Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, September 27, 2010

Makan sedap

Bagi saya sedaplah sebab mak saya yang masak di bantu oleh pembantu-pembantu kak ipar saya. Sabtu tengah hari abang saya n kak ipar saya buat open house. Tapi taklah open besar sangat, sederhana saja. Mintak maaplah yer pic agak kabur, camera tak bawak.

Darissa. Saya letak je dia kat carrier dia tu. Tak bolehlah asyik nak dukung je kan nanti susah saya nak buat keje.

Mentang-mentang dah besar, asyiklah meluncur dari carrier dia tu bila dia dah penat. Nak meniaraplah. Sekarang darissa dah pandai meniarap dengan terrornya. Siap guling-guling lagi. heeeeee.... :)

Meja santapan

Nasi impit.

Rendang ayam pakcik asben yang masak.

Mee kari, mak saya yang masak. Yang takde dalam pic kuah kacang, lemang, kuih muih n kek.

Nenek saya n tetamu

Kak ipar saya n anaknya.

Ni ha danish. Sibuk ngan sepupu pompuannya. Turun naik tangga. Jakun kot, sebab umah kami memang takde tangga.

Darissa lepas dah tukar baju. Saya takde picnya, orang kuat dapur tak yahlah nak snapkan..he he he

Itu jelah yang sempat saya snap. Segan plak snap-snap sebab ramai orang. Dah lah hp ni berbunyi bila kita snap snap.

Kak ipar tapaukan lauk-lauk tu. Ahad sambung makan untuk brekpes n lunch. Makanlah sampai lebam..he he he.

Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




14 comments:

mamyharraz said...

..dpt tapau baru puas makan kann..sy suka mcm tu boleh repet mkn :)

rasp said...

banyak gak menu tu...
chomei darissa dah tukar pakai gown :)

☆ lieya latif ☆ said...

betul2...setuju sgt hanim...kalo dah mak kite yg masak...mmg wajib panggil makan sedap keh keh keh ...

wah meriah menu2 yg ade ni hanim...sume best2 hah.....rajin betul buat.....sume pakat2 tolong masak yeak.....

mama uzma said...

nasib baik dah mkn puas2 seblum bersalin..hehehe...

kejap je kan darissa dah besar..comel pakai gaun tuh..hehe

Redbloodsnow said...

WAHHH..SIAP TAPAU KAN LAUK EK..BEST AH. MURAH ATI KAK IPAR ANIM TUH..HEHE

makdara TERDIVA said...

haha! akak pun siap dapat tapau lagi masa pegi open house rumah sedara..hehe..then balik boleh makan lg smbl guling2..eh!

*Tinie* said...

best nya makanan... lagi best bila dapat tapau makanan tu dan makan kat umah sendiri kan ..rasa bebas nak makan mcm mana pun...

Ain said...

makan makan lagik, bestnyaaaa nim....

banyak pulak tu menu yang dihidang, memang meriah sungguh kalau gini....

[z@ck] said...

dah besar dah darissa =)

Kancilbiru said...

wahh syoknyaa....bulan syawal jer yg dapat makan gini..hihihi

nieda said...

duduk kt bandar ni weekend mmg penuh dgn open house sana sini..bawa perut aje.hehe

Azmiezas said...

uissyyy...bestnya..ada open haus...mesti ramai kan??..

mumyShaneQeisha said...

macam2 hidangan yang sedap2 tu.
*saya pun suka letak anak kat carrier tu masa umur 4-6 bulan, tapi skejap jer jenuh duduk kat situ kan

Deqna said...

Darissa.. Marissa.. dekat2 jer.. muka pun lebih kurang jer...