Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, October 8, 2010

Darissa 1st Solid Food

Ahad ni sebenarnya Darissa 6 bulan. Tapi semalam petang saya dah cube kasi Darissa makan makanan pepejal. Aci kan kalu bagi dia awal beberapa hari..he he he..Tapi ada orang kata 4 bulan dah boleh start dah...Ala, saya bagi dia dua sudu jer itu pun bukan penuh. Saje nak bagi dia rasa.

Semalam saya bagi Darissa bubur nasi blend bersama buah kurma. Rasa manis-manis sikit. Masa mula-mula jerang (masak) tu sampai hangus bubur nasi tu he he he...Kelupaan lah. Tak teringat ada jerang bubur kat dapur.

Muka Darissa yang agak pelik . Dudukkan dia sikit n sandarkan kat bantal..

Pelik lagi tapi sedapkan....Dah dah..tak boleh banyak-banyak nanti perut terkejut..

Dengan rasminya saya rasmikan yang Darissa sudah mula makan makanan pepejal Kejap je 6 bulan. Rindu plak masa dia baby2 dulu. Masa dia tau susu tido berak susu tido berak...Cepatnya masa berlalu...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




11 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

yeay!!!!!!!!!!!!!! darissa dah start mamam...wah lepas ni sure seronok nak pelbagaikan bubur anak hanim...mcm lieya laaa....excited masak bubur tuk mia mija....seronok tgk dieorg mkn.....tapi cabaran tol kalo nak menyuapkan heheheehe....

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik Hanim....betoi tu...anak2 Akak masa 4 mos plus dah makan solid food...starting dengan baby instant cereal then bubur nasi....mula2 kosong aje dulu then mashed carrot...mashed potato...then masukkan sayur sawi yang di hiris halus & di tapis....oooo miss semua tu....sekejap jer anak2 membesar...maklumlah...my baby girl pun dah 12 kan!

*Tinie* said...

huhu sy pun rindu nak ada baby lagi , rindu nak layan baby yang tau tido , susu , berak , tido , melalak ...huuu

vagg© said...

hanimmmmmmmm.. saya pun bagi afi bubur awal 2 hari arituh hahaha. tp xsempat blogkan lg. best best syokkkkkkkk sgt

eis said...

darissa dah nak 6 bulan? wow..mmg cepat betul masa berlalu! semoga sihat selalu ye darissa :)

makdara TERdiva said...

anak akak yg faris, mase dia kecik, langsung tak leh telan bubur2 nasi ni..dia cuma makan roti cicah susu..risau dibuatnye..tp alhamdullah sihat smpai skrg..

Ciklinn said...

alalala comeii muka mula merasa benda baru.... umar pun baru smlm akak bg solid food nih... hihihih laju jer mkn...

itulah kan.. kita bertmbh satu kerja lg skrg..... buat bubur si kecik... hihihi

Sham Ummi Echa said...

yahuuu darissa da start solid food. ala awal brapa hari je xpe. echa dlu pon awal 4-5 hari sy bg. hehehe.

pasni makin tembam ler pipi darissa

POSH76 said...

alala tomei nyer dia mamam yer...makan bnyk2 tau hehe

POSH76 said...

alala tomei nyer dia mamam yer...makan bnyk2 tau hehe

mumyShaneQeisha said...

suka tengok baby mamam,nampak cute jer.hanim boleh juga cuba bagi bijirin+susu (nestle)ada macam2 flavour