Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, July 23, 2010

Laksa Mana Anda Suka?

Semalam saya makan laksam. Ala laksa kelantan tu. Banyak-banyak laksa saya suka makan laksam nie. Kuah dia macam kuah lemak putih..Pergh...sedap!Eh..laksam tu masuk kategori laksa kan?

Ni semalam Laksam yang saya makan tu. Makcik yang buat laksam ni orang kelantan..consider laksam original lah kan sebab orang kelantan yang masak.

Yang kat atas ni plak Laksa Sarawak. Laksa ni masa saya makan di Kaya Kopitiam Jejantas Sungai Buloh. Boleh tahanlah rasanya tapi tak kena ngan tekak saya. Mungkin kene pagi Sarawak kalu nak rasa yang kaw punya.Abang jom pegi Sarawak..he he he..

Yang ni laksa utara. Saya tak bape gemar Laksa Utara ni. Kebanyakan yang saya jumpa suka laksa ni. Asben saya ngan Danish suka sangat laksa ni. Setakat nak makan tu bolehlah tapi untuk jadi makanan favourite mungkin tidak.

Yang ni plak Laksa Singapore. (credit pic to owner). Saya pernah makan sekali kat Laksa Shack. Pun tidak masuk kat tekak saya. Saya rasa macam makan kuah lontong ngan mee laksa tu. Atau mungkin orang Laksa Shack tak pandai masak ..hahahaha

Last sekali Laksa Johor (pic kredit Owner).Laksa dia macam ada santan. Pastu mee dia pakai Spagetthi. Betul ke orang Johor?

Itu sajelah contoh-contoh laksa. Anda pula bagaimana?Laksa mana menjadi pilihan hati..Cewah...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




20 comments:

nieda said...

kalau nida for surelah laksa utara...yg lain2 mmg tak makan..hehe

atty's said...

kty palin suka laksa kedah/utara
tapi .laksa johor .kalo betui org tu pandai masak kuah nya ..mmg sedap bangat ..mmg mee dia spageti..

zack_blossom said...

byk2 mknn sy xske mkn laksa kak..
xleh masuk kt tekak...
kalu mkn 2,3 sudu je pastu xnk dh...rase cam xsedap...

kumichan said...

feveret sy ofkos laksam ngan laksa penang... laksam tu sy pandai buat kuah je...yang laksam tu still kena belajar lagi....

eis said...

laksa utara ngan laksa srwk sy pernah mkn. yg lain2 x pernah. sy suka nasi. ehehe..

emy@aldyst said...

laksa utara n laksa johor...
sedapppppppppppppppppppppp

Dee said...

dee org utara..so laksa utaralah pilihan hati..hehehe..

[z@ck] said...

semuanya saya suka..
=P

Azmiezas said...

akak suka laksa s'pore n laksa utara..especially Penang..best..

Sham Ummi Echa said...

tiada satu pon laksa mnjadi pilihan ku..hahaha.. sbb sham mmg x suka mkn laksa.. dah penah try mcm2 tp tetap x kena ngan tekak

makdara TERDIVA said...

saya suka yg lemak & asam laksa..pergh!! tengok gambar wat meleleh air lioQ
huhu

yg laksa johor tu mcm tak berapa nak masuk tekak sbb mcm lemak2 gituh

edda(",) said...

edda suke laksaaaa... tp haritu pernah mkn kat kedah laksa kedah tu.. tp tak masuk sungguh ngan tekak edda.. yg edda buat juga sedapp.. eh2.. silap.. mak edda la yg buat.. hahaha

Eri-chan said...

i suka laksa johor-my fav all the times! hihi salah satu sebab my mom pandai masak and my root from johor & singapore, so of coz i like laksa singapore-mmg guna spaghetti
betul kalau tak pandai masak tak jadi wooo...
i suka laksam gak especially if my sista yg kawin dgn org trg masak and my SIL from trg pun pandaiii masak...
akhir sekali selain laksa diatas, i suka mkn assam laksa kat little penang.sedap gilerss

☆ lieya latif ☆ said...

lieya ni walaupun org johor, tak suke lakse johor....lieya minat laksam.....sebab mee die pun laindari yg lain hihihii

Drama Mama said...

i paling suka laksa utara lah semestinya! dah nama pun orang penang. hahaha. but then i pernah makan kat ampang point, laksa johor. apatah nama stall dia tu. sedappppppppp sangat! i like! laksa singapore rasanya pernah makan kat secret recipe, tak suka! hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Cik Wanie said...

wanie paling suka laksa utara lah,
especially laksa penang...

tapi wanie lebey suka pada laksam,
yummy:)

IxoR@ said...

semua laksa suka... kecuali laksa sarawak...

ermm ada rasa rempah... kureng suka!

:)

LotsOfLove-Pearls said...

Laksa..?

lebih suka bihun sup.
ehehhe..

ada kaitan tak ngn laksa...?
hehehe...

Redbloodsnow said...

laksam dan laksa utara zie lom pnah lg nelan. sooo laksa sarawak ttp menjadi pujaan hatikuu..haha :D

PutRee SeJiNjaNg said...

laksam dah try...sedap giler...hehheh...laksa utara lom try lagi...tapi minggu lepas dah buat laksa johor..memang nangis giler..=)