Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, August 11, 2010

Darissa sudah 4 bulan....

Sebelum cerita pasal puas , nak update sikit pasal Darissa.

Pejam celik pejam celik Darissa dah 4 bulan. Berat Darissa 6.3kg. Makin banyak akal n nak borak2 jer. Kalu abah dia ajak borak kemain lagi suara dia. Suka sangat senyum. Dah pandai main sendiri. Dah pandai menyembur, abis rambut ibu gugur. Satu rumah ada je rambut ibu. Suka isap jari. Bunga-bunga nak meniarap tu ada tapi belum berjaya meniarapkan diri lagi.

Pic Darissa semalam masa amik dia dari nursery. Masam je muka. Rambut dia tak siap lagi yer, masih botak :).

Kadang-kadang nak tido kat buai kadang-kadang letak je dia boleh tido ngan sendirinya.

Terbaru, kalu tido dalam buai dia nak meniarap. Taknak pakai bantal. Tapi saya tak bagilah meniarap sgt sebab dia tak pandai nak balance kan badan dia lagi

Last-last dia mengiringkan sikit badan dia. Yang penting idung dia kene sentuh jaring buai tu.


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




16 comments:

~~ciklinn~~ said...

alololololo macamm nyer muka dier.... hihihhh marah yerk mama amik gambar...

ha ni sam akes dgn umar lah nie... dapat ngiring jerk... kalau nangis mengamuk baru leh terlangkup kalu idak mengiring jerk... hhahha

☆ lieya latif ☆ said...

pipi die yg tak tahan tu hanim....geram tgk.....sedap tul kalo digeget2 tu heheheeheh

kalo die nak tdo mengereng camtu, jgn boh bantal tau..bahaye...takut lemas ...biar jek camtu........

Cik Wanie said...

kjap je kan masa tue berlalu,
dah 4 bulan si comel nie,
hihihi:)

x sabar plak nak tgk dia besar:)

kumichan said...

geram betul tengok pipi labuh dia tu... kejap je dah 4 bulan ... tak terasa masa berlalu ...

Ain said...

tombammnya pipi darissa, mesti banyak menyusu nie....

hehehe...

muka sebijik cam danish kan...

PutRee SeJiNjaNg said...

hhhhe..comel giler arr darissa tu dear..geram aku nak cubit2 pipi dia tu..

nieda said...

dah 4 bulan darissa..semlm humaira genap 13 bulan..bam bam lah darissa, geram..rasa nk cium je dak tenik ni

vagg© said...

hai hanim..
jap je kan anak dah besar.
afi bulan ni masuk 5 bulan.
punnnnnnnnn samaaaaaaaaaa.. tido nak niarap. tp mostly mengiring je la. gerun lak tgk meniarap gitu dlm buai.
tp xdenye dia nk letak je.;. trus tdo sendiri. hahaha

Dee said...

oh..anak dara ni berbuai ye..muka serius je kdg2..tp tetap comel..

HaRi-HaRi BaHaGiA said...

comeynye darissa...meh antie cium sikit..muah.....dah besar dahkan muza pijam celik dah besar..muah

HaRi-HaRi BaHaGiA said...

comeynye darissa...meh antie cium sikit..muah.....dah besar dahkan muza pijam celik dah besar..muah

Redbloodsnow said...

cepattt je masa berlalu kan yang. nnti sedar x sedar dh setaun umur rissa zie tuh..hiksss

btw, comey nah tgk pic 1st die tuh haaa.gerammmm

✿....rossa alina....✿ said...

alahaaaiii...comelnye tido..hehehehe.. :)

makdara TERDIVA said...

kalau tido dalam buai, pastikan bawah buai tu letak alas yg tebal sikit..bukan ape..cuma nak jaga2 sikit..

sebab saya dah ade pengalaman anak jatuh buai..huhu!

Azmiezas said...

Mana pegi leher Darissa yer??..

Eri-chan said...

montelnya..hihi geram gak tgk darissa ni yer..