Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, July 6, 2010

Dari OU ke Giant

Tengah hari Ahad plan nak kuarlah ke One Utama saja nak jalan-jalan. Try nak bawak Darissa dia ok ke tak pegi jalan lama lama sikit kat soping kompleks tu...Kul 2.30pm kami kuar dari rumah. Sampai OU asben ajak makan kat Chilli's plak. Yelah tadi pagi dia hanya makan Lempeng Kasih Sayang jer. Ingatkan dah lepas makan tengah hari orang tak ramai tapi tak ok..orang ramai jugak..Kenelah tunggu dalam 15 minit untuk tunggu meja kosong. Nak pegi tempat lain dah malas dah. Darissa mulalah nak tunjuk perangai, tak selesa. Sekejap dokong sekejap letak dia kat stroller. Sah! dia ngantuk lagilah tu..

Order-order semua..nyusukanlah Darissa. Pun dia xpuas jugak..Menjerit2 lah jugak Darissa tu..tapi jerit secara ayulah..Maklumlah pompuan..Kami pun makan secara laju. Last-last tak abis..Yelah portion dia besar ditambah plak ada dua free kids meal tu..Asben saya punya tu bungkus bawak balik n saya punya tu kongsi ngan asben.. Dah agak dah mesti tak abis. Asben sayalah suruh order jugak. Tamak oooo dia.. Saya memanglah tak lalu sebab kejarkan si Darissa tu..Sekejap dukung sekejap letak dia bawah.. Menguji sungguhlah kesabaran saya ari tu tapi saya tetap melayan Darissa ngan peeeeenuh senyuman. Tak pe berkorban untuk anak lagi...he he he. Asben saya plak melayan Danish tu, sekejap nak itu sekejap nak ini. Sorang satu amik anak, Senang!

Sory pic tak clear sebab amik guna phone jer. Malu nak kuar camera, orang ramai sangat. Dua kat atas tu kids meal, free sebab kita order dua main course. Budak waiter tu suh amik jer dua sebab free kan, so kami amik jelah..Last-last yang tu jer abis..:). Tengok balik pic ni terliurlah plak..

Yang kami punya tu dah tak ingat dah namanya..Panjang sangat namanya. Semuanya berasakan ayam.


Layan jelah gambar yer tak tau nak letak caption apa..

Dah makan ingatkan nak bawak Danish main-main or nak cuci-cuci poket sikit tapi tak jadi. Tapi kami decide pegi Giant untuk beli barang rumah. Stok barang dapur dah abis yelah minggu lepas kan tak dapat beli sebab Darissa kurang sihat. Nak tak nak kene beli jugak. Untung-untung Darissa tido dalam kete.

Sampai sana dia tido sekejap pastu bangun tapi dia taklah nangis, duk sekejap dalam stroller tu. sempatlah Danish pegi main-main n kami beli barang dapur sikit. Ala yang penting kami beli ialah sabun . Stok-stok barang basah takde . Nak masak baru beli. Sebenarnya kat kedai runcit pun boleh beli sajer jer nak buat bahan untuk jalan-jalan..hahahahaha

Itu sajelah ceritanya. Dah ada anak kecik memang macam tu lah kan. Takpe slow-slow...Bila dorang dah besar kenangan-kenangan macam tulah jadi kenangan manis kita kelak.

Anak-anak ibu n abah.

Ketahuilah ibu n abah sayang sangat kamu berdua. Tiada penyesalan dalam diri kami kerana menjaga kamu ketika kamu kecil dan membesarkan kamu. Harap nanti bila kamu dah senang dan dewasa janganlah kamu lupa kami. Wah! touching plak hari nie..*Sedih...

Ketemu lagi BYE. TQ




20 comments:

Cik Wanie said...

kasih sayang ibu dan ayah hingga kesyurga,
hurm......

dah lama okeh x pergi OU,
selalu g kl,
x sempat nak terjah ke sana,
hurm....

sI tEDI said...

wah!! makin gebu lah pipi darissa.
nak lawan pipi ibu ni.

ekekekekek

nieda said...

terharu baca ayat yg last tu Muza...touching..bestnya mkn kt chillis..dah kawin ni jarang betul mkn tempat mcm tu

POSH76 said...

bessnyer makan kat chili...yg tukangt tngk terliur ni..takper kecik2 mmg susah sikit...tp dah besar u gak yg senang...insyallah..

zack_blossom said...

sedapnye chillis....terus terliur sy kak..

darissa semakin semangat...comel betul!

Ain said...

bila ada anak kecik memang susah sikit nak keluar jenjalan....

yer la, baby mungkin tak selesa dan penat duk lama2 dalam stroller kan...

kalau nak makan atau beli barang mesti kita terkejar-kejar...

risau kot2 anak nangis atau meragam....hehehe....

Redbloodsnow said...

psstt..lenkali if uols gi mkn² kan, awal gtaw zie ea yg. leh zie nyamar jd anak anim. dpt mkn free...miahahahaha.

nangis² arrrr makanan uols..adehhh

norhaizan said...

huhu..touching abeh ayat kak hanim yg last tu..ssh gak jadi mak ayah kan..nak mkn pun tak senang..takpe tu baru kecil pengorbanan ibu ayah pd anak2 kan...

Softtouch [Hanim] said...

Cik wanie:xpe lain kali boleh singgah ou yer..betul tu kasih ibu n ayah mmg smpai ke syurga, so hargailah mereka

nieda:touching yer?muza xreti nk ssn ayat bg lg touching. Yg penting kita mmg betul2 syg anak2 kita

zacK: akak punterliur jugak zack..lapor..

Azmiezas said...

Geramnye tengok Darissa..pipi dia tu arr..dah besar macam apam..

Auntie rasa macam nak gigit jer..n she's so cute with red shirt..

Stilla said...

comel giler arr baby darissa tu..rasa cam nak cubit je pipi dia..=)

SyuQ said...

sedapnye chillis...

lama x p makan kat c tu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghh.. outing aje ek..
pi sopink ke cik kak..
aritu gi sogo, mak aiii.. sket punye ramai..
huhuh, lafarfo tgk menu yg manyak tu..eh, steady je darissa tu ek..

Softtouch [Hanim] said...

awatlah xsemua komen nmpak nie..mcm ne lah nie?

☆ lieya latif ☆ said...

sedapnye menu2 tu sume ....terliur lieya tgk tau....

tu ar dugaan kalo ade anak kecikkan...lieya dulu mase mia mija baby dulu mmg darurat jarang kuar umah .....bile dah besar sikit, baru laa bawak keluar.....ye ar, lagi2 ngna suasana tak sihat skrang...risau lak ....H1N1 laaa...mcm2 lagi laaa....tapi kalo anak tak meragam tu yg syok tu kan...leh laa kite berjimba2....

[z@ck] said...

uh uh..touching ni sis..
esok2 danish ngn darissa baca blog akak mesti meleleh baca pesanan mummy dia..

LotsOfLove-Pearls said...

bestnyer jenjalan bersama-sama.

seronok walaupun si kecik agak tak selesa..

bila dah besar nanti, susah lak.
nak terkejar-kejar ke sana sini. hehe..

happy day..

*ayat purple kat bawah tu memang menyentuh.

POSH76 said...

sis I ada TAG u kalu rajin buat yer...hehe

sueanne said...

hahaha..blogspot problem la ni..bikin kacau je kan..ececehh..heeee

moolatnya darissaaaa..geram betui lah..heeeeeeee

Dee said...

sis..besar tu kalo bwk gi shopping complex..peelnya lain..dh besar sket lain lak sis..bergolek2 atas lantai..tu lg mendera perasaan..tp sabar jelah kan..nk buat camana..hehehe..