Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, July 21, 2010

Roti Berlubang Telur

Tak tau nama sebenar apa. Semalam tengok blog Drama Mama ada buat roti ni tapi nama omputihnya Egg in A Hole. Kalu translate telur di dalam lubang he he he. Nampak menarik n saya rasa nak cube. Semalam dalam kul 10.00pm, asben saya cakap lapar tulah saya buat roti telur dalam lubang tu. Asben saya memang macam tu. Kul 8.00pm dah makan nasi kang tengah-tengah malam kang lapar. Tapi badan maintain kurus jer.

Cara nak buat saya amik di link nie Resepi yang telah dilink kan oleh Drama Mama.



Roti amik dua keping. Yang roti lapis kat bawah tu sapukan margerin n mayonis. Roti yang lagi satu lubangkan. Saya guna cawan jer. Dua-dua roti tu dilapiskan n pecah kan telur kat dalam lubang tu.Letaklah sikit lada itam n lada sulah. Bakar dalam 3 minit atau sampai telur tu masak. Terpulang pada masing-masing nak telur tu masak macam mana.

Tara....inilah hasilnya. Letaklah sos sikit kat roti tu. Asben cakap sedap n saya rase pun sedap jugak..he he he.

Yang atas ni roti untuk adik bawak pegi Tadika hari ni. Pagi ni kan hujan susah kalu nak singgah gerai beli bekalan dia. Saya buat roti milo. Roti tu bakar dulu sapu marjerin, tabur milo n letaklah susu sikit. Siap!


Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




22 comments:

sI tEDI said...

ada wat entry pasal roti ni, tapi lom pernah cuba. :))

zack_blossom said...

cam sedap je kak roti berlubang telur ni...nk try la...=p

(roti+milo+susu = sgt sedap!)

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik Hanim...lama dah Akak tak buat menu ni...kalau kat rumah Akak panggil Egg Benedict..ada Akak buat n3 satu ketika dulu..adalah beberapa kali jugak jadi breakfast menu kami anak beranak!Memang senang jer sebab terus masuk oven....!

emy@aldyst said...

muza,
best giler...senang nk buat
nanti kite nk try
dah la arini pose....tgk pic ni pon dah telan air liur hahahaa

☆ lieya latif ☆ said...

nyum...nyum...sodap ni hanim...lieya pun suke buat roti camni...tapi tak delaa lubang2kan...main pcah jek atas roti heheeeheh...pasni lehlaa cube style hanim tunjuk nieh!!~

Dee said...

sedapnya..dee penah beli kt breadstory kalo x silap..dia panggil sunny egg something2 lah..x ingat..hehehe..

kumichan said...

sedapnya...nak try test buat jugak lah lepas nih

atty's said...

lapor lak .hah.tgk .hanim..masak roti tu.

Ain said...

boleh cuba nie, mesti sedappp kan....

Sham Ummi Echa said...

ni kalo brkait ngan telur mmg peberet laki den.. leh la try nnti

~AmyLiana8886~ said...

bestnyer..huhu

mama uzma said...

terliur lak tgk...hehehee....
leh cuba nanti nih..

Redbloodsnow said...

uiii...sedap ah yang. geram lak zie nk noray ah..hehe

SyuQ said...

menu wajib cuba blk krg

he he he

eis said...

kreatipnya org yg cipta resepi nih. harus cuba..nyam nyam!

eis said...

kreatipnya org yg cipta resepi nih. harus cuba..nyam nyam!

Azmiezas said...

nampak sedap sangat..akak suka makan mcm tu..

miemiey said...

bestnya....simple tapi mabeles...

salam kenal....

Drama Mama said...

yeay dah buat! i suka sangat baut tapi tak suka makan. heheheh boleh? sama lah i buat aritu pun for my hub's supper! hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

nieda said...

x penah cuba lagi muza...mcm menarik je.mesti husband nida suka

edda(",) said...

roti milo tuh nmpk sedap.. lama dah edda tak toraiii.. he

IxoR@ said...

good... sesuatu yg baru...

boleh cuba...

;)