Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, October 6, 2010

Ayam Uncle Bob

Beli ayam ni di Pasar Malam Paya Jaras. Ayam bahagian dada tak silap. Takde kulit. Bahagian isi jer. Sedap tau!. Saya ni apa jenis ayam pun sedap sebab ayam ni memang saya punya kesukaan. Rasenya Uncle Bob ni banyak jual kat pasar-pasar malam kot. Cubelah! Ada yang pernak cube ke?


Tengok websitenya asal dari Taiwan. Entahlah yer. Franchise kot. Tapi yang pasti yang jual ialah orang Islam.

Memang banyak ayamnya setelah dipotong-potong. Tak habis pun kami makan. Mana taknya ada makanan-makanan sampingan lagi. Biasalah orang lelaki kalu beli tak pernah yang sikit.


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

POSH76 said...

Nampak sedap buleh ler terai hehe

☆ lieya latif ☆ said...

lieya dah mkn dah hanim....gile betul time nak beli kat pasar tani putrajaya ni, mmg kene beratur panjang...ramai tol peminat ayam uncle bob nie...tapi mmg sedap....kat situ die buat n goreng kan...so dpt mmg panas2.....

eis said...

sedapnya tengok..
sy pun suka ayam. mkn hari2 pun takpe :)

*Tinie* said...

sedap ke...macam ayam kfc tak ?

eis said...

sedapnya tengok..
sy pun suka ayam. mkn hari2 pun takpe :)

nieda said...

nida pun suka mkn ayam ni..humaira pun suka. kalau beli mmg x boleh letak spicy nanti si kenit ni nk mkn juga.

zack_blossom said...

sedapnye..cam garing2 tepi2 ayam tu...

Ciklinn said...

ciklinn suka ayam.. hihiihi.. nampka sdap ayam tu lor.. garing2 tu yg best tu..

menantu ku sihat...?? akak baru baik demamni.. umar tinggal batuk jer tak baik2 lagi

Redbloodsnow said...

x hbis ea...meh lanting kat kuching nyau nyau sni meh meh :D

Ain said...

betul la nim, orang lelaki kalau membeli sesedapp rasa jer ambik....

kat sini tak pernah pulak nampak orang jual ayam uncle bob...

Drama Mama said...

sedapnya!!! kat pasar malam akt sini tak pernah jumpa lak. btw, ayat last tu orang laki kalau beli tak pernah sikit. terbalik ngn my hubby, kalau dia beli, confirm cukup2 makan ja. memang tak suka langsung membazir.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Dee said...

first time dgr..leh ar cuba..

ieda said...

hai dikkk windunya .. hehehe
aah nampak sedapp lah hanim ayam tuu .. akak nie kureng sikit ayam2 nie .. selalu kalau nak makan ayam punn beli KFC jer lahh ..

sib baik anak2 x berapa suke :)

~AmyLiana8886~ said...

kan amy pernah wat entry pasal ni dulu..mmg best kak..rasenye ni dr malaysia la kak..huhu

Azmiezas said...

Hanim stay kat area paya jaras ke, adik ipar akak ada tinggal kat area sana..paya jaras hilir kalau x salah akak..sure dia tau punye kan pasal ayam ni..