Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, September 6, 2010

Pegi Jusco Kepong

Sabtu malam kami pegi Jusco Kepong. Biasanya kalu pegi malam orang tak berapa ramailah. Itu yang saya perasanlah. Kat sini tak yah nak beratur panjang-panjang. Suka!!. Tapi macam nak sambut raya cina plak. Banyak cina dari melayu..

Kami memang suka buat preparation last minute..Suka beli dekat-dekat nak raya. Tapi bulan-bulan sebelum ni ada lah beli terutamanya tang baju anak yang dibeli tiap-tiap bulan. Mana yang belum sempat pakai tu kira boleh guna untuk raya lah. Membeli untuk tambah mana yang patut..he he he..Tapi kan selagi belum raya selagi tu ada je yang tak cukup.

Apa-apa pun pegi J Card Counter dulu. Check point. Mana tau boleh redeem voucher.

Alhamdulillah, dapatlah 30 hinggit. Jadilah kan. Sape nak bagi free 30 hinggit nie..:)

Darissa sementara tunggu abah dia amik voucher

Danish tengah sentap. Tak tau dia sentap apa. Bila nak snap pic dia, dia taknak.

Bila dah beli barang2 tu. Wajib danish pau nie. Nama dia the creperie kot. Ala yang macam lempeng nipis tu. Beli ngan air sekali. Pic soping-soping takde. Maklumlah ada baby nie cukup menguji kesabaran bila nak memilih. Terkejar-kejar rasanya. Tapi seronok bila kelam kabut handle anak2.

Lepak jap. Cubaan untuk amik pic bertiga. Masa ni abah dia tak de. Pegi toilet kot.

Baru jadi walaupun Darissa terpenyek.

Ada 3 hari lagi sebelum raya. Sempatlah nak beli apa-apa yang kurang. Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




13 comments:

Dee said...

selagi x raya selagi tu x abis shopping kan sis..hehehe..

☆ lieya latif ☆ said...

pic darissa tepenyek tu yg kelako tu hanim....terpenyek tapi tetap comel heheheehehhehe...

betul ckp hanim tu, mane2 baju yg dah lame beli tapi tak pakai lagi tu boleh buat baju raye....tinggal tambah2 jek kan..senang camtu

zack_blossom said...

betul tu kak..padehal ni raya kte tpi cine agi ramai...

darissa sgt comell!!

atty's said...

betui ckp hanim..selagi blom raya .mmg ade je yg tak ckup..

geram tgk darissa..mata bulat.

Kepoh-chi Punyer Cerita said...

muza,
kite pon suka g jj kepong
wayang x ramai
jj pon xde org sgt
:)

kite x sabar nk raya
barang2 semua dah readyyyyyyyyyyyyy
hehehe

Sham Ummi Echa said...

byk ke bershopping..mmg betull selagi belum raya ada aje bnda yg nk dibeli kannn

vagg© said...

ahahah terpenyekkkk. darissa cute gile pakai hair band (ke head band ke hape nama komersil utk riben tu ek hahahahaha almaklum anakku boboy). mmg kalo kuar pakai gitu ke? cute sgt!!!!!!

makdara TERDIVA said...

salam hanim..kat kepong ni memang area dia..dah rasa macam duduk kat hongkong plak.. :)

selamat hari raya & maaf zahir batin buat hanim & family

nieda said...

comel darissa pkai headband..suka tgk baby pkai headband, terserlah kecomelah..humaira jgn harap nk pkai..awat danish sentap??boy tak bleh mcm tu

POSH76 said...

last minit shopping tu yang bess...selagi tak cukup beli ajer..paling bess dapat voucher tu hehe

Eri-chan said...

i pun x abis lagi shopping..pepun bajet takle lari, kang lepas raya kang haru lak...

AzketOm said...

selagi tak tutup mata, ada je menda yg terpikir belum beli lagik..

:: iManja :: said...

elok je darissa pakai hairband tu...kalau alany siap mengamuk tanak...camno nak nampak gegurl