Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, August 25, 2010

Murtabak Sedap

Dah jumpe dah murtabak sedap kat area Sg Buloh ni...sebelum ni memang tau murtabak ni sedap tapi macam malas nak beli sebab kalu beli je confirm kene beratur. Lama giler ok nak dapat kat turn kita.

Hari tu asben saya cubelah beli. Sekali tengok tak ramai. Rupenya pakcik tu ada 3 kuali besar untuk dia masak murtabak tu. Berbanding sebelum ni ada satu kuali jer.

Tapi hanya jual murtabak daging saje. Tapi tak taulah dia hanya jual murtabak daging jer atau hari tu kami beli ayam dah habis. Rege RM2. Murah sebab kecik n tak bape tebal. Isinya pun banyak takdelah bawang je semata. Oklah pakcik murtabak, saya bagi 3 1/2 bintang untuk murtabak itu. Tapi murtabak Mat di Batu 5 Gombak adalah terbaik!

Amik pic dari kejauhan jer. Segan nak snap depan-depan tu.

Orang ramai mula membanjiri gerai itu. Gerai ni terletak berhadapan ngan stesen Petronas. Sape duk area Sungai Buloh, Kundang n Paya Jaras taulah.

Nilah murtabak tu.


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




26 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

erm, kalo dah jumpe yg sedap, mmg itu laa kite beli selalu kan...

lieya plak kat sini ade satu yg mmg menjadi pujaan...murtabak raja...famos kat kelantan, tak sangke ade kat bazar putrajaya nie....dlm murtabak tu ade cheese....mmg sedap hanim...

zack_blossom said...

sedapnye kak...
sy suke yg garing2...nyum2!

p!nkerton said...

wah sedapppnye huhu tak merasa lagi murtabak puasa ni. ada suka satu kat gerai sebelah uniten, tapi tiap2 kali pegi dia kata "ada lagi 150 kping b4 adik punya" *pengsan*

Softtouch [Hanim] said...

lieya latif:tulah bc blog sana sini psl murtabak raja tu..tp kat cni xde pun

zack:akak xkisah garing ke tak..semua boleh

pinkerton: mmg pengsan..nk tunggu turn kita lepas berbuka pun xsiap lagi..sabar jelah

makdara TERDIVA said...

ingat murtabak ingat anak..huhu..

mrs.ecam said...

tau2 tmpt ni sbb aku duk kundang/kuang...heeeee...tp x pnah terlintas nk singgah...tp ni tau ko ckp die de daging jek terus x jd nk singgah lah...ai x mkn daging...huuuuuuuu

Sham Ummi Echa said...

kt umah sy.. brlambak org jual murtabak kt PARAM.. nk kata sedap giler tu takde la..tp boleh la diterima tekak. tp puasa tahun ni cam x selera sgt nk mkn murtabak. puasa tahun ni sy brbuka cari nasi je

smiley said...

so far...murtabak paling sedap sofia penah makan murtabak singapore...so kalo akk ade jumpe mane2 jual murtabak singapore...akk patut try...super damn sedap!!

regards,
Triplesmiley & 1 Sweet Love

[z@ck] said...

kena pula cicah dengan bawang merah tu..lagi la sedap.

rasp said...

mmg susah nak dapat yg sedap2 kan...
i lum jumpa lagik kat area i...
tapi kalo dapat murtabak d'raja, kelantan tu i sokaaaa...
sedap & tebal...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

glurppp.. lapar seh.. :P
nk terai pn jauh sgt, huhuhu..
pepon, samat mejamu selera la ekk..
psssst.. tapau sket bleh, hahahahha.. =)

atty's said...

nie yang buat nak beli murtabak gak nie

mamyharraz said...

iskk nak kena p cari nih..dekat dah area rmh saya..

Dee said...

i kalo murtabak dipasangkan dgn air bwg tu mmg x masyuklah..nak kari gak..baru sedap..

Redbloodsnow said...

murtabak mmgggg sgt sedap yang. zie nyer fav food tuh..hiks

norhaizan said...

ala..nor tak tinggal belah sana..tak dpt la membeli..murtabak mmg femes bila bulan puasa kan..kat tempat nor murtabak yang best tu harga dia rm3 sekeping..isi banyak, makan murtabak tu saja pun dh kenyang..

Yan said...

kenapa yerk murtabak jadi fevereto time bulan puasa tuk dijadikan juadah berbuka?
tp yan tak suke sangat murtabak pasal ada bawang...
encik asben klu beli murtabak tak penah lupe yg bini dia tak makan bawang.. so kenela request murtabaknye tu tak nak buh bawang.. so dapatla si isteri menjamah sedikit..

POSH76 said...

lucky dekat dgn rumah I leh ler terjah I pun dok cari murtabak mana sedap..selalu Mr Y dok beli kat Paya Jaras...takde ler sedap mana pun hehe

Kancilbiru said...

bulan puasa ni tak beli lagi murtabak..haishh bila tah nak makan..terliur nih...hehehee

A.I said...

aku x bape minat mkn murtabak. anak2 pon sama. tu sbb jarang nak beli :)

Zakiyah Zainon said...

hati2 beli murtabak..kena tgk2 jg, telurnya di basuh atau tak

nieda said...

mmg hantu murtabak betul miza ni...berbaloi kalau beratur panjang pun kalau sedap..sib baik x ramai org masa tu ye..hehe

kalau cik abe nida jgn harap nk beli kalau kena beratur..dia ckp ini bukan budak sekolah..kih kih

Eri-chan said...

bullan pose kali ni lgsg tak beli murtabak...ish..rindu...

sueanne said...

nim,
petronas mana ni? Kuang or bkt rahman putra?... nanti nak try kat situ.. kita sllu beli kat paya jaras je.. beratur pjg juga..

PutRee SeJiNjaNg said...

waduh sedap tu yunk..aku nak gak tu...hhehe

Azmiezas said...

akak suka sangat makan mrtabak..best oo..tapi mesti la yg banyak isi dari bawang kan?..nanti akak nak kirim ngan BIL la..dia stay kat area Paya Jaras..

thanks Hanim for sharing