersih jer tapi dah ada orang tempah. Bebiri ada tapi orang tu kata bulu je banyak isinya sikit jer. Semua dalam tu harga dia sama jer.

Inilah pilihan nya. Warna kelabu. Sayu je tengok muka dia. Mungkin dia tau kot kita nak qiqah kan dia.

Masa ni dia siap tengok camera. "Smile for the camera plisss" :)

Itu sajer. Kalu ada yang nak contact nama tempat ni isaya boleh bagi tau. Tempat ni di Kota Puteri. Atas sikit dari Sg Buloh. Dekat ngan Ijok.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

mama uzma said...

Ohh Darissa dah pergi pilih kambing ye....zahra blum lg...tapi papa zahra dah amik bahagian korban lembu aqiqah tuk raya haji nanti....hihi...

nieda said...

kambing darissa..hehe..bila aqiqahnya Muza, mcm2 dah perancangan. mesti dah dekat dah kenduri aqiqahnya

Ain said...

masa danish dulu ain memang akikahkan kambing, turn sarah pulak ambik bahagian lembu masa raya haji....

kambing ni kalau kena cara masak dan urusnya, sedappppp jer rasa gulai dia kan....

rasp said...

danish tak hepi ke gi situ...
mcm2 binatang ternakan ada...

wah dah siap pilih kambing ek...
bagus bagus...
almost settle ke semua persiapan?

mamyharraz said...

mamy pun tak buat lagi utk harraz...bila mamy bace entry hanim baru terfikir...ok jugak buat masa dia bersunat nanti kann..

zack_blossom said...

comelnye darissa....geram betul tgk die tau...

kambing darissa siap bertanduk...tanduk dia kasi kat sy kak...=p

POSH76 said...

pandai darissa pilih kambing yang paling cute hehe

atty's said...

ensem kambingnya hanim..hehehehe.

geram tgk gambar darissa yang 1st..kt atas tu

sueanne said...

darissa semakin cute lahh.. cam abang danish juga.. hehehe..

kat rumah kita pun ada org bela kambing.. baru je ternak2..hehehe

Sham Ummi Echa said...

nk buat aqiqah utk darissa yer hanim. echa dlu sy buat masa hari ke-7. parents sy yg beria.. ikut sy nk la tggu abis pntang kan. tp xkesahla..yg pnting ada rezki kita buat la aqiqah utk anak kita

ieda said...

waaa dah nak dibuat aqiqah buat darissa .. syokknya ..

anak akak yg kedua dan ketiga x jadi nak buat ari tuu masa adik kawin ingat nak buat , sekali x jadi sbb tetiba ada org cina dtg makan mlm tuuu .. cissss mana dtg punn x tahu ..

hanim .. sayu jer kann tgk kambing yg nak di aqiqah tuu .. x per tu buat darissa tunggang di sana nanti :)

Redbloodsnow said...

kambeng masak kari sedap wooo...hehe

IxoR@ said...

embeeekkkkkk.... darissaaa pilihlah saya....

mbeekkkkkk !

:P

makdara TERdiva said...

comey je kambing tu..haha!

Deqna said...

kambing hensem. sama ngan jenis kambing Marissa. Kambing jenis ni wat bbq sedap....

Deqna said...

eh silap kambing jenis ni elok wat kari... nak wat bbq kambing biri2..

eh ntahlah.. tetiba konpius pulak..