Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, August 30, 2010

Sunway Giza n singgah mamak jap

Sabtu malam Ahad macam biasalah mesti keluar. Tak Sabtu, Ahad. Bulan pose ni nak kuar siang, saya tak laratlah. Kita tukar, kuar malam pulak. Minggu nie tak balik Gombak. Kasi mak rehat.

Saja jalan-jalan malam, round2 naik kete. Bulan-bulan pose ni bawak baby jalan malam tak pe, sebab hantu-hantu semua kene ikat he he he..

Sunway Giza

Singgah Sunway Giza, Kota Damansara jap. Best jugak tempat dia. Berangin jer. Ada kipas besar kat atas tu. Tapi tak snap plak. Tapi lot kedai dia banyak tempat makan. N banyak macam tak halal jer. Yang saya nampak ada satu kedai baby & kanak-kanak, CAMYBABYLAND. Syok oo ada sale. Tapi saya tak sempat tawaf satu Sunway Giza. Kat area bawah jer kami pegi.

Mereka di sana.

Pastu seperti biasa singgah mamak. Nak minum. Yelah nak makan berat-berat pun perut dah ketat sebab dah berbuka tadi kan.

Entah apa lah yang dia tengokkan tu sampai tertoleh-toleh

Danish tunjuk gigi kapak dia. Copy paste dari ibu dia. Gigi kapak kami memang besar..:)

Besornya nganga mulut tu.

Ibu n Darissa

Air kami. Nescaffe ais, limau suam n bandung aiskrim.

Asben saya order capatti. Dia memang suka lapar-lapar bila menjelang lewat malam tapi badan kurus.

Itu sajer. Hepy Merdeka Uolls n selamat bershopping.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Pssst....Nak blogwalking jap. Ari ni Bz sesangat...Tunggu saya yer. TQ




26 comments:

Ain said...

tak boleh tahan tengok darissa, gerammmm nak baby jugakkk....

hahaha....

kalau bulan puasa lagi best jenjalan waktu malam sbb belah siang penat dan lapar....

dah habis shopping raya ke nim?

Softtouch [Hanim] said...

ain : belum lagii..macam ade je yg belum beli. selagi tak raya, selagi tulah mcm2 nk beli..tp lebih pd anak lah ain.

LotsOfLove-Pearls said...

ALOHA Sahabatku..

Alahai, lamanya tak lepak2 sini..
mesti dah banyak2 citer saya tertinggal.

haus lak nengok air tu. hehehe..

*Mr Danish very the hencem ar...
cute sesangat...
Darissa lagi ar.. nak cubet2 jer pipi dier...

Chomel!

☆ lieya latif ☆ said...

kalo laa badan kite punye tahap metabolisma mcm hubby hanim alangkah bestnye kan hanim....mkn laa ape pun tetap kurus kan heehehehe....

untung hanim anak2 tak meragam kalo bawak jalan2...senang nak berjalan camtu...darissa pun sportin gjek....mcm lieya kan, mase mia n mija...mmg kene perintah berkurung...dah masuk 6-7 bulan baru sporting jalan2 tak meragam......he he he

ieda said...

rajin nyer dikk bawak darisa dan danish jalan2 haaa .. kan main suker lagi danish ..

huhuhu bagus lah bawak amik angin mlm .. tapi x leh selalu tau .. x elok utk bb :))

[z@ck] said...

comelnya darissa =)

zack_blossom said...

comelnye darissa...
geram betul tau...rase nk gigit2 pipi die...

*same cam botak kak...makan byk pun xgemuk2..sy je la menggemuk dgn jayanya...

Yan said...

kat sini takde tempat nak berjalan2 camni malam2 hari..
tp bab makan tengah malam.. asben yanpun same.. tu yg naik perot tu hahaha

~~Ciklinn~~ said...

hihhhi setan2 kena ikat.. hahahha

dikk..comeiinyer naak dara... ko ni akak colek karang taulah... saja tau tunjuk gmabar dia senyumm tu... gerammmnyerrrrrrrrrrrrrrrrr...kalu akak dapat nie.. akak geget2 nanti..

Softtouch [Hanim] said...

pearl: tq pearl

lieya: kalu kene angin dia darissa meragam jgk..rimas kan..kene dukung xnk sgt duk stroller tu.

ieda:haahkan kak..xbape elok sgt bwk jln malam2.mak sy pun xbape kasi bwk jln malam2 nie..tu sbb pakai kan lengan pjg tu

zack:tq z..z pun comel n cntik jgk

zack blossom:z takutnya nk kene gigit. samalah akak z..dia mnegurus akak membesar.tp balnca lah mcm tu kan. kang dua2 kurus xsyok..h ehe he

yan: ye ker..dia naik peut xpe jgn kita..tp perut sy pun naik nie...sedih

ciklin:akak gigit darissa sy gigit umar..barulah adilkan..:)

POSH76 said...

Dua2 pun kiut cam mummy dia nak2 si darissa diam jer dia bila bawak berjalan...I tak pernah lg singgah kat sini hehe

rasp said...

both ur child adalah cute especially the lil' adorable darissa!
siap hairband tu!

IxoR@ said...

happy shopping!!!

suke tgk darissa.. nganga besar... happening!!!

;D

Ogy said...

salam ziarah....

chomelnyaaa darissa.... :)

Dee said...

cute giler darissa buat mulut ternganga tu..ur son mmg ikut muka u lah hanim..gigi pun sama je..siap ada dimple..hensem..

Zakiyah Zainon said...

wahhhh..shopping raya ekkk...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

encemnyer danish!!!
sweet, sejibik la mcm u Hanim, schweet!!!
pi soping ekk.. me n. co blom de pepe agi ni..

mamyharraz said...

bestnya abah danish N darissa mau p kedai mamak lepak2...baba harraz anti sosial....bowing wooo huk hukk

Redbloodsnow said...

haha...danishhh..meh sep sep ngan aunty zie meh. same lahhhh kiter bergigi kapak..kehkehkeh.

pasal tuh lerr zie segan nk tayang ggi bile senyum taw anim. dahlah kapak, x terata lak tuh..adehh...

en_me said...

chomeyynyerr..

nieda said...

mmg betul, copy paste gigi kapak mak dia..dh lama perasan..hehe,

nida dh penah p sunway giza..plg menarik perhatian kipas besar dia tu..hehe

Eri-chan said...

hanim, comel2nya anak2 u nie..geram i tgk..danish tu i bajet mesti hensem bila besar nanti..abis jadi rebutan gadis..haha...

p!nkerton said...

aiseh i dari last week teringin nak pegi mamak pekena roti canai & teh tarik bulan puasa ni, tapi tak terpegi2 lagi ;p hihihi

AzketOm said...

alahai, comelnya darissa. saya belum pernah jejak kaki kat sunway giza tu. Sunway lagoon pernah lah.

p/s : time ni muka awak macam sorang model tu. tak igt namanya. tapi chantik :)

norhaizan said...

bestnya dapat anak2 comel mcm anak kak hanim..
memang penat shopg or jln2 siang2, haus lak tu..tp kalo malam, takot kedai tutup awal la pulak..

makdara TERDIVA said...

x smpt lagi menyinggah ke GIza walaupun duduk area yg sama..haishhh..