Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, August 19, 2010

Resepi Petang Ini - Telur Dadar Bermayonis

Telur dadar ni boleh katakan wajib ada bila waktu berbuka. Danish n abah dia suka sangat makan nie. Lepas tu tengok plak iklan yang Sheila Rusly buat telur dadar letak mayonis, saya pun ikutlah.

Bancuhan telur yang dah diletakkan mayonis. Yang putih-putih tu mayonis lah.

Nilah jadinya. Apesal ha tak sama macam Sheila Rusly buat tu? Saya guna 2 bijik telur jer. Shela Rusly guna mau sepapan kot sebab tebal semacam jer. Tapi memang betullah jadi gebu n lembut sikit telur dadar tu. Rasa fluffy-fluffy n rasa moist jer. Kalu tak caya sila buat yer.

Makan plak ngan sambal ayam + petai..perghhhhh....mantap!he he he

Bolehlah kot kawan-kawan nak guna menu ni masa berbuka nanti.


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





19 comments:

mamyharraz said...

aduh duhh tgk telur pun kecur air liur ptg2 nih :P

sy dah try jugak telur dadar+mayonis memang gebu :)

mrs.ecam said...

br ingt nk buat tlo mayonis tu ptg nih...hihihihihi

[z@ck] said...

wah..sambal petaiiiiii...
T_T

p!nkerton said...

wuwuwu sedappnye sambal ayam & petai tu *meleleh*!

mama uzma said...

sedapnya ayam petai tuh..hihihii..

urmm mcm mana ekk nak cuba wat telur mayonis tuh...mayonis pun x de kat umah...keh3

Yan said...

telur sheila tu banyak lg ingredientnye kot.. lada. bawang seme..

sambal ayam with petai.. tak penah lg try... selalu ikan bilis takpun udang..

atty's said...

sambil petai udang tu ..mengancam.antar skit kt kty ..hanim

Zakiyah Zainon said...

menu sheila rusly...
sy x puasa lagi hehe
slamat brbuka

ieda said...

terlu dadar mayonis akak selalu jugak buat .. tapi bila difikir2kan x elok jugak kalau selalu kan .. sbb tinggi kolestrol pada mayo tuu yg x tahan hehehhehe

ermmm sedapnya sambal tumis ayam + petai .. perghhh kalau akak nieh x hinggat dunia niehhh heheheh

☆ lieya latif ☆ said...

lieya penah boh mayonis tu hanim...tapi lieya tak suke laa rasenye....so lieya kalo buat telor dadar cume boh pasti sedap jek.....pukul kembang2...patu goreng garing2.....fuh..terbaikkkk!!~

yantz-yeem said...

nyummmy..telo dadar pon nampk sodap time lapor2 gini hehehehe...


salam ziarah..
jom jenguk blog saya...Entry ini adalah untuk Giveaway 3-hari anjuran My Super Kids sempena minggu ke-2 Ramadhan. Sila tinggalkan komen anda untuk membantu saya memenangi minuman cegah dehidrasi Performance Drink bagi membantu saya kekal cergas berpuasa!

Redbloodsnow said...

uiii..x pnah plak zie try buat telur dadar dgn mayonis. nk try ah nnti² :)

nieda said...

nida penah buat telur dadar ni, tapi api kena slow..kalau tak cepat je hangit..maybe sebab letak mayonis kot

Dee said...

x penah lagi cuba boh mayonis..sedap eh..nti leh ar try..itu ayam ar..first time dee tgk org campurkan ngan petai..mesti sedap kan..nak2 penggemar petai..hihihi..

zack_blossom said...

menariknye kak letak mayo tu...cam sedap je...

ayam petai tu wat sy terliur la kak...sedapnye!!

Azmiezas said...

akak pun blum try lagi telur dadar bermayonis ni..tapi nampak mcm sedap..

sambal ayam petai u..kelass gitew..lain dari yg lain..hehehe..

PutRee SeJiNjaNg said...

hehhe...nampak sedap je telor tu yunk..

ppssttt..sambal petai tu kesukaan roy tau...dia memang hantu petai..hehhe

Kepoh-chi Punyer Cerita said...

ramai ckp goreng telur dgn mayo rasa lemak2...nak try...

tolongggg jauh kan petaiiiiiiiiiiiii....x sukak ehhehe

IxoR@ said...

mmg nak cuba...

cuma lom ada masa je...

~ lemak berkrim yek? ~

:P