Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, June 18, 2010

Balik Nursery-Tido Terlangkup-Tido Buai

Tak tau nak buh tajuk n3 ape jadilah title seperti di atas..he he he

Biasanya balik dari amik Danish & Darissa dari nursery , bila sampai kat umah saya akan jadi kelam kabut sikit. Kuar dari kereta letak beg2 semua n letak Darissa kat katil dia, saya akan laju2 kemas beg untuk kuarkan baju2 kotor, laju2 mandi, laju2 siap n laju2 rendam baju Darissa dalam baldi. Baju Danish basuh mesin takpelah, letak je dalam bakul. Baju Darissa kena basuh tangan. Pastu nak kemas katil lagi...Cube bayangkan 5 saat .....saya kene berkejar2 sebab nak kejar supaya Darissa tak nangis dalam playpen dia. Nak harap Danish jaga memang taklah kan. Dia lebih suka tengok kartun lagi.. Abah dia tak balik lagi..Kul 7 pm biasanya baru balik.

Bila dah siap semua barulah saya akan amik Darissa yang tengah terkepak2 kat dalam katil dia tu..n terus susukan dia, direct BF...hah lega..Masak memang tak dapatlah kan..Alasan...he he he


Danish yang konon2 nak jaga adik dia..

Semalam saya cube ajar darissa tido terlangkup/meniarap. Semalam baru 1st time cube. Sebelum ni tak berani. Sampai tepon Diana (kawan seuitm) tanya cara2nya walaupun dah anak dua saya tetap tak berani, takut sikit bab2 ni..Thanx Diana. :)


Darissa dalam keadaan terlangkup. Sejam jer dia bertahan pastu dia dah naik rimas..akhirnya masuk buai jugak baru dia lena..mungkin tak biasa..tak pe nanti cube lagi. Bagus sebenarnya bb tido meniarap sebab biasanya bb akan tido lama sikit, kurang sikit dia terperanjat,megurangkan perut kembung n ade orang kata anak bijak. . Itujelah kot yg sy tau kebaikan dia.. :) Tapi yang penting ikut cara mana yang anak selesa nak tido



Masuk buai n enjut2...he he he..tapi bila tengah malam biasanya saya akan angkat tido ngan saya. Darissa tak nak tido kat katil dia, nak tido berkepit ngan ibu dia. Beramai2 lah kat atas katil tu. Opps abah dia tido bawah, tilam nipis...ha ha ha.. (Hepy Father's Day suamiku yang jatuh pada 20 June ni)

Itu saje nak share..Thanx sebab sudi baca...

Ketemu lagi BYE. TQ





19 comments:

[z@ck] said...

ololoooo..
macam danish dah mukanya..
=)

Jasfyra said...

kalo anak dah ada 2 kita kena jd superwomen kan..saya pernah rasa time anak2 kecik dulu..capek bangat..huhu.

ada gak org kata xbaik tidokan anak telangkup camtu.sebabnya saya lupa..hihi.tp terpulangla pada individu tu kan

sI tEDI said...

embammnye uke dia dalam buaii!!

Watierman, rmanbkr said...

Ermmm...tak perasan pulak nama Blog dah bertambah....hehehe...panjang....kalau ada 6 orang...jenuh...
Hrmmm tak kan ibu nak wish jer kat abah tu....cepat gi buat kek batik!!! hehehe cabutttt!~

Azmiezas said...

Eh..eh..si Darissa dah tembam..geramnye auntie nengok..

psst:..kalau mengikut islam, tidur meniarap ni tak elok lah Dear,..amalan syaitan..Wallahualam..(hanya sekadar berkongsi yer,..jgn mare..)

POSH76 said...

geramla tengok darissa ni..makin cumil..takbik spring la kat u sis...mmg superbwomen hehehe

Softtouch [Hanim] said...

zack : Ramai yg ckp mcm tu...

JAsfyra: mmg betul xelokkan tido meniarap..xpe muza pun rasenya xkan biasakan dia tido meniarap. Jenuh nk tukar2 kepala dia.

tedi: embam yer..ikut ibu dia..hahahahha

kak watie: buat kek batik?tengoklah..he he he

Azmiezass: haah tak elok tu sbb sy rase mcm xnak biasakan dia tido mcm tu..biar je dia tido dlm buai..

posh: wah superwomen gitu...he he he

atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...

comey je darrisa ..tido..pipi montok ..geram jew

zack_blossom said...

comellnye darissa...geram!!pipi mmg nk kene cubit ngn auntie ni...=)

Cik Wanie said...

ish kalau auntie wanie jumpa si darissa nie,
mau auntie wanie cium2 dan polok2 dier,
geram ok;)
hihihi

Redbloodsnow said...

rissa nih nnti kan...kompom dh beso t jd antu giler ngan wana pink..kompom nyer...hehe

~AmyLiana8886~ said...

mesti busy kan hari2..comelnya tido meniarap cmtu..dh mcm org besa dh..hehe..

Drama Mama said...

irfan dulu tido meniarap gak. tapi every 5 minutes kena check on him takut dia lemas. senang kan diorang tido lama kalau meniarap.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

emy@aldyst said...

geram nyer tgk baby tido meniarap...
eeiiii hehe

Ain said...

makin besor makin terserlah kechumelan darissa nie....

ada iras-iras abang danish kan....

anak sedara ain ada sorang yang suka tido meniarap.....

anak2 ain dua2 suka tido buai jer....

edda(",) said...

akak.. baby akak besar dah.. bestnye... nak baby jjugakk.. heee~

nieda said...

bagus tudung meniarap tapi kita kena selalu tgk..takut baby lemas tau..dulu nida pun x berani, takut..Humaira dia pandai meniarap masa dua bulan lebih, pastu dia sendiri yg tidur meniarap.

vagg© said...

hai hanim.
hahaha kalo ada baby mmg sume benda kena buat laju2 kan.
saya sejak dh ada afi.. sume kena buat cepat. tengok dia leka sket cecepat masuk baju dlm washing machine, cecepat makan, cecepat mandi hape sume.

kalo x.. satu benda pun xleh nk buat.