Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, February 25, 2010

N3 lapar-lapar..

Masa saya buat n3 ni jam kul 12.30 tgh hari..laparnya saya kemain lagi haa....tulah terjadi n3 nie..

Selasa masa cuti CNY ari tu pegi The Curve sebab teringin nak makan ayam penyet sana. Sebelum2 tu dah pegi makan ayam penyet kat Wangsa Walk Mall tapi tak sedap pun...Macam tak ori..Yang kat The Curve ni ori sebab Ayam Penyet yang datangnya mmg dari Indonesia n ia pertama kot di Malaysia (Kalu salah sori yer..) n majoriti pekerja dia Indon..layan pic yer

Datang2 sana ingatkan tutup rupe-rupenya dia dah tukar lot kedai. Kedai dia besar sikit..tapi mak aiii ramainya orang...Pastu dalam kedai tu pun macam kelam kabut jer sebab ramai sangat orang. Teringin punya pasal redah jer lah...


Adik ngan kertas order tu. Sibuk jer nak tulis..Nah! amik tulis. Sampai meja tu pun dia tulis2nya..ha ha ha

Jus alpokat kot..tak sedap!Saya punya..Asben sy amik limau ais. Tak snap pun...

Ayam penyet saya..Sedap sangat!..Makan ngan nasi... Tengok pic ni rase lagilah lapar..Ayam penyet satu plisss!!!!!!..Sambal dia sangat pedas power!!!

Asben saya amik ni. Ayam panggang ape entah nama dia... Pastu ngan amik kangkung goreng belacan. Nak tunggu satu2 menu ni punyalah lama...Sampai adik mengarok..terpaksa pujuk beli ais krim kat BR...

Sory pic pun ala2 jer sebab malu nak snap2..ni pun pakai hp jer..Blakang meja kami masa tu ade Mak, adik n ipar jejai..Ala jejai bekas Nora Danish tu...Tak snap pun..seganlah..he he he

Ketemu lagi BYE. TQ

10 comments:

Azmiezas said...

Akak belum try lagi..asyik dengar jer..semua org cakap best..

psst:..akak pun sama, malu2 gitu kalau nak snap picas kat restoren ke mana2 kedai makan la..pasal takut nanti org cakap jakun la pulak..kikiki..

mama tisya said...

mmg waroeng penyet paling best cz ia satu2 nye yg dr indon...mmg ada 1 je outlet kt msia..mcm yg wangsa walk tu ayampenyet gk tp mcm tiruan..mmg rmi yg ckp tk sedap yg tu...kita mmg suka waroeng penyet....jus alpukat tu kalo org tk biasa minum mayb tk sedap..kita aritu 1st time gk try,sedap...i like...

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pulak suke ayam penyet kat Ayam Penyet (AP)....kat bangi ade outlet die.....ayam nye lembut giler......sedap sangat....yg kat warong penyet ni tak cube lagi...boleh pi try.....betul tu hanim, sambal die pedas gile...lieya ni dah le perut lembik....mase lepas makan kat ayam penyet tu, tak sampai 2 jam perut dah panas....mencirit gak laaa lieya....keh keh keh

ha'ah, lieya pun dah rase jus alpukat tu...tak sedap giler....wakakaakkkaaka....

POSH76 said...

bessnyer makan ayam penyet yer...ada gak yg ori tak ori hehe

ala naper tak amik kalu tak leh tngk...kepoci jab hehe

tak terai2 lagi ayam penyet ni hehe

[z@ck] said...

nak ayam penyet gak..
x sempa lagi merasa ayam penyet ni..
teringin sgt2

nieda said...

bestnya mkn...penah try ayam penyet linda onn tak?nida itulah 1st time try.. x tau rasa yg betul2 punya ayam penyet camne

aleena said...

salam maulidur rasul..
tak pernah try g mkn kat cnie..

pasnie bley try nie:)

neezareef said...

wah mak yong suke mkn ayam penyek ya..

eis said...

wah. nanti nak cuba ayam penyetlah. bakul baby dlm entry bwh tu comellll sgt!

sueanne said...

ayam penyet tak pernah makan lagi la nim..klu ayam golek tue biasalah..kat sg buloh berlambak2x ayam tergolek kan?..hehehe