Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, September 22, 2010

Darissa 5 bulan

Sabtu lepas bawak darissa pi cucuk 5 bulan. Seperti biasa cucuk di klinik yang masa saya check up bulan-bulan masa peknen dulu. Pusat Rawatan Mutiara, Bukit Rahman Putra Sg Buloh.

Timbang berat Darissa tak berubah masa dia berumur 4 bulan. Masih 6.3kg. Risau plak saya sebab Danish dulu tetiap bulan memang naik sekilo lebih. Bila dah besar ni je Danish mengurus. Dulu masa baby2 dia lagi tembam dari Darissa tau. Nanti kalu rajin saya up kan pic danish masa baby2 dulu yer.

Ready untuk dicucuk. Saya tak berani nak pegang, abah dia lagilah..kesian katanya.

Kene cucuk akhirnya. Tak nangis..kuat anak ibu. Tapi tengah malam tu dia meragam sebab demam kesan kene cucuk tu.

Berbalik pada beratnya tadi, doc kata jangan risau. Darissa masih di peringkat normal kalu ikut graf pertumbuhan baby tu.

Dalam umur 5 bulan, Darissa dah pandai:
  • Nak angkat kepala macam kita nak bangun dari tido tu. Dia lebih suka angkat kepala dia dari meniarap. Dah boleh meniarap sikit-sikit tapi malash. Kalu tangan dia dapat tarik baju kita, dia seboleh-boleh nak bangun.
  • Suka menjerit n gelak.
  • Paling orang suka , darissa asyiklah senyum. Orang tegur ke borak ngan dia ke mesti dia senyum. Bangun tido pun senyum.
  • Dah pandai melonjak-lonjak. Kalu dapat berdiri, tu jelah keje nya.
  • Suka main ngan abang danish dia. Dia boleh gelak kuat kalu tengok abang dia main n agah dia. Kalu tengok abang dia terlonjak-lonjak ker, dia boleh gelak kuat-kuat.
Itu jelah yang saya ingat.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ



9 comments:

p!nkerton said...

happy 5mnths young darissa! next month dah boleh mamam :D

POSH76 said...

dah 5 bulan cepatkan....tapi apapun darissa mmg nampak anak yang baik tak banyak ragam lucky u....geram kalu dapat nak gomoi2 jer ni hehe

☆ lieya latif ☆ said...

tu la kan hanim, tiap2 bulan tang nak pi cucuk tu laa lieya lemah..sebab sian kat budak, tapi kalo tak pi cucuk takleh gak ...kene ikut jadual imunisasi budak kan......tapi takpe, demam2 ni maknenye vaksin yg dicucuk tu sedang 'bertugas' cewahhh mentang2 keje kem kesihatan kan hahaahahahahah....

norhaizan said...

mesti senyuman darissa manis mcm mama dia kan..xper, kak hanim, jgn risau sgt kay..semoga darissa sehat sentiasa

zack_blossom said...

so sweet danish pandai main2 ngan darissa...ambek la video kak time darissa ketawa kena agah ngn danish...=)

Dee said...

kalo klinik kt my house..dia baringkan baby tu sis..xyahlah kita pegang2..dia injet pun kt peha..kalo budak tu bam2 mcm darissa tu..

balik je klinik terus bg mkn ubat sis..jgn tgu demam..hrp darissa dh baiklah ye dr demam..

Ain said...

ain pun gerun jugak tiap kali tengok anak kena cucuk...

kesian jer kan....

Eri-chan said...

chomel...baby u chomel...
mengurus? eh eh boleh eh mcm tu..

anisalya said...

kene cucuk kat punggung ek?
bukan kat peha ke?
me punya kids kat peha kecuali la yang setahun cucuk kat bahu...