Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, March 4, 2010

Nak scan 3D tapi tak boleh....

26 hb Feb hari tu ada appointment nak buat u/sound 3D...mula2 dah set appointment kat satu klinik tu tapi dia post pone plak ke minggu depan. Saya macam tak naklah sebab nanti bb dah besar sangat nanti tak nampak muka dia. Ni pun dah lewat sebab saya ingat nak buatlah bila bb dah besarkan rupenya kene buat dalam 7 bulan gitu...manalah akak tau kan...Kelam kabut cari klinik lain n dapatlah POLIKLINIK UMRA di Shah Alam. Klinik lain hanya weekdays jer..Ni pun saya last patient sebab last minute buat appointment...

Dalam kul 9 malam saya punya turn n sonographer tu sangat baik n agak. 'otai' (tua). Telek punya telek memang dia ckp girl.." I can see the Mc Donald Burger"..berulang2 kali dia cakap burger burger burger...ha ha ha..Sukalah saya kan..siap dia buat 3D lg dia punya burger...dia cakap tahniah. Pastu dia kata "Sorry girl, I can't do your 3D scan sebab tak nampak muka bb. BB tutup muka ngan tangan dia. Plus bb dah besar so tak nampak.I tak charge u 3D scan." Hampa I tau. Teringin nak tengok muka bb..*sedih*.

Sonographer cakap, bb saya ni kecik. Wah! macam pelik plak sebab tengok keadaan badan saya nie, saya ingat bb besar rupenya yang membesar IBU dia bukan bb..dalam 1.7kg jer bb. Risau saya dah. Tapi dia kata ok. U dapat a slim baby..ikut father dia..takpelah yang penting anak ibu sihat yer..sempat kot nak kejar 2kg++. Lagi satu air ketuban kurang...

Lepas scan jumpe doc plak untuk bg penerangan lagi pasal scan tu..Layan pic yer...

Yang ada cursor tu 'burger' dia..Tapi yang confirm tunggu bb kuar yer. Sama2lah kita tunggu boy or girl...takut nak mengharap...

Ni pun sama. Rasenya yang bhgn bawah tu. Dia close upkan...

Ni tulang belakang dia..alhamdulillah sihat...Tulang kaki dia. Dia cakap tinggi. Ikut abah dia jugak..Tapi nanti cantik ikut ibu yer sayang..ha ha ha..perasan nya lah..Sekali skala puji diri sendiri walaupun nan hado...Ukuran kepala baby...

Itu sajer...Alhamdulillah semuanya ok n sihat2 belaka n biarlah berterusan sampai bila2..Sekarang saya dah 34 minggu. Kalu ikut adik 36 weeks++ dah kuar tapi tak taulah yang 2nd nie. Harap2 biar dia besar sikit baru kuar, senang sikit nak menjaganya. Lagi satu biarlah bb besar sikit dari Danish sebab Danish dulu 2.07kg saje!.. Ok bb tak lama lagi kita akan berjumpa..Jgan notti2 haa....Can't wait!....doa kan sayer yer kawan2...TQ


Ketemu lagi BYE. TQ

17 comments:

Cik Wanie said...

wanie sentiasa mendoakan yg terbaik utk akak ok:)

~hugs~

eynda said...

Yeaayyy...nanti dapat sepasang...tahniah...take care...moga semuanyer dipermudahkan...janji mummy & baby sihat k :-)

mama uzma said...

alhamdulillah..
mesti sronokkan dpt sepasang..
iena pun x sabar nak tunggu scan baby nanti..tapi lambat lg..hihi

eis said...

1st time pulak dgr istilah 'burger'. kelakar hehe. 34 minggu sy naik flight nak bersalin kat kg. kena bebel dgn doc dulu baru dia bg surat kebenaran naik flight. kenangan tul.

sy doakan hanim dan baby..amin.

Azmiezas said...

Bagus la hanim nak dapat sepasang, lepas ni boleh rehat panjang..n besarkan diaorang..

Jaga kesihatan, semoga di mudahkan proses bersalin ya!!..

nieda said...

cam sekejap jer, dah nak dekat due date..jaga kesihatan tau..nida dulu mmg monthly check up kt umra. best...setiap kali scan mmg doc ckp girl, so confidentnnya belilah baju pink..dan bila keluar mmg girl pun x syak lagi..hehe

sI tEDI said...

aduhai!! bahagia tgk! Semoga semuanya selamat hanim!

POSH76 said...

baby shy2 tu....tak sabar nak tunggu baby keluar hehe

☆ lieya latif ☆ said...

alhamdulillah.....dapat sepasang....mesti berbunge2 jek hati mase doktor ckp kan hanim.....heheheheh... danish lepas ni kene layan adik main anak patung ngan masak2 laa plak heeheheheheeh...

semakin dekat dah due date hanim....lieya doakan hanim selamat bersalin dan selamat menempuh alam pantang heheheh

dah bersalin nanti infom2 tau kat facebook atau blog...

Diarihatiku1976 said...

wwahhhh.. bestnya.. teruja ni...

sueanne said...

owhh..baru tau..baby klu dah besar lagi susah tgk muka die ehh..patut la ari tue, kak ipar sue cakap, baby die siap tutup muka n silang kaki youuu...hehehe..nampak dah pistol die..hahah..excitednye sue..first time dpt anak buah lelaki..heheh

take care tau nimm..semoga ibu n baby sihat-sihat kehendakNYA..aminnn..

mrs.ecam said...

ish klu gegurl tahniah...dh spasang ek...bile la aku nk dpt bb gurl lak nie...keh3

Sham Ummi Echa said...

wah da x lama lg nih hanim..bih kurang 2 minggu je lagik.. harap2 baby girl la kan..dpt sepasang.. besnyer.. harap2 sumernya selamat.. take care k

[z@ck] said...

wahh..
x sabar nak tgok baby keluar..
=)

The Little Kids Closet said...

salam,
jemput singgah kedai jual baju baby dan kanak2 the little Kids Closet ye. :)

selamat melahirkan bayi no.2, insylh.
:)

Ain said...

moga impian hanim untuk dapat gegirl tercapai...aminnn

hopefully both sihat walafiat ya....

Redbloodsnow said...

teringin zie nk lalui kenangan cam anim nih taw :)