Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, June 21, 2010

Ke Bagan Lalang

Dah lama kepingin nak pegi Bagan Lalang sebab tersampuk tengok blog Lieya makan seafood kat sana. N ramai jugak kawan2 blogger yang pernah makan kat sana n hari Sabtu (19/6/2010) barulah dapat direalisasikan...n tarikh tu pun dekat-dekat ngan Father's Day kita sambutlah sekali kan. Pergi dengan abang no2 saya. Pegi dua kete. Abah n mak saya naik kete abang. Nenek naik kete saya. Kul 4.15 mcm tu bertolak dr rumah saya. Layan pic yer


On the way ke sana. Sorang tak nak tido sorang lagi tido jer...Dapat ibu dia berehat sikit..he he he.


Sampai sana dalam kul 6.00...fuh lama rasenya dalam kete..Lama dah tak pegi sini. Last pegi dulu 12 tahun lepas kot masa tu Jabatan abah saya buat family day kat sana. Sampai sana pilih lauh2 pastu jalan2 sekejap kat tepi pantai.


Nasib dah cop tempat awal2 , dalam kul 7 cenggitu dah ramai orang datang kat sana, Restoran Senandung Malam. Yang hangin sikit janji kul 7 kami nak makan tapi 7.30 dapat makan. Air pun lambat dikasinya.


Lauk-lauk yang sempat disnap. Ikan siakap masak 3 rasa, ikan jenahak masak sweet sour, ikan pari pakar, udang bakar, ketam gorang bercili, sotong goreng tepung,otak2, nasi goreng cina & kailan ikan masin. Air fresh oren 2 jug, air apple 2 jug n milo ais. Elok makanan sampai Darissa bangun. Potong betullah ibu dia nak makan. Dugaan sungguhlah nak makan dengan panasnya. Berganti2lah kami nak makan. Sekejap abah dia amik,sekejap neneknya amik...

Secara kesimpulannya, makanannya biasa2 jer..Bolehla....Janji dapat menghabiskan masa bersama2 ngan family, Bessst sangat.... Tu yang penting...

Itu sajer..Thanx sebab sudi membaca...

Ketemu lagi BYE. TQ




17 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

wah hanim pun ke bagan lalang dah yeak....ni kirenye sempena father's day la yeak....heheheeheh.....

lieya ni kaki mkn seafood hanim, so far kat bagan ni rase die fresh dan sedap...lagi2 ketam ngan pepahat die...lieya mkn kat melaka ari tu rase biase2 jek....kat bagan nie lieya lagi suke...

biase la tu hanim, ade anak kecik camtu ar, kene gilir2.....

Watierman, rmanbkr said...

Betul tu Hanim..janji the precious moments spent together tu yg penting....and we had a great time too in Ipoh yesyerday!hehehe!

~~ciklinn~~ said...

wahh ni pun gi makan2 gak.. best best... gerammmmmnyer tgok anak dara tu...

hahhah asamalh kita hanim... kalau mkn luar rasa mcm vakun jer semua2 makanan tu kan.. hahahha..

hepi fathers day utk papa danis n darissa...

POSH76 said...

Happy father's day....asal masuk sini mesti nak picit2 pipi dak kiut darissa tu....I pun pernah kene kat bagan lalang seafood ada lah sgt kureng & service pun lembbb...i rekomen u kalu nak sedap & cepat pi la JERAM...hehe

Ain said...

tak boley tengok darissa, jadi teringin nak baby lagi....

uwaaaaa....

kalau ada anak kecik kena makan laju2, bila dah bangun terpaksa la bergilir-gilir pegang...

zack_blossom said...

sedapnye gi mkn2...hehehe..

pipi darissa ni nk kene geget ngn auntie ni tau..cooomelll sgttt...geram!!

atty's said...

kty pun lama dah tak g bagan lalang..mau 10 thn dah kot tak pegi

Eis said...

jauhnya pegi..tp takpe. itu semua tak kisah berbanding dgn keluarga kan. makan bergilir tu adat la tu bg yg ada anak kecik kan :)

Sham Ummi Echa said...

uihh g bagan lalang ker.. besnya.. tingat kat sotong ngan udang tepung dia.. rangupppp jeee.. ntah bila la nk pi sana lagi.. jauh sgt la plak..hehehe

Redbloodsnow said...

tetiba jd ngidam nk makan ikan siakap masak 3 rasa ler plak...aadehhhhh adehhhh :(

nieda said...

bestnya celebrate father day..

IxoR@ said...

1st nak cakap.... wahhh pipi darissa geram tengok wehh, tembam!

2nd nak cakap.... makanan tu rege dia ok tak? kalau ok nak gak try kt situ....

3rd nak cakap.... dah lama tak tengok gambar hanim la... rindu!

itu aje... hehehehe....

Azmiezas said...

akak kurang suka makan kat bagan lalang coz kureng sedap..

tapi akak tak tau la pulak org lain,..tekak masing-masing kan..

- Malia - said...

mmg best pun kat bagan lalang ni...seafood pun fresh lg...kedai fav kat tanjung tu lg best....kat belah kanan hujung skali...

norhaizan said...

mkn kt bagan lalang ok gak la kan..tetiba teliur tgk ketam bercili tu...erkk..lapar....

[z@ck] said...

*terliur*

Jasfyra said...

kami xpenah lg mkn kt senandung malam tu..sbb dah biasa mkn kt hm bagan.kedai dia hujung sekali.siap ada pangkin ke apa kenama nya atas laut..setap...huhu