Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, August 19, 2010

Bunga Api Untuk Danish

Semalam petang seperti biasa lepas balik keje kene singgah kedai runcit dulu beli upah untuk danish iaitu air vitagen n kek apollo tu. Memang wajib beli sebelum amik dia. Kalu tak dia akan memekak sampai malam..he he he.

Nilah kedai runcit tu. Ala kedai tu dekatnya ngan taman umah kami. Nampak plak untie tu jual bunga api, mercun pop-pop tu. Semalam saya decide beli bunga api jer.

Align CenterTara......nilah bunga apinya. Sejemput tu 2.50... Mahal saya rasa. Sebab sikit sangat. Snap cepat-cepat dalam kete. Tak boleh bagi semua, bagi sikit-sikit jer. Yang lain kene sorok. Kalu tak jam-jam tu dia nak habiskan.

Dan malam tadi telah selamat upacara bermain bunga api. Malam ni sambung lagi main sebab balance beli semalam ada lagi...Ada bunga api ni meriah sikit sebab bahang nak berhari raya ni terasa. Kat kawasan rumah saya ni dengar-dengar jugak bunyi mercun. Tapi idaklah saya nak beli mercun ni. Bahaya! :)

Itu sajer. Minta maaf pic kelam sebab guna hp.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ALAH tak aci nie...hanim dah beli pun bunge api...lieya ni tak beli lagi tuk mia mija....cari2 gak nie.....kat sini susah kot...balik kg kang laa suh atuk2 budak2 ni beli heheheeheh.....

Ain said...

danish ain dari minggu lepas duk mintak bunga api, so far kami belum beli lagi....

susah la nak dapat kat sini, kalau ada pun kat param jer...

Azmiezas said...

amboi..cepatnye Danish main bunga api..tapi bunga api ni banyak asap kan??..konpem 1 umah berasap..kikiki..

Dee said...

setakat nih..mimi hya main mercun pop2 tu..dari sebelum puasa dia dh main..sbb kedai kt umah dee sentiasa jual..bunga api je belum beli lagi..

sueanne said...

kita suka bunga api yg besi tue.. boleh di bengkokkan n balik kat pokok.. hehehe.. budak2 baya danish ni mmg sesuai main bngapi cam nim beli tue.. selamat sikit..

Zakiyah Zainon said...

bunga api skrg x mcm dulu, bunga apinya mcm x cukup baja hehe

mama uzma said...

sronok la danish dpt main bunga api...mcm uzma main pop2 je...itu pun papa dia yg melayan...

mrs.ecam said...

wahh dh main bunge api??? kelazzzzzzzzz

Softtouch [Hanim] said...

lieya: kat kg2 mmg byklah..mau satu ekdai atuk dia belikan nnti

ain: kat cni mcm senang plak..ade je sy tgk kat kedia tu

azmiezass:haah berasap byk..abis porch tu berasap...

Dee: mercun popo2 tu xbhaya..bg sy baik pop2 tu dr bunga api nie

sue: yg besti tu mcm bahya sikit.sy suka bunga api nie..

zakiyah: xcukup bj mcm mana tu?kecik sgt yer?

mama uzma: baya2 uzma elok pop2 tu lagi..

mrs ecam: kelas kan...hahahhaa

rasp said...

bunga api nie kena main kat laman kan...asapnye byk...
takat nie my kids layan pop2 je dulu...

Softtouch [Hanim] said...

rasp: beetul..kene main kat luar..kalu main dlm umah..abis berjerebu lah umah..

Redbloodsnow said...

bc entry nih jd rindu lak ngan arwah ayah zie. time weols kecik² dulu kan, arwah ayah never failed belikan bunga api utk weols main bile menjelang malam dekat² nak raya

:) heaven ah kenangan bersama arwah ayah :(

nieda said...

amboi...dah ada bunga api..

PutRee SeJiNjaNg said...

wah sonoklah danish dapat main bunga api...

Danish..danish...aunty nak main jugak boleh tak?? hehheh..