Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, July 15, 2010

Masakan Mak & Burger McD Baru.

Dah lama dah tak post pasal masakan mak kat sini rasenya. Cerita agak dah lama sebab kejadian nya minggu lepas tapi baru nak update sebab hujan-hujan ni cepat lapar so saya post pasal makan-makan yer.:)

Rabu petang lepas (7/7/2010) mak abah nenek datang umah saya sebab hari Khamisnya ajak mak teman pegi Jalan-jalan cari kain untuk raya.. Mak kata ada udang sebab abang no 2 saya bawak balik udang dari Sabah. Ape lagi udang paling sedap masak lemaklahkan. Sekali sekala berlemak takpelah kan..lagipun saya jarang masak kuah lemak nie..tak teror...:)

Gulai udang ngan kacang panjang..Sedap..terliurlah plak..


ni ikan masin tenggiri masak sambal..

Disebabkan menantu dia (asben saya) tak makan udang sotong ketam semua tu, mak masakkan ikan tenggiri masak lemak plak tuk menantu dia tu..Tu sebab kalu mak tanya nak makan apa saya jaranglah suruh dia masak seafood-seafood nie sebab kalu masak seafood mak kene masak asing untuk asben saya tu...

Bukan asben saya memilih dia memang allergic ngan benda-benda tu semua. Nasiblah bang dapat mak mertua rajin melayan kalu tak makan jerlah nasi n telur kicap tu jer..hahahahaha

Gulai ikan tenggiri ngan kacang panjang.

Burger baru McD. (*Pic kredit McDonald's Malaysia)

Oh yer!!.Llunch nie makam McD..Dengar kata ada burger baru. Sila serbu yer kawan-kawan. Limited Time katanya...Cepatlah insaf wahai Muzalifah Hanim. Kalu lambat kurus sila salahkan diri sendiri yer.he he he

Itu sajer. TQ

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




14 comments:

zack_blossom said...

1st - tempat baru cantik la kak...mate xsakit pun...

2nd - udang lemak itu kelihatan sgt mengiurkan...

3nd - wah...besarnye burger mcd tu...

kesimpulannye : perut sy sgt lapar sekarang ni...=)

zack_blossom said...

*alamak..slh taip..bkn tempat tpi template...hehehe...

kumichan said...

alamak...mekdi ada burger baru la....jap lagi nak gi terjah lah...waaaaa naik lagi la badan ku ....

nieda said...

seriusly, terliur tgk masakan..hari ni nida msk udang..hehe..kena p mc d ni..sedap nmpk burger tu

Redbloodsnow said...

uiii..manyak nak lauk pauk nih yang. zie terlior tgh ah. nasib baik tgh mkn bukak blog anim nh. xde lah melior sgt..hehe :P

☆ lieya latif ☆ said...

wah cantik umah hanim nie.....rajin tol tukar layout heheheeheh

adoi...kecur tgk udang tu hanim oi...sayang betol mak hanimkat menantunye...siap msk lauk lain lagi...ye laa kang kesian plak, kite sedap2 mkn udang...husben hanim tgk jek kang heheeheheh

e'eh tak tau pun ade burger baru....leh laa try nanti nieh....

Ain said...

banyaknya lauk mak hanim masak....

sedap2 pulak tue....

nasib baik dah kenyang ni tau...

hehehe...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pssttt.. shantek deco² baru.. =)
lafarfo ngan n3 kali ni... hihihih
yup, gulai udang blom try lagik ni.. yum yum nampaknyer.. :P

Dee said...

template ni cantik..ceria je..sesuai ngan hanim..

masakan tu suma sedap2..aiseh..dee lak terliur tgk..

Cik Wanie said...

alamak,
masuk2 sini terus nampak udang,
adoilah dah lah x bole mkn,
huk huk huk...

sedap x burger mc d baru tue?
teringin nak rasa,
tapi.......

mumyShaneQeisha said...

salam kenal
*mmg terliur la tgok gulai udang ngan kacang panjang tu

Azmiezas said...

Amboi..Hanim..mavelesnya masak lemak udang n ikan tenggiri tu ngan kacang panjang..pekena pulak ngan sambal belacan..perghh..

atty's said...

semalam g mcd ..tapi tak kesempatan nak order ..burger baru nie

Stilla said...

sedap nye semua lauk2 tu...lapa dah ni..hehheh...

erm burger baru mcd tu lom try...pasni nak g terjah mcd lah..hehhehe..=)