Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, June 10, 2010

Nursing cover-longan-lawas kencang

Disebabkan susah nak BF anak di public saya amik keputusan nak cube beli nursing cover (NC) nie supaya masa nak BF anak takdelah orang nampak benda2 yang tak sepatutnya dilihat oleh orang ramai..he he he..Sebab kadang2 tak semua shopping complex esp , takde sediakan feeding room (*betul ke nama dia tu?sape2 tolong betulkan.TQ).Yang pasti Jusco ada!

Dapat tau pasal NC ni pun dari blog VIRUSPADU. Thanx VP. Saya beli di KEDAI CHOMEL.


Kaler pink lagi. Harga RM38.00 termasuk kos pos. Sesape kalu nak beli sila ke laman web itu yer.
Pic kredit CHOMEL NURSING COVER. Rupe NC bila kita dah pakai. Nanti bila saya dah pakai saya cube snap pic saya plak yer, InsyaAllah..

Ini buah longan kering. RM4.00 sepaket kecik. Elok minum untuk memperbanyakkan susu badan. Beli di kedai Singsei (kedai ubat cina). Thanx NIEDA sebab banyak tolong muza pasal BF nie..muah muahs. Selain itu nieda kata minum air soya banyak2 n kurma. Saya selalu kacau dia kalu nak tau pasal BF..he he he

Ni rupe longan yang kene rebus. Minum air dia. Nieda kata letak sikit gula melaka.


N saya beli Lawas Kencang dr NONA ROGUY/NR untuk mengurangkan berat padan n melawaskan ape yang tak patut..he he he..Bila disurvey2 inilah salah satu produk yg saya boleh makan semasa saya BF anak. Tidak memberi kesan pd Darissa. Saya dah minum n Darissa takde cirit birit pun.Alhamdulillah.. RM58.00 termasuk kos pos.

Itu sajer...sekian

Ketemu lagi BYE. TQ

7 comments:

nieda said...

no hal Muza, kita share maklumat sama2..lawas kencang tu pil ke serbuk? mcm menarik jer.nida x der nursing cover..huhu tp byk baju yg guna utk menyusukan baby.nida beli kt butik mumdreams..tp skrg ni selamba je selak dpn public janji x nmpk benda x sepatutnya..haha..mula2 dulu malu lama2 dh ok..bila fikir balik, apa nk malu, kita bg mknan kt anak kita..

Softtouch [Hanim] said...

nieda:serbuk..rasenya pahit gler..ooo ieda beli yg baju ya?muza ssh cr size maklumlah mngembang kan skrg..kalu order online ssh takut xkena size..

☆ lieya latif ☆ said...

wah bagus...lieya sokong bab2 nak BF tuh....selagi boleh BF baby, teruskan usaha tu yeak....

atty's said...

bagus entry hanim nie..leh jadik pedoman pada ibu2 yg bf ..baby ..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

psstt... amacam, menjadik x lawas kencang tu?... hihhi, nk try gak tp takot x sempat nk carik lubang tan.., hihihi..
re: tqvm 4 ur wishes =)

POSH76 said...

bagus info2 ni...mana tau nak jadi mummy terjah blog sis hehe

Redbloodsnow said...

wahhh bgs kan. xde ler org len nampak ape yg sepatutnya laki kte aje yg nampak kan...psstt coming soonnn turn zie lak lak yg rembat tuh..hehe