Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, June 25, 2010

Telur & Kicap

Lauk nilah Danish paling suka kalu makan. Selamat ibu dia tak yah masak beria...Kadang2 makan nasi ngan kicap jer.Ikut mood dia..Daripada makan nasi ngan kicap baik bagi dia makan telur. Hari-hari pun dia takde hal punya. Kadang-kadang buat telur dadar hancur-hancur..Danish ni memang susah sangat nak bagi makan.

Vitamin saya ada bagi jugak tulah macam saya cakap ikut mood dia nak makan. Kadang-kadang makan banyak kadang2-kadang makan sikit jer.Tapi kalu nenek dia masak lemak putih banyak jugak dia makan. Ibu dia tak teror lagi masak kuah lemak nie. he he he..Sambal2 or kari2 bolehlah jugak saya masak.. :)


Telur n kicap yang menjadi pujaan danish

"Ni ha...."

Kan saya cakap, senyum lebar dia dapat telur kicap dia tu..ekonomi sungguh anak saya ni..wakakakak..yang paling buat kita marah empat suap jer dia nak makan..manalah badan tu tak kurus, dah lah panjang..he he he

Itu saje. Terima kasih sebab sudi baca..

Ketemu lagi BYE. TQ





18 comments:

Watierman, rmanbkr said...

It is normal Hanim..with kids that age..sebab tu mummy kena creative...try buat finger food...cam nugget...kalau sayur potong bentuk character yang dia suka....boleh terap guna acuan biskut...dulu anak2 tak suka makan sayur..Akak nak bagi carrot..akak bentukkan cam senjata Ninja Turtle zaman tu tgh famous...makan pun!Kalau brocolli..Akak rebus sekjap siram butter....then Akak katalah..siapa kuat dapat makan pokok hijau yang besar rendang ni...sekjap jer habis semangkuk...try beli buku pasal how to feed your toddlers..ada kat kedai buku...It surely gonna be satu pengalaman yang menarik buat Hanim....percayalah!..And I smile just thingking of those days!!!

Softtouch [Hanim] said...

kak watie:thanx akak..nnti sy cube cr buku tu..tq

nieda said...

budak2 baya danish susah nk kasi mkn..mmg pecah kepala nk varietykan masakan..hehe..asal sihat oklah

LotsOfLove-Pearls said...

Hi..
Selamat pagi...

First time berkunjung datang..
Hehehe..

Selalu nengok komen kat Sue.


*Saya juga sangat suka telur dadar + kicap + cili potong... sangat sedap.

Selamat berhujung minggu..

Redbloodsnow said...

wakakakaka..a'ah kan. ekonomu sungguh si danish nih. bagus bgs...hehehe :P

Eis said...

sama je danish ngan kae ni tau.. kkdg rasa diri ini tak kreatif je dlm masakan huhu

sueanne said...

Aduhhhhh abg danishhh..auntie sueanne terus lapar ni tgk lauk abg danish tuee..adededehhh...

Nanti lunch nak amik tlur gak la..letak kicapp..fuhhh meleleh ayaq liuq..hahaha...

Comelnya abg danish senyumm...terpikat auntie kat sini...hahaha

LotsOfLove-Pearls said...

Hi..
Thank you berkunjung kat blog saya.
So sweet..
Sampaikan salam untuk jejaka Danish yang suka makan telur berkicap mcm saya tu k..

Salam pelok cium.
Hehehe..

*ChanteQ mata Danish

zack_blossom said...

hensem boy...auntie pun ske gk mkn telur ngn kicap...hehehe....

"myheart"-abieyazaly- said...

Salam singgah kembali...

vagg© said...

danish, tengah hari tadi auntie lunch lauk samaaaaaaaa ngan danish, ok. telur ngan kicap semata2 haha. nih sume salah mak danish nih hah.

btw. hanim, fan kecik yg letak kat playpen darissa tuh ok tak. maksud saya, ok x nak ilangkan panas utk baby? rasa elok x anginnya. Afi tuh kuat berpeluh gak. nak bukak kuat2 kipas kat dia kot la sejuk sgt plak, even x hala direct kat dia. kdg bukak slow plak dia berpeluh. byk kali dh igt nk beli mini fan tu, tp kot la x rasa angin pun. bazir je nti:)

Softtouch [Hanim] said...

Vagg:eloklah angin dia tp xkuatlah sgt pd kita tp utk budak2 oklah..tp jgn direct sgt kat dia takut dia lemas plak nnti...bila nk pakai jauhkan sikit bg dia rse angin tu..

Azmiezas said...

Sejak Danish ada adik,..nampak dia dah besar dah kan??..

Anak akak hari2 makan lauk telur ngan kicap,..senang kita kan??..tak payah kita pening2 kepala dok fikir nak masak lauk apa..

Drama Mama said...

wahhh aunty tengok pun terliur. share ngn aunty boleh tak? hehehe

irfan tak berapa suka telur esp yellow egg. and dia allergic telur gak..kekadang i buat sup ubi letak telur kalau dia makan banyak skit mata start nak bengkak. huhuu

http://twinkywinykstars.blogspot.com

IxoR@ said...

sonang keje ibu!

hehehehehe....

esok2 senang jaga kalau sapa jadi bini...

tp kan awak... kena ajar makan sayur juga tau... macam 1st komen tadi... sy setuju!

;D

[z@ck] said...

sedap oh makan nasi putih dgn telur n kicap..berkali2 tambah =)

the power of telur n kicap

POSH76 said...

Ni bukan danish jer suker...auntie pun suke gak....takper sis janji dia sihat...gemuk kang pun payah lak hehe

kumichan said...

fevere anak2 ku jua....