Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, August 3, 2010

Kuah Durian

Hari Sabtu saya balik Gombak. Seperti biasa datang bila waktu makan jer.he he he..Kali ni waktu makan malam. N yang bestnya mak saya masak kuah durian. Ada orang panggil serawa atau pengat durian. Patutnya makan ngan pulut tapi mak tak buat pulut pun. Lauk-lauk saya tak snap pun. Mak masak kubis masak lemak putih ikan tenggiri masak sambal.

Buah durian sebagai dessert malam tu :). Saya makan seulas jer sebab kesian plak Darissa. Nanti dia plak kepanasan kang. Danish memang hantu durian.

Kuah durian tapau. Masing-masing perut dah sendat. Snap terus dari periuk. Minta maaf lah yer.

Breakfast saya pagi Ahad tu. Kuah durian makan ngan roti..Sedap!

Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




17 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

amboi hanimmmmmmmmmm semerbak bau durian hah bile bukak page hanim ari ni heheheheeh....

danish mkn durian kemain bersemangat lagi...sebijik macam mija.....mmg layan laa dieorg ni mkn durian, tp lieya tak kasi mkn byk2...takut demam lak karang......

adoi...kecor tgk kuah durian tu hanim oi....bakmeh semangkok ...

zack_blossom said...

kak hanim....mengences terus sy tgk kuah durian tu...sedapnye!!

POSH76 said...

Memang sedapla tngk kuah durian tu....makan ngan pulut or roti jadik hehe

nieda said...

durian ni mcm2 boleh buat masakannya..danish suka mkn durian yer..org perak panggil doroyan

Ain said...

serawa durian ni feberet hubby ain...

tak dapat makan ngan pulut cicah ngan roti pun dah cukup mabeless rasanya....

kemain lagi danish duk ngadap, boleh geng ngan danish ain....

hehehe....

Azmiezas said...

akak pun suka cicah roti gardenia ngan kuah durian..sedap..

atty's said...

sedapnya danish makan doyan..kasi ler untie skit.

kumichan said...

Sy suka makan derian tp x suka makan serawa/bubur/pengat derian..tp husband ngan anak2 suka...

kumichan said...
This comment has been removed by the author.
Kepoh-chi Punyer Cerita said...

muza,
kite panggil serawa...tapi kalo dpt mmg kite lupa dunia..memang feveret sgt3333....muahahaha

Sham Ummi Echa said...

issh peberet saya kuah durian nih.. wpon sy x makan durian tp kuah durian ni sy suka la plak

trliur tgk kuah durian tu

PutRee SeJiNjaNg said...

uuuwwaaa...durian..favvy tila tu..hehhe

Dee said...

aku kalo dpt pulut mkn ngan serawa durian ni..x toleh kiri kanan dh..burp..sodapnya..

~~ciklinn~~ said...

salam hanim.... sihat ker dik...
huhhu sgt2 hepi lorr akak dpt tinggal komen dah skrg...

sebulan line tenett prob... n alhamdulillah dah ok bila diugut nak teminated.. huhu

wallahh sedappnyerr dooriann.. akak takleh mkn byk sgt... sbb baru perasan..asal akak mkn kan.. mesti umar gelisah... mak akak kata dia kepanasan... hahhahah

Amni said...

sangat suka makan roti ngan kari.. sedap seyh... waa.. nak jugak! hee..

Redbloodsnow said...

whoaaa..syorga wooo mkn roti calit² kuah durian taw...huhu

Drama Mama said...

my mum memang hantu makan kuah durian tu. i tengok dorang makan ngn nasik ja. tapi i tak berapa minat. huhuhu..tapi tkatau la kot2 lepas ni jadik hantu plak! hahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com