Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, August 20, 2010

Oats Berlauk

Hari tu baca blog SIS POSH, dia makan oats letak lauk-lauk. Macam kita makan bubur tu. Saya bila sahur memang makan oats tapi makan oats lepas tu letak susu pekat sikit. Sedap tau! Ada satu hari tu saya try lah letak lauk kat dalam oats tu.

Cara dia bancuk oats ngan air panas, kacau-kacau pastu letaklah lauknya. Bagi saya, rasa dia ok ok lah..boleh ditelan. Macam kita makan ngan bubur.

Oats setelah dibancuh ngan air panas

Oats ngan lauk-lauk..

Itu sajer. Selamat mencuba..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

psst..ha kau banyak plak n3 minggu ni pasal makanan...maklumlah tuan rumah dah raya dulu..lagipun bulan puasa ni kan sinonim ngan kebanjiran makanan..tp awas! Jangan membazir...




16 comments:

POSH76 said...

I pulak terliur....nasib baik tak batal...tp mmg sedap...tapi I tak suker letak susu sbb tu beli yang masak punyer...lagi sedap hehe

nieda said...

mcm2 resepi baru..tulah ada tgk iklan yg amy mastura tu..nida tak penah cuba mkn oat tau..tak tau kenapa..

mrs.ecam said...

oats letak lauk2??? oat aku x ske sngt...nestum ok la...heeeeeee

makdara TERDIVA said...

i sahur i masak je bole??? haha! [dasar pemalas]

tp nak terai gak la letak lauk2 tu mcm sedap..

Dee said...

hanim..dee x suka oat..hubby je suka..dia mkn kosong jelah..yg nesvita tuh..

hanim..dee yg benornya x pregnant..cuma dulu mkn pil perancang..kulit cantik..xde sebiji jerawat pun..walau nk dtg bendera jepun..tp lps stop..dia pya naik..fuh..berlumba2..jerawat pasir lah..tp bila nk period tuh..mesti ada yg besor2..ada nasi tu..tu yg x suka sgt tuh..hehehe..

kumichan said...

sy tak suka oat..kat rumah tu banyak oat free ( nesvita ) , tp terbiar gitu je sbb x de org makan... kalo setahun , setahun la duk dalam almari tu , takde org makan .

Yan said...

jgnkan nak letak lauk..
oats tu sendiri yan tak leh nak telan.. heheh

sI tEDI said...

menu sesuai untuk org yg sakit tekak dan batuk mcm aku ni.

sI tEDI said...

hanism,
nanti kita nak buat entry pasal soalan hanim
kenapa kemaskini entry penting untuk be. ;))

Softtouch [Hanim] said...

posh:yg masak punya?mcm mana tu

nieda: cubelah nieda..letak susu..sedap tau

mrs ecam: nestum?jarang mkn nestum..kalu mkn pun anak punya..he he he

MDT: sy xboleh minum air masak..kene mkn jgk..wpun biskut cicah milo

Dee: oats kosong xbest..rase tawar tu sy letak susu tu..Ooo bkn peknen yer..sory salah

kumichan: ramai jgk yer yg xsuka oats..bak cni kumichan..sy nk oats tu

Yan:he he he..cubelah elok utk jntung..

si tedi: mkn madu sekali tedi..elok utk batuk..ok nnti sy bc n3 tedi tu..TQ tedi

PutRee SeJiNjaNg said...

wah good idea yunk..hehheh..pasni aku pulak nak try...sedap tu..=)

☆ lieya latif ☆ said...

haaaaaaaaaaaa kalo buat camni sure boleh telan heeheheheh....

bagus mkn oat ni hanim.....

~AmyLiana8886~ said...

adoyai akak..tgh lapaq ni..dh la xsahur..huhu

~AmyLiana8886~ said...

adoyai akak..tgh lapaq ni..dh la xsahur..huhu

Eri-chan said...

i punya oat dah 2-3 bln..kena mkn balik ni..ni semua gara2 advice by nutrition la suruh makan nak kurangkan kolesterol..paling laju leh makan oat kalau letak hot coklat..wawawa..mmg sedap..
pakai susu pekat pun best gak

eynda said...

Akak punya feveret...oat + ikan bilis goreng garing + sambal kicap + brokoli rebusss...try la...ketagih yuuuu ;-)