Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, October 19, 2010

Cat rumah

Ahad plan kami nak cat rumah. Konon-konon sempena nak kenduri nanti. Last cat pun tahun lepas sebelum kami pindah masuk umah kami nie.

Cat kali ni beli kaler yang sikit gelap. Warna coklat tapi nampak macam maroon je kalu tgk live. Jadilah yang penting nak warna gelap. Cat kat bahagian porch jer.

Suami saya upah foreigner kat kilang dia tolong cat kan. Lagipun badan dia lasih lemau-lemau. .


Dia nilah yang cat umah mak saya hari tu. Mula-mula nak pajak dia ni jer tapi yang lagi 2 orang nak ikut. Dorang ni semua orang Myanmar.Dorang ni ada passport yer bukan pendatang haram.

Pintu depan pun nak cat jugak. Hasilnya oklah..janji bercat. Tapi tak yahlah saya nak tunjuk hasilnya.. Malu....umah tecik n biasa-biasa jer.

Saya ada jugak masak untuk dorang lunch tapi tak sempat nak snap pun. Terlupa. Ngan Darissa bangun awal plak pagi tu. Selalu Ahad pagi dia bangun dalam kul 10 atau 11. Saje je tau Darissa ni nak kenakan ibu....Kelam kabutlah saya masak. Terberhenti banyak kali masa masak tu. Saya tak biasa bila anak (baby) bangun, saya buat keje. Macam tak reti. Susah hati pun yer. Walaupun ada abah dia jaga. Suka buat keje bila dia tido.

Masak simple je pun ayam black pepper n kobis goreng n telur dadar.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ



12 comments:

zack_blossom said...

ayam black pepper?fav sy tu kak..nk cikit??heheh..

☆ lieya latif ☆ said...

WAH bersemangat hah cat umah ...bergotong royong lagi heheheeheh....

sedap2 gak menu tu hanim..penat2 mengecat sure licin punye bedal....

Jasfyra said...

suka bila dah siap cat umah..transform - jd cantik :)

atty's said...

nak tgk hasilnya hanim..

mamyharraz said...

mamy tumpang gembira dgn persiapan hanim :)

win@momyShaneQeisha said...

mesti rmh bertambah serinya dah cat baru kan hanim.sempat juga hanim masak 4 lunch ya,sure kenyang banget diaorang tu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

siap cat umah lg sempena nk cuko jambul si puteri ekkk..
meriah tu..
hihihi, semoga semuanya berjln lancar yer..

Ain said...

ain suka bila rumah di cat baru, semangat dan mood bertambah jer rasa...

IxoR@ said...

sy tingin nak cat rumah... tapi itu umah sewa...

huhuhuhu...

cedey....

ieda said...

seronoknya cat umahhh ... huhuhuh kalau cat musti nampak cam baru kan dik .. walau umah sewa kan ..

umah akak punn dah lama akak sewa .. tapi x pernah cat ... entahlah bila nak cat hubby cakap bukan umah kita .. tunggu kita beli umah dulu huhuhuhuh

Redbloodsnow said...

lawa kaler tuh yang. pssttt...umah zie lame dh x bercat. sbb kaler still elok..hehehe :P

tp next nnti nk cat bhgn luar. coz yg tuh dh faded a lil bit :)

nieda said...

sure berseri2 rumah