Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, September 28, 2010

Carrot susu

Hari tu ada terbaca kat blog besan saya CIK LINN pasal petua membanyakkan susu badan. Tapi memang betul susu jadi banyak..Semalam saya buat lagi carrot susu tu.Sedapnya...

Saya jugak ada minum barli, soya bean n horlick. Longan DULU saya pernah cube tapi saya tak tahan, jadi batuk-batuk n darissa pun batuk-batuk jugak.

Dari segi pembacaan saya n pertanyaan dari orang-orang yang sepatutnya, yang penting mind set kita, kena tanamkan benda yang positif dalam otak kita. Contoh kena pikirkan yang susu kita banyak n sangat mencukupi untuk anak kita. Itu jelah yang saya tanamkan. Ni jelah sedikit info yang saya boleh share sebab saya pun bukannya pakar pasal penyusuan ibu nie. Tau sikit-sikit untuk kegunaan saya sendiri.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




15 comments:

zack_blossom said...

sy sgt suke minum carrot susu ye...=p

Ain said...

gud luck nim....

moga dipermudahkan segalanya...

sedappnya air carrot susu kan...

Dee said...

longan tu sejuk hanim..sbb tu kalo dee pun xleh minum or mkn longan..mlm semput..huhuhu..

tahniah sbb masih bf..

mama tisya said...

kdg2 certain pemakanan yg kita amik kdg2 tk sesuai ngan bdn kita...tp tkpe bole try..kalo tk ok cuba yg lain...bgs la kalo susu dh makin byk ngan minum carrot susu..actually org kata lobak putih tp kita tk mkn gk..kita dlu horlick pn tk ok so kita amik oast/nestum/soya/milo/susu dutchlady and byk minum air masak...

btul tu yg penting kena think positif yg susu kita akan cukup..insya allah susu tu ada nanti..slamat ber'bfeed' selama mungkin

☆ lieya latif ☆ said...

insyaallah hanim...doa pada Allah...niat murni tu nak susukan anak, insyaallah diperbanyakkan susu....lieya pun tekad nak bf anak ke 3 ni lame sikit...tgh kumpul2 duit nak beli pam medela double pumping nieh heheheeh

nieda said...

gud luck muza..insyaallah ada tu rezeki anak

Drama Mama said...

bestnya! tingin nak baby sebab semangat nak bf...masa irfan i bf kejap sangat takat 3-4 bulan saja. huhuhu

http://twinkywinkystars.blogpsot.com

Deqna said...

ye saya pun cuba set mind set saya yg saya mampu menyusukan anak selama yg boleh. InsyaAllah selagi ada rezeki tuk anak.

carrot juice.. erm nanti nak amalkan lah... sekang ni setiap kali pam tgk dah tak byk cam dulu2 dah..

Azmiezas said...

Bagus la Hanim..sanggup buat apa saja..boleh bagi gelaran Ibu Mithali ni..

~~Ciklinn~~ said...

yerr..... sama2 kita bykkan susu... hihiihih

norhaizan said...

owh..petua ni blh guna nanti ni..sgt berguna...

oh..tp nor mmg suka carrot susu..yummy...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

minuman lobak kegemaran aku..minum lobak makan lobak

eynda said...

Akak tak pernah minum carrot susu...masa nyusukan anak2 dulu akak hari2 makan sup lobak putih...banyakkan susu jugak tu...satu lagi jantung pisang buat ulam tapi setengah org takut angin pulak kan...akak takde problem...betul tu yg penting minda kita & niat kita ... insyaallah boleh nyusukan anak selama yg boleh :-)

*Tinie* said...

sy suka gak minum carrot susu tapi bukan untuk banyakkan susu badan... sbb takde sapa nak menyusu dah...hhihih

Redbloodsnow said...

carrot susu fav zie taw. tp asal ek pas minum jek benda alah tuh...kompom cirit birit org dibuatnya...sobsobsob.

maybe coz of susu kot..cittt. hehehe