Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, May 14, 2010

Darissa one month check up

Saya perasan, saya asyiklah cerita pasal bb kan....macam cerita danish dah takde....kesian plak danish..takpelah bg chance Darissa enterprame jap yer adik...Sory yer kalu ade yang boring..Bak kata orang sebagai kenang2an untuk anak2 nanti..:)

Smalam (13/5/2010) Darissa ada appointment n untuk cucuk skali untuk dos kedua hepatitis B...part paling best masa timbang berat bb...Pegi check up di Klinik Desa Paya Jaras. Sementara cuti ni bolehlah pg gomen nnti next appointment saya pegi klinik biasa jer sebab dah start keje kan. Memang boleh amik time slip, tapi sebab baru keje kan..prestasi kene jaga...kang ade yang memuncung jer...he he he

Alhamdulillah berat bb naik. Berat bb 4.35kg!..sangat semangat naiknya..Darissa lahir dengan berat 2.17 n dalam masa sebulan (34 hari) sudah naik 2.18 kg...takpelah kot kan sementara dia belum lasak2 ni biar dia tembam2 dulu sebab masa lasak nnti berat dia mesti turun, macam danish dulu..Masa inject tu Darissa nangis sikit..kesian dia, mesti dia ingat saya yang buat dia sakit sebab saya yang pegang dia masa kene inject tu..

Alhamdulillah jugak progress bb ok n normal dari catitan nurse tulah kan.

Berat: 4.35kg
Tinggi:53cm

Ukur lilit kepala : 35cm


Itu sajelah citenya...TQ

pic masa nak pegi klinik..Kali ni nak ajar Darissa guna car seat, masa danish takde ajar pun..konon2 masa tu biarlah berkepit ngan kita biasalah anak sulung..:)

Ketemu lagi BYE. TQ

16 comments:

eis said...

wow..cantik cat 'rumah' baru hanim.
cepatnya naik berat dia..alhamdulillah kan. hanim, comel je darissa ngan simpul2 kat hujung 'selimut' dia tu :)

sI tEDI said...

hanim,
mcm anak buah aku juga,
lahir 2.00 kilo

sekarang overweight

releks je darissa

Azmiezas said...

betul kata Hanim,..kalau nak ajar ape pun mesti dari bb,..baru menjadi..kalau tak,..susah kita nanti..bb pulak yg ajar kita..

Dah keje?..cepatnya..

Redbloodsnow said...

ISSSHHH..XDE LER BORING PLAK NK BC ANIM. NNTI TURN ZIE LAK PUN MCM TUH GAK..KEHKEHKE.

WAHHH MENAIK DGN JAYANYA EK RISSA EK///BAGUIHHH BAGUIHHH :)

Softtouch [Hanim] said...

eis:simpul2 tu konon2 xnak bg dia kengkang..tp kaki dia xduk diam jgk..

tedi:ye ker tedi..ala anak buah tedi tu kecik lg nnti dah besar pndailah dia diet..he he he

azmiezass: tulah kan mmg nk ajar dr bb nnti jd mcm abg dia berkepit jer tido pun nk skali ngan kami. Saya belum keje lagi

Zie:Turn zie nnti next year..xsabar lah tu

Softtouch [Hanim] said...

eis:simpul2 tu konon2 xnak bg dia kengkang..tp kaki dia xduk diam jgk..

tedi:ye ker tedi..ala anak buah tedi tu kecik lg nnti dah besar pndailah dia diet..he he he

azmiezass: tulah kan mmg nk ajar dr bb nnti jd mcm abg dia berkepit jer tido pun nk skali ngan kami. Saya belum keje lagi

Zie:Turn zie nnti next year..xsabar lah tu

lieza said...

eee.....tomenya Darissa...geram lieza tgok pipi dia...

SyuQ said...

comeynye dia...

☆ lieya latif ☆ said...

alahai comel...ye laa hanim...nampak beza pic yg mule2 hanim letak kat fb tu ngan pic skrang...dah bam2 dah...suke lieya tgk baby bam2 tau....biar kan, die tembam ....nanti2 bile dah dpt kaki sure kurus balik sebab dah melasak heheeheheh

baiknye die dok kat cat seat tuh.....siap berbedung kaki hah heheheeh...comel sangat!!~~

nieda said...

baru dpt tgk muka darissa..seminggu x buka blog p bercuti..hehe..alolo tomeinya, humaira dulupun semangat juga.naik mencanak2..hehe dah lasak nanti xde bam bam dah

eynda said...

Hanim...layout kita sama :-D Anyway...normal rasanyer akak masa bersalinkan hannah pun asyik citer pasal hannah...akak sure hanim pun baru nak biasakan diri utk bahagi masa antara dua org anak kan...lama2 nanti ok la tu...

Comel Darissa...seronok sekarang ye dah boleh guna kaler pink hihi...

[z@ck] said...

muka darissa macam abang dia la..

edda(",) said...

car seat tuh nampak sngat selesa la.. mesti mahal tuh. huks

POSH76 said...

nanti abg jeles lak hehe

takper sis I tak boring I suka jer baca as a knowledge hehe

pandai dia dok dlm car seat tu yer

POSH76 said...

nanti abg jeles lak hehe

takper sis I tak boring I suka jer baca as a knowledge hehe

pandai dia dok dlm car seat tu yer

Redbloodsnow said...

GERAM AH TGK RISSA NIH YANG. COMEY NAH.