Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, September 23, 2010

Ayah blanja makan

Bila kat kampung di Kuala Kangsar, lupe nak snap pic sekeluarga.. Macam rugilah plak..Macam takde mood. Mungkin kene ada kamera muncung-muncung kot baru ada mood nak snap2 pic. (cakap banyak kali, dengan harapan akan ditunaikan, he he he)

Malam terakhir kami di Kuala Kangsar, ayah (FIL) belanja makan anak menantu cucu dia ni. Makan biasa-biasa je. Kedai banyak tutup. Kami makan berdekatan ngan Tasik Raban.

Sebelum makan, bagi budak-budak ni main-main dulu.

Main lagi. Malam pun malamlah janji dapat main.

Ibu n Darissa. Semua pic snap guna hp jer.

Darissa n abah. Separuh je abah..he he he. Danish takde. Mood takdak. Lagi pun dia sibuk ngan sepupu2nya tu


Yang tengah-tengah tu lah tokei malam tu. Terima kasih ayah!. Lainkali belanja lagi yer..(belakang-belakang beranilah cakap, depan-depan I malu !. Biasalah saya kan menantu yang sopan lagi pemalu lagi berbudi bahasa. hahahahha! )

Bersama air masing-masing.

Dari kiri: Darissa, Tok Wan n Opah

Antara hidangan satay. Di sebabkan masih cuti raya, menunya sangatlah limited. Kami order nasi goreng kampung n telur dadar jer. Jadilah kan.

Tapi..TETAP habis. yang penting masing-masing hepy n dapat mengeratkan silaturrahim. :)

Last sekali, saya...nak jugak kan....

Itu jer..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




11 comments:

nieda said...

tenung muka darissa lama2, mirip muka ayah dia. hehe..

bestnya ayah belanja. sesekali tukar selera best juga, asyik mkn lemang dgn rendang jemu juga

☆ lieya latif ☆ said...

bestnye.....murah rezeki ayah...amin....

hanim, mmg camtu laa hanim...kalo dah jumpe geng2 sepemainan...sepupu sume balik...mmg dah tak lekat laa anak kite ngna kite.....heheheehe...danish sonok laa dpt main tuh.....

darissa cam biase laa...walau pun masyaam jek ...tetap lieya suke tgk muke die...pipi tu yg mahal tu...gebus semacam heheeheh

Ain said...

anak2 kalau jumpa sepupu sepapat, tak layan dah mak ayah dia ni kan...

hehehe.... ada jer aktiviti dorang nak buat.

mamyharraz said...

..tasik raban dah dekat2 lenggong kpg sy :) alhaiii rindunya kpg sendiri..

suka sy tgk hepi sgt :)

rasp said...

suka tgk pics darissa buat muncung tu...cute!

POSH76 said...

orang belanja mmg sedap nak2 makan ramai2 cam gini...saper lah tak suker nak gomoi di darrisa tu hehe

Sham Ummi Echa said...

bdk2 ni kalo dah jmpa kawan mmg x igt makayah dah. tp kalo sy, sy suka coz dpt ler bertenang sket. nk mkn pon senang. hahahaha

~AmyLiana8886~ said...

terliur tgk satay..bestnyer...

Drama Mama said...

bestnya FIL belanja makan. tapi baisa lah time2 raya ni semua kedai tutup. kitorang ni pun asyiiik la makan mamak ja sampai nak termuntah dah. haha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Azmiezas said...

kedang sekali sekala balik kg..mesti rasa nak makan jer..tp yg x bestnya banyak kedai tutup kan??..

akak pun sama, ari tu balik kg, banyak yg tak dapat makan drp dapat..uwwaaaa..

Redbloodsnow said...

zie pun xde snap pic sekeluarga gak taw nim...terase rugi je kan..huhu