Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, July 20, 2010

Buah-buahan tempatan dari Dusun Abah

Hari Sabtu mak ajak kami datang Gombak sebab dusun abah dah berbuah.. Dusun abah saya kat Batu 11 Gombak. Tapi sian dusun tu takde pun orang jenguk-jenguk sangat. Setakat jenguk-jenguk macam tu adelah itu pun jaaaraaaaang sekali. Saya sah-sahlah tak dapat nak jenguk kan. Nak harap abah , dia pun manalah larat sangat. Just suh upah orang mesin rumput jer.

Pokok-pokok ni pun kene belai-belai jugak tau, barulah dia berbuah dengan lebatnya. Sebab kan ari Sabtu saya keje, saya datang waktu tengah hari untuk makan jer.he he he. Abang no 2 saya anak beranak jer yang pegi kebun kutip buah-buah tu. Asben saya memang nak pegi kebun tolong kutip-kutip buah tu tapi sape nak bawak saya n anak-anak balik gombak. Takkanlah dia nak patah-patah balik amik saya plak. Saya nak drive sendiri?Cannot..mana nak handle danish lagi, handle darissa lagi. Mau meroyan saya datang plak kang..wakakaka

Dua beradik odw nak balik Gombak. Kat dalam ketelah senang dorang ni nak amik gambar.

Budak tembam yang muka masam jer. Masa saya amik dari nursery dia tengah tido, moodylah tu kacau waktu tidonya.


Sesampai jer terus tuju meja makan. Mak saya buat mee kari. Abang no dua saya ngidam plak.

Buah-buahan itu. Ini jer yang sempat saya snap. Takdelah banyak sangat pun sebab yang mengutipnya pun tak ramaikan. Ade yang dah dibahagi-bahagikan sebelum saya datang. Takpe next-next week turn asben saya plak kutip.

Baru perasan pic-pic saya n anak-anak sedara saya pun takde. Lagipun saya tengah bendera jepun, takde mood nak bergambaran. Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




18 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Salam Hanim tak suka durian tu...sibuk jer kat situ....paling best rambut Atan dengan Manggis...pulasan pun okay gak!!lagi best mee kari mak tu!!

mrs.ecam said...

err ayat cam x bnyk jek buah2an tu kn tp sume tu my peberet tu...gombak tu dkat jek ngan umh aku....invite la aku g dusun abah ko(muke x malu) kompom aku kutip sume...hikhik

POSH76 said...

bessnyer ada dusun sendiri....si comei tu naper muka mashem hehe

sis sedapnyer mee kari tu...nak kene buat gak la ni hehe

atty's said...

beshnya ade dusun doyan.kalo dkt..mau ari2 minta doyan ..kat hanim

[z@ck] said...

wah!
kempunan nak makan semua jenis buah!
huhuhuu

Dee said...

bestnya ada dusun sendiri..xyah susah2 beli..nak2 lak mkn ngan family..

zack_blossom said...

kak hanim...comelnye darissa...
pipi die cam nk kene gigit ngn auntie ni...

wah!!sedapnye dundian....nyum2!

Azmiezas said...

tembamnya si kecik tu..gerammm..

teruja akak..bila tengok bua-buahan tu,..best sangat..n akak paling suka buah rambutan n tak suka pulasan..

☆ lieya latif ☆ said...

masamnye darissa...rupenye kene kaco time tdo yeak...ape2 pun tetap auntie cukeeee...masam pun tetap comel....geram tgk pipi melayut die tu hanim heheheehehe

wah meriah nye....mee kari ade...durian pun ade.....buah2 pulasan pun ade...mesti luas kebun tu kan hanim...mcm2 buah ade hah.....mauu terbongkang lepas mkn tu.....mmg masyuuukkkkkk....

eis said...

wah..banyaknya buah! suka, suka!

Sham Ummi Echa said...

besnya ada dusun. peberet saya buah manggis.. wahhh terus tingin nk makan manggis nih.. nk serang kebun abah hanim la camni..hehehe

makdara TERDIVA said...

wah! geram tgk sibudak tembam tu.. :)

Stilla said...

wah best nye ada buah durian...favvy tilla tu..hehehhe..=)

IxoR@ said...

bestnyer...

dusun kat gombak tu, dekat ngan sungai tak hanim...?

selalu gak lalu situ... byk dusun kt situ eh..

:)

durian oh durian...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow.. banyaknyer hasil rembatan kt dusun abah awak..
mesti beshnya, pi tuai jasil ajek, hihihihi.. =)
mcm² ado.. x pyh gi bli kt paso la mgu tu..
steady ajek Darissa dlm carseat ekk..
cute sgt!!!

Ain said...

selain durian ain suka manggis...

bestnyaaaaaa...huhuhu

dalam banyak2 buah ni, satu jer takleh nak makan, buah duku....

mau tak bernafas kalau makan...

nieda said...

syoknya mkn buah

edda(",) said...

edda suke tgk ank akak.... comel bangattt