Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, August 18, 2010

Saya Sudah Di Banci, Anda Pula Bagaimana?

Ahad tengah hari, pembanci datang umah kami. Kesian dorang. Dahlah puasa, panas plak tu. Setiap umah dorang kene masuk. Baru lah saya tau macam mana kena banci. Tertunggu-tunggu jugak sebelum ni, bila lah nak kene banci.

Ha kau siap saya bagi bahan bukti yang memang ada orang datang membanci.he he he.. Nasiblah akak ni sporting. Pengalaman pertama gitu harus lah letak kat blog..:)

Alahai..soalan-soalan nyer senang lah. Antara soalan nya..

  • Berapa orang tinggal dalam rumah ni?
  • Berapa pendapatan isi rumah?
  • Berapa orang anak?
  • Kerja dimana?
  • Asal mana?
  • Tahap pendidikan sampai mana?
  • Ada komputer ke di rumah?
  • Duduk rumah sendiri ke sewa?

Lebih kurang macam tulah soalannya. Senangkan...Peliklah bila ada orang sanggup menghalau pembanci tu, tutup pintu bila dorang datang, ada yang siap lepaskan anjing supaya pembanci tu takut nak masuk rumah...macam-macamlah..kesian dorang tau...Bukanya susah pun, dorang tanya kita jawablah . 10 tahun sekali jer, bancian ini dibuat.Lepas di banci dapatlah kertas empat segi menujukkan kita sudah dibanci.

Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




21 comments:

atty's said...

kty dok tunggu lagi pembanci dtg.takde pulak..bilalah nak mai.

zack_blossom said...

dekat 2nd pict tu de butterfly...butterfly betul ke olok2?=p

~~ciklinn~~ said...

akk lom lagi..tapi dorg dah dtg 2 kali dah masa kami tade kat umh...

☆ lieya latif ☆ said...

wah bagus hanim..sempat amik gambar...lieya ms org banci tu dtg malam gile....laki lieya yg layan....lieya malas nak kuar bilik sebab mlm2 bra pun dah kemana heheehehehe

Softtouch [Hanim] said...

kakty: nnti dia mailah tu

zack:butetrfly tipu..ade kaki org seksi kat situ kenelah letak butetrfly..kang ade yg batal pose kang

cik linn:ye ekr..rasenya dia datang balik tu cik linn

lieya: malam la plak..Ni asben sy yg suh layan sbb perempaun kan..masa tu pun sy xpakai bra sbb nyusukan anak kan..senang je hulur bila darissa nk susu..he he he

nieda said...

nida dah lama kena banci..sebelum pose lagi..kesian dorang mencabar kerja dorang ni

makdara TERDIVA said...

eh! sampai sekarang x de pun org datang banci..i dah eksaited ni nak jawab soalan dari dorang..haha!

mrs.ecam said...

saye sudah...eksited walo ms die dtg kt lom mndi lg...hahahahahahahha

sueanne said...

umah sue blom lagi rasanya.. klu dah, mesti mak sue bercerita..hehehe..

betul tue nim.. dugaan betul dorang time bln pose ni.. panas.. pastu hujan lagi..aduhaiii

Zakiyah Zainon said...

kt kg sudah dibanci
rumah sendiri mesti x masuk list sbb tgh relax2 kat kg hehe

Azmiezas said...

ari tu orang banci ni ada datang, tapi takde orang kat umah..so terlepas lah..

ieda said...

hehehhe citer pasal banci nie kan .. akak ada story lucu ..

1st day pembanci nieh dtg akak sebuk masak .. yerlah dt petang , akak baru balik kerja dan terus masak .. akak suh anak cakap akak sebuk .. masa tuu x tahu yg dtg tuu nak membanci , budak mana tahu banci ker haper ker ..
2nd day dtg akak punn sebuk didapur .. akak cakap kat anak suhh lah org tuu dtg semula .. akak nak siapkan masak .. tapi org tuu x nak berganjak , dia siap cakap jerit2 yg dia dtg nak membanci .. hahahha barulah akak dgr .. terus akak bagi dia masuk ..

ciannn dier .. tapi akak salute sbb dia tahu tanggungjawab dier .. heheh amanah akak tuuuu .. sowiii kak :))

Softtouch [Hanim] said...

nieda: kan..mencabar sungguh..belum lg yg kene marah..

MDT: o..xdtg lagi..esk lusa dtglah tu..dorang pun xcited nk dtg umah MDT tau..:)

mrs ecam: nadib xpengsan org tu..he eh he

sueanne: kesian kan..dugaan sungguh..Tp dah keje dorangkan..terpaksalah kene buat jgk

Zakiah: pantang kat kg rupenya..mesti jenuh dorang ketuk pintu umah awk kan..

Azmiezass: rasenya dorang dtg balik tu kak..

ieda: he he he..betul tu , amanh lah dia sbb dtg balik..kalu x mesti dorang main tipu2 jer kan..

Ain said...

ain dah sebulan kot kena banci...

tak sampai 5 minit siappp.....

kalau yang halau pembanci tu memang tak patut sangat....

huhuhu....

Drama Mama said...

haaa kitorang pun dah! dia datang kita tak dengar..sebab umah takde loceng. then called dia and dia datang semula. senang and kejap ja dia banci kan.

http://twinkywinkystars.blgospot.com

[z@ck] said...

tak pernah dibanci
=P

Yan said...

salam kenal..
kite kelmarin pembanci tak masuk umahpun
lgpun budak tu laki.. asben kite lak takde kat umah...
diapun sukarela nak duk luar..

mama uzma said...

urmm iena blum lg..x tau la sbb kita org yg x de umah atau dorang yg x dtg lg ke umah....hehehe

Dee said...

pembanci lum lagi dtg umah dee..tengah tunggu2 gak nih..

Live. Love. Laugh. said...

tulah, adik saya wat part time banci. bkn susah pun...tp pelek zaman skrg pun susah sgt orang nak bagi kerjasama...

p/s : salam perkenalan :)

PutRee SeJiNjaNg said...

wah dah di banci ekk...aku lom lagi yunk..hehheh...