Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, August 4, 2010

Garden The Curve

Ahad kami keluar. Sejak ada bb ni sebulan sekali je keluar pi ukur soping complex. Yelah bb tak boleh sangat didedahkan kat public. Yang lainnye balik umah mak jer. Dalam satu hari tulah kene beli barang keperluan terutamanya barang dapur. Layan pic yer.

Pic dalam kete dah semacam wajib je snap. Yelah kat luar macam malu jer. Kene sorok-sorok kalu nak snap. Saya buka blogger tegar.:)

Decide makan kat Garden. 1st time makan sini. Tempat dia cantik sangat. Ala-ala garden gitu. Pastu food presentation pun sangat menarik. Service nya pun bagus n cepat.

Saya, ibu beranak dua. Bulatnya badan saya. Sedih..

Sementara order sampai Danish nak pegi toilet plak, abah dia bawak. Bergambaran ngan Darissa jap. Kat area saya ni tak de orang. Bolehlah sorok-sorok snap. Snap guna hp jer.

Belah kiri air abah dia, satu lagi air danish kongsi ngan saya. Nama air tak ingat dah.

Tiramisu danish punya. Dia kalu nampak kek memang dia akan amik kek. Sebab kat menu tu ada pic ni. Blasahlah dik janji makan. (saya masih panggil dia 'adik' walaupun adik dia ada adik, sebab dah biasa kot)

Ni saya punya. Black pepper chicken chop. Sangat sedap! Ayam dia lembut jer.

Chicken Paprik. Apalah asben saya ni. Ada ke pilih ni. Yang ni lagi sedap order kat warung jer. Klakar pun yer. Bukan apa, dia dah blur sangat sebab banyak menu. Tak sedap bagi dia tapi bagi saya sedap.

Saya dengan bangga bersama menu saya.hahahah. Hari weeken hari makan saya. :). Last-last asben saya makan abiskan CC ni. Takpelah, tak nampak sangat saya makan banyak . Ngeh ngeh...

Danish dengan bangga ngan tiramisunya ...

N Darissa ngan bangganya duk dalam stroller.. Nasib dia behave jer..Sok-sok dah besar turn Darissa plak makan macam kami yer.

Lepas makan beli barang sikit kat BO. Pastu seperti biasa pagi Giant Kota Damansara beli barang dapur. Kali ni Danish hanya paw CD Ultraman bukan mainan. Selamat abah dia.He he he..

Itu sajer cerita Ahad kami yang simple dimple...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




13 comments:

zack_blossom said...

beshnye jalan2, makan2...

comelnye danish...pandai posing time nk ambek gambo...

darissa tersangat comel...rase nk gigit pipi die...=p

atty's said...

kan main bulat lagi mata darissa geram kty nengok nya

POSH76 said...

bessnyer makan kat tempat ala2 english gitu...sedap nyer tengok menu kat situ mesti kene terai ni..bukan pasal menu tapi mau posing kat situ bley hehe

takper mum & daughter dua2 kiut hehe

Redbloodsnow said...

HAHA...A'AH ANIM. DLM KETA MMG WAJIB WOOO BERGAMBO BILE NK PI HUHA.

PSSTT..RISSA TUH..ADOIIII PP DIEEEE. GERAM NK GEGETTTT. SILA TOLONG GEGET NIM, BOLEH? HAHA

.::WaNiE::. said...

sy adalah laparrrrrr

tengok gambar makanan pulak

berganda2 lapo nye

nieda said...

food presentation mmg menarik..kalau nida p tempat mcm tu x order ayam paprik..hehe sebab mmg betul warung lagi sedap..

darissa x mamam ye?sian dia duk sorang2 dlm stroller

makdara TERDIVA said...

akak lepas bersalin yg ke 2 terus badan naik mcm letak mauripan..huhu!

sI tEDI said...

baiknya darissa. senyum jek... :))

Sham Ummi Echa said...

sy selalu pegi curve tp x penah lg mkn kt gardens tu.. cam bes je chicken chop awk tu.. cam nk try jer mkn kt situ pasni

kumichan said...

bestnya Hanim gi jalan2.... makanan tu pun nampak best.... tapi yg lagi best nya baby Darissa... behave je... geram betul nengok pipi dia....

Dee said...

dh lama x gi curve..nti pegi mesti mkn kt garden nilah..

ieda said...

cumelnya darissa .. sooo cute ..

best kan jalan2 ujung minggu nieh .. akak ujung minguu lahhh leh bersama keluarga dan manja2kan diri dgn menu yg sedap2 hehhehe

Eri-chan said...

danish punya lesung pipit tu mahal~~~~~~
baby u pun gebu..hihi..
wah garden i tak pernah try, selalu ke the curve lalu jak..temptingla jugak tgk kek danish tu..hehe
tapi dekorasi mcm fullhouse jek..